Urška Trampuš

Enim vse in drugim nič?

1. marec 2017    275 ogledov

Verjamem, da ste se že večkrat vprašali kako je mogoče, da so nekateri deležni lepote, bogastva, slave, ko se drugi borijo za preživetje, umirajo od lakote in so priča raznim oblikam nasilja. Sama sem večkrat čutilo to krivico, spraševala sem se zakaj je meni dano tisto, kar mi je, in zakaj drugim ne. Čutila sem se priviligirano in se zaradi tega dajala v nič, ker nisem razumela, da sama rešujem zelo pomembne stvari. Nisem si upala mazati mojih nohtov, da ne bi izpadla afna, nisem si upala kupiti drage torbice, ker sem se zavedala, da bi drugi potrebovali ta denar za hrano. Ta moja dobrota in hkrati neumnost, ker obenem nisem znala uživati ne sebe, ne tistega, kar mi je bilo dano (kot je recimo moj obraz in moje telo) in se zapirala vsemu lepemu, je bila precej trapasta. Nisem se zavedala namreč takrat, da je zadaj velik razlog zakaj je nekaterim dano vse in drugim tako malo in danes vem kaj vse je moja duša že doživela in česa ji ni treba. Nič več!

Vem, da sem že trpela za lakoto, da sem že izgubila človeka, ki sem ga tako zelo ljubila, vem, da sem pokopala svoje otroke, vem, da sem se borila za svoje ženske pravice in bila ponižana, vem, kaj vse sem doživela in kaj vse je nosila in še vedno nosi moja duša v svojem spominu. Nekateri pravijo temu čustvena inteligenca, pač zmožnost se dati v čevlje drugega, jaz pa pravim, da smo vse hudo že doživeli in smo zato zmožni 100% empatije. Saj veste tisto, ko te zaboli v duši, ko vidiš bolanega otroka, ko stiskaš z zobmi, ko si priča nasilju nad ženskami, in tako naprej. Tisti občutek znotraj, ko te pogreje po celem telesu, ko duša podvaja spomine in čuti…. čuti vse tisto, kar je nekoč že dala skozi!!

Zato ne vi meni, lahko je tebi, ker za vsakega palica raste in vsaka duša mora skozi določe grde stvari, da se zaveda lepih in da ozavesti, da je samo ljubezen, ki jo po vsem tem začuti, rešitev zanjo in za celi svet. Ne išče več rešitev zunaj sebe, niti ljubezni, kajti po vseh grozotah, ki jih je doživela je dana tukaj iz razloga. Iz razloga se je rodila tem staršev, v takem telesu in v takem okolju in njeno poslanstvo je veliko večje kot si lahko sploh predstavljate.

V sebi sem dosegla točko miru iz katere me ne premakne več nihče. Lahko bi rekli, da ostanem ob slabih novicah mrtvo hladna, jaz pa vam povem, da je to tista točka miru h kateri stremimo vsi, kajti v tej točki, ki hkrati predstavlja tudi točko moje največje notranje moči, sebe poznam v takšni meri, prav tako življenje, da me iz moje točke ne vrže več nič in nihče. Noben krik na pomoč, noben triler ali drama, nihče, ki išče mojo pozornost na napačen način, prav nič in nihče, ker razumem in poznam vse skrivnosti življenja in sem danes tukaj, da jih po vsem, kar sem preživela, predam in vas vedno znova opominjam, da nihče ni priviligiran, da pravica obstaja in da ste vi in vaše življenje samo rezultat vaših prejšnih dejanj – prejšnih življenje in vsega, kar ste v njih počeli, naredili ali vam je bilo storjeno.

Vsak nosi svoj križ, nekateri se borijo za življenje, ker morajo skozi takšno izkušnjo, spet drugi rešujejo čisto druge stvari, prav nobenemu pa ni prizaneseno. Lahko se nekateri rodijo lepši ali bolj prisrčni, na vas pa je da iz tega naredite kar lahko. Zato danes radi govorijo o starih in mladih dušah, torej tistih z mogimi življenji in tistih z le nekaj. Zelo pomembno dejstvo pa je, da ste to kar je vaša karma – predstavljajte jo od nog do glave. Vaš obraz, oblike vašega telesa, vaše mišljenje, itd. Z vašega telesa se lahko prebere kaj rešujete.

Zato vendar ne obsojajte več ljudi, kot si vi ne želite, da oni obsojajo vas. Vsak ima svojo zgodbo in jo rešuje kot pač ve in zna. Sosed pač ne zmore in zato večkrat pogleda v kozarec, soseda ne rešuje problemov doma in se skriva okoli z ljubimci,… Vse iz razloga!!

Spomnim se para iz moje mladosti. Oba čedna in zdrava, zares čudovit par. Z leti otroci, hiša, avtomobili, pač ni da ni. Na videz popolni, znotraj pa ena živa razvalina. Ona ga je varala skoraj z vsakim, on je na čudne načine iskal njeno pozornost in danes razumem, da je tako moralo biti. On si je zaslužil tako ženo in to da ga je prevarala (ker se je on nasilno obnašal do žensk v prejšnem življenju) in ona je morala to storiti, za sebe in za njega. Z vsakim dejanjem se stvari rešujejo in karmične šole ozaveščajo. Vsak dobi, kar je posejal, zato, da se bo iz tega nekaj naučil. Vedno se učimo in sprememba je edina stalnica v našem življenju.

Zato sprejmite vse, kar vam življenje ponudi! Vzemite vse za dobro!

Deli svoje izkušnje! 1
  Podaj svoj komentar in prejmi na svoj račun 3 žarke (za tvoj 1. komentar)!
Robi
  komentiral 3 leto nazaj
Kakšne glupe piše tale Urška Trampuš :-) Pazi "ona ga je morala prevarati zato ker
je on bil nasilen do žensk v prejšnjem življenju .Ja a ste res vsi mal ubrisan al se sam delate
ubrisane .
Ona ga je morala prevarati zato ker je bil on nasilen do žensk v prejšnjem življenju HALO :-)
Res beda od bede .Upam da jo je ta moški ki si ga opisala ko bi ga prvič prevarala "nabrcu "iz svojega življenja .Res ne razumem tako tupih moških da sploh oprosti prevaro ženski ker ženske se stalno zgovarjajo da je kriv moški in iščejo nekaj na moškem da potem lahko delajo svionjarije moškim .Seveda sedaj je moderen svet in so v ospredju "močne ženske ":-) še posebno na jeziku in po možnosti zmanipulirati moškega kakor se da in iz njega narediti copato da bi samo naivno kimal in govoril da draga sem glupan kar navijaj me okoli mezinca :-) Res nenormalno kaj tako neunnega pa še nisem prebral .Ženska ga je morala prevarati ker je bil on v prejšnjem življenju nasilen do žensk .Take bedarije se lahko spomnijo samo premetene ženske ki vedno iščejo izgovore kako bi opravičile svoje neumnosti ki jih delajo v življenju .
Nalagam...