Mateja Sekavčnik

Kaj moški danes res iščejo pri ženskah?

24. februar 2020    1939 ogledov

Moški bolj kot kdaj prej iščejo nežne, pristne, čutne in čuteče ženske. Morda tudi zaradi tega, ker je veliko žensk veliko časa v moški energiji in nimajo nobenega stika s seboj in svojo nežno platjo. Marsikatera sploh ne ve več, kaj pomeni ženska energija. Veliko pa jih tudi misli, da če bodo bolj v svoji ženskosti, bodo bolj ranljive, ranljivost se pa v današnjem svetu povezuje z nemočjo in šibkostjo.

Ranljivost je moč in v svetu še nikoli ni bila tako zelo potrebna kot danes

Vse to ne bi moglo biti dlje od resnice. Ranljivost je ravno nasprotno. Ranljivost je moč in v svetu še nikoli ni bila tako zelo potrebna kot danes. Ali pa morda je bila. Toda v vsakem primeru ljudje v resnici obožujemo iskrenot in pristnost ter ranljivost.

Ni ga boljšega od tega, ker nam to daje vedeti, da smo ljudje in da lahko živimo svojo človeško izkušnjo z vso pestro paleto barv in da smo sprejeti z njo, točno takšni, kot smo. Da smo videni, slišani, občuteni … kaj je lahko še lepšega od te pripadnosti in enosti z vsemi in vsem?

Perfekcionizem ženske odvrača odpristne, seksi, divje ženske narave

Perfekcionizem je drugo, kar ženske postopoma, a povsem odvrača od svoje pristne, seksi, divje in nežne, čutne in čuteče ženske narave, ki jo vsaka v sebi ima. Vse bolj je všečen videz lutk, veliko je lepotnih operacij in takšnih ali drugačnih kozmetičnih popravkov in poudarka zgolj na zunanjosti. Toda vse te ideale si same postavljamo in smo jezne, razočarane nad seboj, če jih ne dosegamo.

Toda komu na čast bi morale dosegati te nore in nedosegljive ideale? Mar res mislimo, da nas bo to popeljalo k 'perfektni' ženski in 'popolnemu' moškemu in da bo potem vse kot v pravljici? Ali je vodilo všečnost in iskanje sreče zunaj sebe?

Moški ne želijo ob sebi perfektnega ženskega robotskega klona, temveč sočno, čutno žensko

Moški ne želijo imeti ob sebi in v svojem življenju perfektnega ženskega robotskega klona, temveč sočno, čutno žensko, in zelo vprašljivo se mi zdi to, da se zares sočna ženska lahko 'naredi' z operacijo, dvema ali tremi popravki in tako naprej.

Če pa moški želi perfektnega robota, je moje vprašanje na mestu: »Zakaj za hudiča bi si sploh želele biti s takim moškim?« Na zunaj se lahko v današnjem svetu spremeni marsikaj, toda vprašanje je, kakšna je človekova notranjost, kakšna strast ga žene in katere čustvene in duhovne doktrine je zmožen doseči. Z videzom lahko dosežemo marsikaj, toda notranjost se s tem ne bo spremenila.

Veliko čustveno podhranjenih moških, sestradanih predvsem prave ženske energije

In na drugi strani je veliko čustveno podhranjenih moških. Sestradanih predvsem prave ženske energije, ki je v ravnovesju in je dobijo tako malo, pa je tako zelo pomembna. Na račun malce ženske energije, ko jo dobijo, so pripravljeni pognati vse v maloro, če se malce pošalim.

Golota je skoraj povsod in prodaja se za med. Spolna energija poganja svet in to ni nič čudnega, saj smo vsi nastali iz nje in je najmočnejša energija v vesolju. Toda lahko pa gre tudi v minus in je močno destruktivna. Trenutno v našem svetu je velikokrat zelo uničevalna, saj se z njo manipulira na vse možne načine. Toda ustroj kolesja se lahko spremeni in treba ga je spremeniti.

Ženske si nevede odvzamemo moč

Ženske si večkrat povsem nevede in na različne načine 'odrežemo jajčnike' in životarimo v precej manjši moči, kot smo je v resnici zmožne živeti. Morda zato, ker se izogibamo zares čutiti sebe in svojo žensko moč. Morda zaradi slabih izkušenj iz preteklosti, iz otroštva, iz zgodovine. Morda zaradi vsega skupaj. Končajmo to in si dovolimo še bolj zaživeti sebe in svojo ženskost. Ker smo veliko močnejše, ko smo v svoji pristni ženskosti.

Ni treba iti nazaj v obdobje nabiralništva in lova, da bi kot ženske in moški uvideli, kakšne so naše 'vloge', da smo bolj naravni in v harmoniji s seboj in drug z drugim. Toda nujno je, da prenehamo živeti drug mimo drugega in da spregovorimo isti jezik ljubezni. Da se kot ženske in moški zares vidimo, začutimo in v sebi ter med seboj najdemo ravnovesje. Ideali pa so tako ali tako že zdaj postavljeni previsoko. Niti same jih danes ženske ne moremo dosegati, kako jih bodo dosegale naše zanamke? Zato v koš z ideali in nazaj k svoji pravi ženski naravi, ki je magnet za prav vse, kar si vsaka posameznica želi, prav tako pa je to tudi tisto, kar si želijo moški.

Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...