Jana Pristovšek

Karmične vezi in lekcije, ki jih moramo osvojiti

16. september 2020    12 ogledov

Poglejmo zdaj famozne karmične vezi in lekcije, ki jih moramo kao z nekom osvojiti. Vse lepo in prav, dokler to ne traja 5 let in ni le izgovor, ker še vedno cepetamo in hočemo dobiti od človeka nekaj, kar nam noče, ne more ali ne zmore dati.

Oseba se spremeni takrat, ko se hoče in odloči spremeniti. Ne spreminjamo se na željo nekoga drugega, če pa se že, to ni prava sprememba, ampak dresura, kjer je v ozadju toliko strahu, da ga ne obvladamo več in to je podrejenost in ne sprememba, kjer smo v harmoniji. Dokler nam je dovolj dobro, se ne spreminjamo. In če je vašemu partnerju dovolj dobro, se ne bo spremenil.

Globina, povezava odnosa je tako močna, kot jo določi tisti, ki si manj želi, ki ima manjšo željo oziroma potrebo po bližini, povezavi, občutenju, zlitju dveh oseb, predanosti. Zato ne more eden imeti rad za dva, ker trdnost, pripadnost ni povprečje, ampak zgoraj opisana najmanjša želja, potreba.

Primer je, ko nekdo izstopi iz odnosa, drugi pa pristane na prijateljstvo, ker si še vedno želi bližine te osebe.

Karmične lekcije osvojimo v nekaj tednih ali največ nekaj mesecih. Potem se zahvalimo in gremo dalje.

Rekli boste, da to ni tako preprosto. Pa vam povem, da je. Preprosto ni takrat, ko hočemo ponovno dobiti od človeka to, kar smo že dobili in ne bomo dobili nikoli več, zato to iz njega hočemo iztisniti s silo ali s podrejenostjo, ko nas je groza ostati spet sam, ko razhod pomeni neuspeh, ki se ga moramo sramovati, ko nas je strah odziva okolice, ko smo prepričani, da bomo do konca življenja sami, ker smo že toliko vložili, ko ne prenesemo, da bi bil z nekom drugim … in lahko kar nadaljujete.

Drug od drugega se nekaj naučimo, če o tem premišljujemo, brskamo po sebi in sproti čistimo. Ko garamo, jočemo, besnimo, tolažimo sebe, se ukvarjamo s seboj in ne z drugim. Tudi če vsak dan več ur strmimo v sobno kolo, ne bomo imeli nič več kondicije. Če sedimo ob klavirju več ur na dan, po petih letih še vedno ne bomo znali igrati in če v ne dobrem odnosu ne razstavimo in ponovno sestavimo, ne bomo osvojili nobene lekcije.

Lahko se vprašamo, ali me še vedno boli? Ali sem po osvojeni lekciji pripravljen osebo spustiti? Če je odgovor prvi odgovor DA in drugi NE, potem nezavedno delamo vse, da lekcije NE bomo osvojili in bomo raje kot hrček še naprej poganjali kolo.


Objem, Jana

Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...