Milou

Konopljino olje – najboljše za našo kožo

piše: Milou
16. januar 2018    840 ogledov

Olje konoplje je kontroverzna rastlina, ki jo uporabljamo tudi kot prehransko dopolnilo. Je uravnotežen in popoln dodatek v prehrani,  učinkovita pa je tudi v kozmetiki. Konopljino olje vsebuje polinenasičene maščobne kisline in je bogato z vitaminoma E in B. Stisnjeno olje iz semen se v kozmetiki uporablja za vlaženje in negovanje kože. Učinkovito je pri koži, ki je nagnjena k suhosti in luščenju, ter koži, ki kaže zgodnje znake staranja.

Konopljino olje je v naravni kozmetiki dragocen vir, saj ima pomembno zdravilne in obnovitvene lastnosti za kožo, pa tudi za lase.

Konopljino olje je splošno znano po svoji hranljivosti, vlažilnem učinku in po tem, da učvrsti kožo, saj poskrbi za obnovo celic, zato je koža sijoča, mehka in čvrsta. Za to je odgovoren velik odstotek polinenasičenih maščobnih kislin (esencialnih maščobnih kislin), ki so del kozmetičnih sestavin, kar pripomore k ohranjanju prave hidracije kože. Ker koži primanjkuje GLA (gama linolenska kislina), lahko postane razpokana, se lušči in izsuši. Vnos maščobnih kislin, predvsem omega 6, omogoča postopno rehidracijo in prehrano kože. Posledično se bo koža spet navlažila in postala prožna.

Vitamin E je na drugi strani močan antioksidant in je še posebej učinkovit v boju proti staranju kože. Vitamini B (B1, B2 in B6) so odlična nega pri razpokanosti kože, dermatitisu, celjenju majhnih ran ter pri izpuščajih in občutljivosti kože.

Konopljino olje vsebuje vse našteto, zato ima kozmetika na osnovi konopljinega olja poseben učinek in je primerna za vse s suho in razpokano kožo ter za tiste, ki se jim pojavljajo prve gubice na koži. Ne smemo pozabiti, da je še posebej pomembna za tiste z občutljivo kožo ali ljudi, ki so zelo izpostavljeni stresu in neugodnim vremenskim vplivom (smog, dim, veter, mraz, svetloba in sončna svetloba).

Konoplja ima v kozmetičnih izdelkih tudi vlogo mehčalca - preprečuje in zdravi razdraženo in vneto kožo, celi brazgotine, uravnava izločanje sebuma in je zelo primerna tudi za vse, ki trpijo zaradi aken.

Konopljino olje se uporablja za celotno telo, tudi obraz, nanašamo ga po tuširanju na vlažno kožo in lase, saj jim daje sijaj in jih regenerira, če so poškodovani. Uporablja se tudi kot masažno olje, saj se zelo hitro vpije in ni premastno, učinkovito pa tudi zaščiti kožo pred soncem in jo neguje po sončenju.

Skratka, konopljino olje v kozmetiki spodbuja kožo, da se pozdravi, pri tem pa ne onesnažujemo okolja in ne poškodujemo svoje kože s silikonom, konzervansi in drugimi škodljivimi snovmi. Konopljino olje je naraven in obnovljiv vir, prijazen do okolja.

Kakovostne kozmetične izdelke s konopljinim oljem (kreme, losijone, izdelke proti staranju in šampone) lahko kupite na naslednji povezavi ... tukaj. Obiščite MILOU.

Vir: http://www.lasaponaria.it/la-canapa-in-cosmesi-proprieta-e-benefici/
Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...