Rachel Cheng

Impotenca in alternative viagri po tradicionalni kitajski medicini

piše: Rachel Cheng
26. marec 2018    384 ogledov

TKM se med drugimi ukvarja tudi z mo┼íkim zdravjem oz. te┼żavami. V TKM so tovrstne te┼żave re┼íljive na naraven na─Źin, zato je najve─Źji in najte┼żji korak priti do usposobljenega izvajalca TKM. Mogo─Źe napisani ─Źlanek pride komu prav.

Mo┼íki vedno bolj skrbijo za svoje zdravje in ve─Ź govorijo o razli─Źnih te┼żavah, ki so zanje najpomembnej┼íe: vzdr┼żevanje zdrave telesne te┼że, seksualna vitalnost, trajna vrhunska zmogljivost ter dolgo ┼żivljenje. Te teme so v tradicionalni kitajski medicini (TKM) ┼że┬ávso┬ázgodovino postavljene v ospredje, zato obstajajo ┼ítevilni protokoli zdravljenja bolezni, specifi─Źnih za mo┼íko zdravje.┬á

Kaj je erektilna disfunkcija/impotenca?

Erektilna disfunkcija je nezmo┼żnost ohraniti erekcijo dovolj trdo za izvedbo spolnega odnosa. To stanje je vedno bolj pogosto, ko se posameznik postara. Pri starosti 40 let se to dogaja pri 40┬áodstotkih┬ámo┼íkih. Odstotek pri mo┼íkih, starih 70 let, se zvi┼ía na pribli┼żno 70 odstotkov. Poleg starosti na stanje vplivajo tudi drugi ─Źustveni in fizi─Źni dejavniki, kot so sladkorna bolezen, debelost, obolenje srca, visok krvni tlak, ateroskleroza, bolezni ┼żlez z notranjim izlo─Źanjem, ┼żivljenjski slog, prehrana, nevrolo┼íke bolezni in bolezni ┼żiv─Źevja, zdravila, drogiranje, anksioznost ter depresija. Mo┼íki imajo lahko te┼żave z erekcijami tudi po razli─Źnih oblikah zdravljenja raka. Na mo┼íko zmo┼żnost erekcije lahko znatno vplivajo tudi operacije ali obsevanja medeni─Źnega obmo─Źja, hormonska terapija, kemoterapija ter ┼ítevilna zdravila. Vodilno zdravilo, ki ga predpisujejo za zdravljenje erektilne disfunkcije, je viagra, ki pa lahko povzro─Źi stranske u─Źinke, kot so glavobol, rde─Źica na obrazu, bole─Źina v mi┼íicah ali milej┼ía slabost itd.

─îe namesto o uporabi viagre premi┼íljujete o mo┼żnostih TKM, ki jih bomo obravnavali spodaj, vam svetujem, da obi┼í─Źete usposobljenega izvajalca TKM.

Razumevanje impotence po TKM

V TKM se impotenca razume kot mo─Ź ali ┼íibkost mo┼íke spolne funkcije, ki jo povezujemo z energijami dolo─Źenih funkcijskih sistemov, med drugim tudi ledvi─Źnega, jetrnega┬áin sr─Źnega.

Ledvi─Źni sistem je klju─Źen za spolno delovanje in razmno┼żevanje. V njem je shranjena na┼ía prirojena energija (bistvena energija, ki ji pravimo tudi ledvi─Źna voda), ki jo posredujemo naslednjim generacijam. Ledvi─Źna voda lahko nadzira ─Źlove┼íko razmno┼żevanje, rast in razvoj, spomine ter vzdr┼żljivost. Ledvice zagotavljajo material in mehanizem za proizvajanje sperme, medtem ko igra srce pomembno vlogo pri erekciji in vzburjenju. Ledvi─Źna voda predstavlja jin (negovalna energija), medtem ko je sr─Źni ogenj jang (energija razburjenja). Kljub temu sta odvisni druga od druge, da lahko vzdr┼żujeta dinami─Źno ravnovesje, ki se lahko sicer ka┼że v impotenci.

Dandanes sta najpogostej┼ía vzroka za iz─Źrpanost ledvi─Źne vodne energije kroni─Źni stres ter prekomerno intelektualno delo. Motnje mo┼íkega spolnega delovanja so zelo povezane s hitrim ┼żivljenjskim slogom. Stanje kroni─Źnega stresa pomeni, da telo nenehno porablja energije, ki pa jih ne povrne. Impotenca je le eden mo┼żnih simptomov, ki so posledica splo┼ínega iz─Źrpanja ┼żivljenjskih energij.

Patologija impotence v TKM

Postopek erekcije je odvisen od dveh najpomembnej┼íih dejavnikov: zadostne energije in gladkega pretoka energije. Del ledvi─Źne vodne energije se pravzaprav uporablja za proizvodnjo krvi. Med vzburjenjem potujejo ┼żiv─Źni impulzi v ┼żivce v penisu in okoli njega, kar povzro─Źi pove─Źan tok krvi v ta organ, ki zato postane trd in pokon─Źen. ─îe ne premore dovolj krvi, se penis ne more dvigniti.

Drugo mo┼żno stanje pa je, da voda ali krvne energije niso dovolj kakovostne in da kanali cirkulacije niso ─Źisti. Krvni zastoj in onesna┼żena voda sta najpogostej┼ía vzroka za zama┼íenost energijskih kanalov. Ti patolo┼íki┬ádejavniki blokirajo pretok energije (ki se imenuje ─Źi), kri ali normalna vodna energija pa sta blokirani ali ovirani v spodnjem delu trebuha, kar prepre─Źuje nastanek potrebnega krvnega toka za nastanek in vzdr┼żevanje erekcije.

Zdravljenje impotence s TKM

Dejavniki, ki pripomorejo k impotenci, so navadno zapleteni. Medtem ko moramo po eni strani utrditi notranjo energijo, se moramo po drugi strani o─Źistiti strupov. Utrjevanje energije brez ─Źi┼í─Źenja bi lahko poslab┼íalo zama┼íitev, ─Źi┼í─Źenje brez utrjevanja energije pa bi lahko┬á dodatno iz─Źrpalo sistem.

Gre za ob─Źutljivo ravnovesje, zato vam mora o tem svetovati izku┼íen strokovnjak. Pogosti pristopi TKM k zdravljenju so akupunktura za izbolj┼íanje cirkulacije energij v kombinaciji z jemanjem zeli┼í─Źnih dopolnil, ki skrbijo za ─Źi┼í─Źenje telesa ter bogatitev bistvene energije.

Ne nazadnje TKM poudarja tudi pomembnost holisti─Źnega pristopa ÔÇô ─Źe oseba potrebuje zdravljenje impotence, bo doktor TKM preu─Źil njeno prehrano, vzorce spanja ter kroni─Źne zdravstvene te┼żave, da ji bo lahko ponudil celotno nego. ─îe se osredoto─Źimo le na erektilno delovanje, lahko z razburjenjem seveda dose┼żemo kratkoro─Źni u─Źinek, ki pa bo ┼íe bolj iz─Źrpal globoko shranjeno energijo.

Nekaj nasvetov za nego, ki vam lahko pomagajo ohraniti energijo in zdravo delovanje va┼íe ledvi─Źne energije, pa najdete tukaj. ┬╗

Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 ┼żarke!
Nalagam...