Višja Vibracija, delavnice, oddaja prostorov, trgovina, duhovna potovanja, založba, razstava

Moryana: starodavni šepet morja

30. junij 2024    212 ogledov

V starodavni deželi, obdani z gostimi gozdovi in kjer so se mogočne gore srečevale z oceani, so ljudje bili povezani s številnimi bogovi in boginjami, ki so varovali naravo in jih vodili skozi življenje. Ena izmed božanstev je bila Moryana, boginja morja. Bila je veličastna in nežna, z dolgimi lasmi, ki so se bleščali kot valovi v mesečini, in očmi, ki so sijale kot najgloblja modrost oceana. Ljudje so jo častili s spoštovanjem in ljubeznijo in so ji bili hvaležni, da prinaša tako blagoslove kot tudi izzive.

V majhni obmorski vasi je živela deklica po imenu Vesna. Bila je igriva, pogumna in radovedna, a tudi nežna in ljubezniva. Vesna je odraščala ob zgodbah o Moryani in si je od zmeraj želela spoznati boginjo ter njene modrosti globje razmeti. Svoj čas je pogosto preživljala na obali ob poslušanju in opazovanju morskih valov. Globoko v svojem srcu je čutila je, da ji morje želi nekaj sporočiti, vendar ni znala razumeti njegovega jezika.

Nekega večera, ko je sonce zahajalo in je nebo preplavila zlata svetloba je Vesna sedela na skali ob morju in sanjarila o Moryani. Morje se je nenadoma umirilo in valovi so prenehali pljuskati ob obalo. Vesna je iznenada začutila močno prisotnost in iz globine morja se je dvignila čudovita sijoča ženska postava. Bila je Moryana, v vsej svoji veličastnosti. Njeni lasje so se lesketali kot srebro, njene oči pa so bile globoke in modre kot ocean.

“Draga Vesna,” je nežno spregovorila Moryana, “dolgo te že opazujem, kako posedaš ob obali in poslušaš moj šepet. Tvoja ljubezen in predanost do morja me je močno ganila in prišla sem, da ugodim tvoji tihi prošnji, da ti prenesem modrost, ki jo iščeš.”

Vesna je bila očarana in se je globoko poklonila boginji. “Moryana, prosim, nauči me svoje modrosti. Želim razumeti morje in vse njegove skrivnosti.”

Moryana se je nasmehnila in ji podala roko. “Sledi mi,” je rekla. Vesna je brez obotavljanja položila svojo roko v roko od Moryane in z njo stopila v morje. Morje jo je nežno obdajalo, kot da bi jo pozdravilo in vodilo naprej.

“Najprej moraš razumeti, da je morje simbol življenja. Tako kot morje je življenje polno vzponov in padcev, mirnih trenutkov in neviht. Vsaka izkušnja, bodisi dobra ali slaba, je del tvoje poti in te oblikuje.”

“Ko pridejo nevihte,” je nadaljevala Moryana, “ne smeš se jih bati, ampak jih sprejmi. Nevihte so priložnost za rast in spremembe. V vsaki nevihti je skrita lekcija, ki ti pomaga postati močnejša.”

“Druga pomembna stvar je ravnovesje,” je rekla Moryana. “Morje vedno teži k ravnovesju. Plime in oseke, valovi in tišina – vse je del večjega cikla. Tudi ti moraš najti ravnovesje v svojem življenju. Preveč dela brez počitka, preveč žalosti brez veselja – vse to vodi v neravnovesje. Nauči se uravnotežiti svoje življenje in našla boš mir.”

“In nazadnje,” je zaključila Moryana, “morje je polno skrivnosti in čudes. Ne glede na to, kako veliko veš, vedno bo še več za odkriti. Ohraniti moraš radovednost in odprtost za nova spoznanja. Tako bo tvoje življenje vedno polno čudes in čarovnije.”

Vesna je globoko vdihnila in začutila, kako se njeno srce polni z modrostjo in mirom. Vedela je, da ji je Moryana dala dar, ki ga bo nosila s seboj vso življenje.

Moryana je pokimala in se nasmehnila. “Pojdi zdaj, draga Vesna, in živi to modrost. Delaj dobro in prinašaj svetlobo v življenja drugih. In zapomni si, da sem vedno tukaj, ob tebi, v vsakem valu, v vsakem vetru, v vsakem šepetu morja.”

“Hvala, Moryana,” je rekla Vesna s solzami hvaležnosti v očeh. “Obljubim, da bom vedno spoštovala tvoje nauke in živela v skladu z modrostjo morja.”

Moryana se je rahlo priklonila in se počasi vrnila v globine oceana. Vesna je ostala na obali, a njeno srce je bilo napolnjeno z novim razumevanjem in mirom. Od tistega dne naprej je živela svoje življenje v skladu z modrostjo, ki jo je prejela od boginje morja.

Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...