Andreja Pancar

MARS / MANGAL se ponovno vrača v znamenje RIBI / MEEN (djotiš)

7. oktober 2020    55 ogledov

V nedeljo, 4. 10. 2020 se je retrogradni Mars vrnil iz znamenja ovna nazaj v znamenje ribi. Ribi so zadnje, dvanajsto znamenje zodiaka in s tem nakazujejo zaključke in zaključevanje. Pravzaprav nas vrača v fazo zaključevanja nekega cikla, v kateri smo že bili v poletnih mesecih, pa vendarle nismo zaključili dokončno. Torej je pred nami ponovna zaključna faza Marsovega obhoda, ki bo trajala vse do 24. decembra 2020.


Vmes, 14. novembra se faza retrogradnosti dejansko zaključi in Mars bo nadaljeval svojo pot direktno po znamenju rib - tretjič bo prehajal isto pot.


Po znamenju rib se sicer pomika sam, z izjemo Lune, ki se mu kot najhitrejši »planet« nekajkrat pridruži, a vanj ves čas usmerja svoj pogled planet Saturn, ki Marsovemu retrogradnemu tranzitu dovaja dodatno težo.
Mars je planet ognja, energije, akcije, poguma, volje, pa tudi dominance, nasilja, jeze, nemira, borbenosti, konfliktov, vojn …


Vodne ribice bodo sicer malo ohlajale ognjenega in razgretega Marsa, a vseeno Mars iz te pozicije zahteva zaključke preteklih akcij, zahteva razreševanje pretekle jeze, agresije, besa, zamer in vse to lahko pride ponovno na plan, da bi se lahko s tem soočili in zaključili.

Zlasti čas nekje do 7. oktobra je lahko precej kritičen, katastrofe se lahko dogajajo tako v naravi, kot tudi družbeno ali individualno je čas močno intenziven, prisotne so tenzije, nepričakovani dogodki, stvari uhajajo izpod nadzora.
Okrepljena bodo prepričanja v svoj prav, v svojo resnico. Ob tem lahko kaj hitro pozabimo, da naša resnica ni nujno tudi resnica drugega, krepila se bo nestrpnost in skrajnosti.
V vsem tem času je dobro paziti tudi v odnosih, konfliktnost lahko hitro privede do bitk za premoč, ki se redko dobro končajo za obe strani. V polovici oktobra se namreč retrogradno obrne še Merkur, kar dodatno doprinese k šumom v komunikaciji.


Precej se lahko dogaja na področju vladajočih elit, terjani bodo odgovori, okrepi se lahko razdor, konflikt, bitke za premoč, povečana jeza, gnev, agresija lahko privedejo do uporov, protestov, v skrajnih primerih tudi do napadov in vojnega stanja.


Prav tako bo Mars dovajal energijo boleznim in bolezenskim znakom, kar prinese krepitev bolezni. Nemir vnaša tudi na področje spanca, zato lahko v začetku prehoda slabše spimo, vsaj dokler se nekako ne privadimo tej energiji. Težje se bomo umirjali, tako nam bodo težje šle od rok tudi prakse kot so meditacija, joga ipd.
Poskusimo biti zelo prisotni v vsakem trenutku in s tem preprečimo povečano tveganje za razne nezgode, poškodbe, predvsem pa se nenehno vračajmo v srce, v mir, ki ga skušajmo najti v sebi, namreč naš um bi lahko divjal od dvomov, skrbi in strahov.


Ozavestimo, da karkoli brbota znotraj ali zunaj nas, nam vedno nekaj sporoča, nas vedno nečesa uči. Na kar odreagiramo, je močno prisotno znotraj nas. In ravno naši odzivi nam pokažejo, kje smo ujeti, kaj prihaja na plan, ker je potrebno še razrešiti.


Odličen čas torej (še vedno) za delo na sebi, ki nam pomaga ohranjati ali pa ponovno vzpostaviti znotraj sebe steber moči, ki se ga zunanji vplivi sicer lahko dotaknejo, a ga ne podrejo.

Kot vedno gre za splošne, globalne energije časa ...

Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Teme:
Nalagam...