Barbara Köveš- 4Berkana magical , raziskovalka energijskega in duhovnega sveta

Korenska čakra

piše: Sara Lukan
7. maj 2020    266 ogledov

Pozicionirana je na predelu hrbtenice, ob trtici in vibrira v rdeči barvi. Dovaja prano črevesju, kostem, mišicam, krvi, limfam, koži, vpliva na prostato, na moške reproduktivne organe, na kolke, noge in boke. Kot glavna dovaja zemeljsko energijo in jo transformira v preostale čakre. Zaradi svoje pomembnosti, pa nam njeno nedelovanje lahko povzroči nemalo težav.

To se kaže predvsem v skeletu, v kvaliteti krvi, mišičevju, pa tudi na ostalih področjih kot so pomankanje volje in energije, pomankanje samozavesti, utrujenosti, brezvoljnosti. V kolikor deluje dobro, omogoča varnost, stabilnost, daje možnost, da ''trdno stojimo na Zemlji''.

Kaj lahko sami storimo, da vzdržujemo dober pretok korenske čakre? Bosonoga hoja z zavedanjem je ena izmed metod. To pomeni, da se zavedamo vsakega koraka, dotika zemlje, prsti, kamenčkov med prsti. Krepimo povezavo z materjo Zemljo, vrtnarimo. Ta čakra ima nižjo vibracijo, kar pomeni, da se vrti počasneje, hkrati pa to pomeni, da je bolj fizična. Se pravi krepimo jo z fizičnim delom, delom z rokami, z zemljo, v naravi. Krepimo jo s športom, z aktivnostjo. Ker močno vpliva na kri, je odgovor dokaj preprost: kar nam požene kri po žilah, okrepi tudi pretok prane v korenski čakri.

Kratka vaja za boljšo prizemljenost: Zadihajmo in se osredotočimo nase, umirimo um. Osredotočimo se na stopala in jih začutimo. Začutimo, kako iz stopal poženemo močne, globoke korenine vse do središča Zemlje in z njimi objamemo Zemljino srce.

V pomoč nam je tudi afirmacija: ''Prizemljen sem, varen sem, v ravnovesju sem..''

Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...