Marjanca Vergan

Jaz zmorem, ti zmoreš, vse je mogoče!

1. september 2023    29 ogledov

3. čakra - SONČEV energijski center (spiritualna lekcija)

 

Nahaja se v fizičnem telesu v predelu solarnega pleksusa. Stabilnost energije v tem centru je osnova za skladje z vsemi zakoni narave in za razvoj višjih stanj zavesti.

3. energijski center je povezan z astrološkim simbolom SONCA v našem horoskopu in Duhovnim živalskim vodnikom Levom.

Sonce predstavlja naše bistvo, srž in center vsega. Sončeva masa ima 99% mase celotnega sončnega sistema in okrog njega krožijo vsi planeti. V tem centru se odvija formiranje »SEBE in  SVOJE LASTNE OSEBNOSTI«, kot ločenega posameznika, tu se odvija proces individualizacije, razvoj osebne moči in samozavesti.

Ljudje z razvitim 3. energijskim centrom imajo še vedno izzive in probleme, ampak se z njimi drugače soočajo in jih transformirajo za svoje resnično BITJE. Razvoj zavesti 3. čakre je vertikalni razvoj, je potencial in takrat » problemi« predstavljajo hrano, gorivo in pogon za naš Višji jaz.

Prav tako kot se hrana na fizičnem nivoju pretvarja v energijo za naše telo in inteligenca za um.

Spiritualna lekcija 3. čakre je pravilno delovanje, osebna moč in odločnost.

Iz 3. energijska centra na področju solarnega pleksusa prihaja naša volja in notranja moč, da živimo svojo avtentično naravo. Da si upamo biti to kar smo. Kot vsak energijski center ima tudi 3. čakra  svoje značilnosti, svoje slabosti in svoje vrline.

 

Izziv 3. čakre je povezan tudi z pogumom.

Ko premoreš dovolj poguma, se osvobodiš potrebe po zunanji potrditvi in ne iščeš več varnosti zunaj sebe, temveč jo najdeš tam kjer je, v svojem notranjem centru moči, v Solarnem pleksusu.

3. čakra je še vedno zemeljska in njena moč se ne ustvarja z ostajanjem v varni in udobni coni, ampak prihaja iz pripravljenosti, da opustiš svet varnosti za seboj in stopiš na svojo osebno pot. Ko se soočaš z izzivi, rasteš, napreduješ in razvijaš svojo Sončno čakro (3. energijski center), svojo notranjo moč.

Namen Sončeve čakre je, da svojo aktivnost upravljaš zavestno, z zavestno voljo. Razlika v aktivnosti in delovanju med 1.  in 3. čakro je v zavesti. Aktivno delovanje iz. 1. čakre je instiktivno, ko delujemo iz 3. sončeve čakre pa je delovanje zavestno. Pri tem se zavedamo rizika in odločitve za svoje delovanje – akcijo ali pa ne. In zato je začetna investicija - vložek za vsako duhovno pot pravzaprav hrabrost.

 

Eden izmed večjih izzivov 3. čakre je tudi soočanje s pasivnostjo. Sonce, ki je na najvišjem položaju v znamenju Ovna zahteva AKCIJO in to zavestno akcijo. V 3. Sončevi čakri obstaja potreba po delovanju nasproti gravitacije in inercije, a za to je potrebna lastna volja in napor.

Element ognja je tisti, ki odstrani pasivnost in prižge osebno inciativo. Popolno razvit Sončev center se ne borbi z gravitacijo ampak s to izjemno silo univerzuma sodeluje. Kar mu daje stabilnost in kreativnost. V nasprotnem primeru pade 3. energijski center iz ravnovesja in tako razvija le lastnosti ljudskega EGA, ki je vedno v borbi z nečim, da bi izpostavil samega sebe ali pa vsaj imel občutek, da je živ.

 

Ko je 3. čakra v ravnovesju, nimamo več potrebe po potrditvi lastne vrednosti s strani drugih ljudi, saj je znamo prepoznati sami. Hkrati pa cenimo in spoštujemo druge ljudi. Takrat se razvije občutek:  JAZ ZMOREM, TI ZMOREŠ, VSE JE MOGOČE.

 

To je življenjsko vodilo na nivoju hrabrosti.

 

Z ljubeznijo in svetlobo

Marjanca

Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...