Urška Trampuš

Koščena mrha ali "orng baba" in novi ideali lepote

10. oktober 2016    374 ogledov

Če bi na tem mestu to isto vprašanje postavila pravemu moškemu bi bil odgovor vsekakor naslednji: “Naj bo “orng baba” in naj se tega tudi zadeva. Naj ima obline in iskrice v očeh in kar je najbolj važno, naj bo srečna sama s sabo, zaljubljena v življenje in v svojega moškega. Pa smo že pustili koščene mrhe zadaj. Kaj je torej zares pomembno in kako naj izgleda danes ženska po vseh lepotnih idealih, ki smo jim bili priča skozi vsa leta?

Vse je stvar lastne samopodobe in tega se zaveda prav vsaka ženska. V svojem življenju se je vsaj enkrat borila s to dilemo in večnim vprašanjem kako biti všečna, sebi in drugim. V iskanju ljubezni in popolnega partnerja se je pripravljena marsičemu odreči. Ko pa tu nastopijo še pravila družbe, je polom skoraj neizbežen.

Z naslovnic revij se nam smejejo koščena dekleta z velikim oprsjem, čudovitimi lasmi in zdravo poltjo. Retuširane slike podob žensk so nam predala čisto napačna sporočila. Zaradi teh lepotnih idealov gre v krizo marsikatero dekle v svojih najstniških letih. Kadar pa ima poleg tega še starše, ki nekako obsojajo njene odvečne kilograme ali slabši izgled, dobimo tipičen primer popolnoma zakompleksane ženske, ki postane zaprta, sramežljiva, sramuje se svojega telesa in same sebe. Kako lahko potem taka ženska najde ljubezen, tisto pravo, ko pa niti sebe ne ljubi, saj jo tega niso naučili, sa ji tega niso povedali. Kako naj se preda moškemu, ko pa niti sama s sabo ni sproščena? Kako naj uživa v hrani, ko pa misli na vsak grižljal?

Narava nam je dala tisto, kar je lahko in na nas ženskah je, da se naučimo sprejeti točno tisto, kar smo dobile, ker smo vse ustvarjene po merilih Boga, vse lepe in čudovite, ampak samo takrat, ko zares začutimo svojo ženskost znotraj sebe, se vzljubimo in negujemo tako kot si želimo, da drugi negujejo nas. Zelo preprosto, a vendar tako težko dosegljivo. Kako se vzljubiti, kako sprejeti vsak delček svoje kože, svojo barvo las in oči, poteze svojega obraza, itd.?

Veliko lahko tukaj storijo starši, tako oče kot mama. Večno nezadovoljna in nesamozavestna mama bo isto sporočilo predala svoji hčerki, oče, ki pa svoje vloge prvega moškega v življenju ženske ne opravi kot bi moral in hčerki ne daje zadosti pozornosti, bo prav tako vzgojil nezadovoljno žensko. Pomislite torej kot prvo kakšno sporočilo dajete svojim otrokom? Jih znate pohvaliti, jim povedati, da so lepi, popolni takšni kot so in da vam pomenijo največ. Ste vedeli, da bo hčerka poskala prav takšnega moškega kot je bil njen oče? Vajena tega odnosa med moškim in žensko, med očetom in hčerko, bo skočila v razmerje z nekom, ki ji bo predajal ista sporočila. Pozor torej tudi očetje, pazite na svoje besede, v kolikor hčerki govorite, da so z njo sami problemi, bo isto govoril tudi njen partner in sigurni ste lahko, da bo nesrečna. Naj besede ljubezni torej zapolnijo vsak odnos, naj postanejo nekaj kar smo vajeni slišati in si tudi želimo slišati in poslušati celo naše življenje. Dragi starši, dajte otrokom možnost, da bodo lahko spoznali pravega partnerja in da bodo kot prvo ljubili sebe.

Na koncu spoznamo, da sploh ni pomembno kakšni smo in kako zgledamo, pomembno je, da smo srečni. Ker pa nas tega ni nihče naučil, je prav, da začnemo na tem delati sami. Prav je, da pustimo pravila družbe in ideale lepote za sabo in začenjamo spoznavati sebe, znotraj, v vso svojo bit. Ko bomo namreč spoznali sebe, izboljšali verzijo sebe, se očistili vse krame, ki jo nosimo in torej očistili sebe od znotraj, bo naša zunanjost veliko lepša. Ne rečejo zaman, da lepota prihaja od znotraj. To je pravilo duhovne rasti! Noben človek ni lep samo od zunaj, lepa mora biti njegova energija in njegove misli, prijazen mora biti njegov pogled in nasmeh in nalezljiva mora biti njegova sreča in optimizem.

Lahko torej rečem, da pišemo, skupaj, prav vsi, nova pravila ideale lepote. Lep je torej tisti, ki je lep znotraj sebe, ki se ljubi in verjame vase, ki zaupa svojim občutkom, ima lepe misli ljubezni, ne obsoja, ampak je zgolj v popolnem dopuščanju in sprejemanju. Tak človek je energijsko čudovit, popolen in lepo je biti v njegovi družbi. Pogovori s tako osebo ti lahko dajo neverjetno energijo in te tudi zdravijo. Tak človek ne bo kradel tvoje energije, ne bo kritiziral tvoje podobe ali obsojal tvoja dejanja, tak človek bo zgolj vesel v tvoji družbi, užival v pogovoru in te polnil z optimizmom.

Poskrbite torej zase in za svoj osebni razvoj in všeč si boste v obeh primerih, kot koščena mrha ali “orng baba”!

 

Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...