Katja Vog.

Kako najti pravo duhovno prakso zase

piše: Katja Vog.
12. september 2021    21 ogledov

V vsej poplavi raznih ponudnikov, knjig, člankov in televizijskih oddaj na temo duhovnosti je izjemno težko najti nekaj pravega in primernega samo za nas. Tudi sama sem imela s tem na začetku kar velike težave. Zdelo se mi je, da čisto vsaka duhovna praksa o kateri sem brala, lepo pade v kalup mojega problema. Vsaka metoda se mi je takrat zdela boljša od tiste s katero sem ravnokar začela in tako sem opustila prejšnjo prakso in že skočila na novo. Vrtela sem se v začaranem krogu rešitev in problemov in seveda, nobena stvar ni delovala. 

Prav tako pa sem čez čas ugotovila, da naivno iščem čarobno paličico, ki bi na hitro rešila vse moje težave in skrbi, medtem ko bi moral biti moj fokus na meni in mojem počutju ter na tem, da uravnovesim svoje življenje na način, da dosežem pravo mero zadovoljstva na osebnem, službenem in duhovnem področju.

Tako sem začela raziskovati in brati in vsakič znova sem se vprašala: Kaj lahko nova tehnika oz. praksa doprinese meni? Zakaj točno jo želim spoznati? Kaj me je pritegnilo? 

In najpomembnejše, ali jo bom lahko z veseljem izvajala redno? Dobre prakse namreč potrebujejo čas, da se zasidrajo v naša življenja in le z rednim delom na sebi lahko dosežemo prave rezultate.

V svojem iskanju sem tako naletela na Reiki. In to je bila prva duhovna praksa ob kateri sem se počutila resnično bolje in prva, ki jo še sedaj po več letih delam redno in vsakodnevno. 

Reiki je postal moja ljubezen na prvi dotik.

In ne le to, s pomočjo čudovite Reiki energije sem se z veseljem začela ukvarjati tudi z vadbo joge, vse bolj in bolj pa me je vleklo še v raziskovanje energijske medicine.

Če iščete pravo duhovno prakso zase je po mojem mnenju najpomembneje, da si iskreno odgovorite:

Ali me bo redno izvajanje in redno delo na sebi s to metodo osrečilo ali bom to čutil/a le kot dodatno obveznost v že tako natrpanem urniku.

Vsem želim, da najdete pravo duhovno prakso zase, ki vam bom pomagala na poti samospoznavanja in predvsem, bodite iskreni do sebe.

 

Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...