Svetloba.si, spletni portal iskalcev Resnice

Energije junija bodo definirale celotno poletje - kaj prinašajo?

piše: Uredništvo
1. junij 2018    5602 ogledov

Čakajo nas pestri poletni meseci! Junij bo energijsko definiral celotno poletje, vključno z julijem in avgustom. Prinaša veliko obilja, svobode in igrivosti, a najprej nam bo zamajal tla pod nogami.

Prehod v junij je zaznamovala energija polne lune, ki nas spodbuja, da pogumno pogledamo iz svoje škatlice in dovolimo življenju, da steče skozi nas. To energijo spremlja tudi subtilen premik Urana v znamenje bika, ki nam bo zamajal tla pod nogami in prinesel na površje tematiko varnosti in stabilnosti, ki se ji ne bomo mogli skriti in bo nit celotnega poletja.

Mesec pa se bo končal z retrogradnostjo kar petih planetov, ki nas vabijo, da si vzamemo čas zase in za vse, kar vre na plano, ter to integriramo, preden sprejmemo večjo odločitev.

Prvi teden v znamenju polne lune

Prvi  teden junija bo močno prisotna energija majske polne lune. Sporoča nam:

Razmišljaj širše, poskusi pogledati iz svoje škatlice. Predstavljaj si, da bi lahko na svoje življenje pogledal/-a skozi popolnoma druge oči. Predstavljaj si, da bi lahko pogledal/-a na vse, kar ti povzroča trpljenje, na vse težave kot na izzive in možnosti.

To je energija, ki jo je prinesla majska polna luna, in nam omogoča, da izkoristimo polni potencial svojega življenja. Vabi nas k temu, da razpremo svoje srce in na svoje življenje pogledamo z druge, manj osebne perspektive. Kot ptiček.

Da se razcvetimo, da se odpremo življenju in možnostim, ki nam jih to ponuja. Da opazimo, česa se oklepamo, in to razrahljamo, da bo lahko življenjska energija stekla skozi nas.  

Sprašuje te: kaj potrebuješ za nadgradnjo svojega življenja?

Uran v znamenju bika – ponovna ocenitev varnosti in stabilnosti

Uran se je ob prehodu iz maja v junij prestavil v znamenje bika. Kadarkoli tako počasi premikajoč se planet zamenja znamenje, ustvari rahlo energijsko valovanje skozi vesolje, ki subtilno, a močno vpliva na nas.

To obdobje je lahko zelo naporno, saj bomo imeli občutek, da nas energije vlečejo v dve različni smeri. Da smo popolnoma zmedeni. A ne skrbite, poskusite se umiriti in pomiriti s to zmedo. Tukaj je z razlogom in bo prešla.

Energija Urana v znamenju bika nas bo zamajala, v ospredje bo postavila ponovno ocenitev stabilnosti in varnosti, kar številnim na prvo žogo ne bo všeč, saj je to izjemno intimna in boleča tema.

Odvzela nam bo odejico varnosti, zato bo treba odkrito pogledati, kaj za nas pomenita stabilnost in varnost, ter razrahljati oprijem navezanosti. Spodbujala nas bo k temu, da v svet stopimo nekoliko svobodnejši in sprejemamo večja tveganja, postanemo bolj igrivi in živimo z več zaupanja v svoje življenje.

Tla pod nami se bodo zatresla in bodo nestabilna, ne bo več varnosti, ki smo jo nekoč občutili. Ampak to je proces, skozi katerega rastemo in se širimo, razvijamo.

Skozi leta smo se programirali tako, da varnost iščemo v materialnih dobrinah (hiša, služba, denar …) ter odnosih, ki zaradi tega postajajo zlata kletka. Uran nas vabi iz te kletke, da se namesto navzven obrnemo vase in to stabilnost poiščemo v sebi, saj bomo le tako lahko v polnosti živeli sebe, svoje odnose ter vse dobrine, ki nam jih daje življenje. Le z negovanjem občutka varnosti od znotraj, ne glede na zunanje situacije, bomo spoznali resnično varnost.

Čaka nas retrogradnost petih planetov

To pa še ni vse, v zadnjem tednu v juniju nas čaka retrogradnost kar petih planetov. Do konca junija bodo v retrogradnem gibanju Mars, Jupiter, Saturn, Pluton in Neptun. V juliju pa se jim pridruži še Merkur!

Tolikšna retrogradna energija bo izjemno močna in nas vabi, da si res vzamemo čas zase, se umirimo in podrobno pogledamo, kaj se nam je dogajalo v prejšnjih mesecih, ter to integriramo. Vzemimo si čas.

Merkur, planet akcije in energije, bo retrograden od 25. julija (njegova predfaza se začne že 7. 7.), pa vse do konca avgusta. Sledil pa bo kar dvema mrkoma ... Energije nas bodo zato vabile, da čez celotno poletje upočasnimo in ne sprejemamo naglih odločitev, ampak pustimo stvarem, da notranje dozorijo.

Komentarji (2)

  Podaj svoj komentar in prejmi na svoj račun 3 žarke (velja le za tvoj prvi komentar)!
Pero antić
  komentiral 7 mesec nazaj
Hvala
Anka
  komentiral 7 mesec nazaj
Hvala

Facebook komentarji

Nalagam...