Nastja Spasojević

Najvplivnejša poravnava planetov leta 2020: Saturn-Pluton

9. januar 2020    1555 ogledov

Največja poravnava planetov leta 2020 se je zgodila takoj na začetku leta, in sicer 12. januarja. Poravnava Saturna in Plutona se zgodi le vsakih 35 do 38 let (zadnja leta 1983), ampak nihče od nas še ni in ne bo doživel te poravnave pod energijo kozoroga.

To je izjemno redka in velika energijska poravnava, ki bo ključna za celotno leto in desetletje.

Ta poravnava prinaša uničenje in potrebo po ponovni rekonstrukciji sveta (tako na osebni kot globalni ravni). Izjemno verjetno je, da bo do poravnave, destrukcije in rekunstrukcije prišlo na področjih, ki jim vlada kozorog, to so: vlada, posel, ekonomija in bančništvo, denar. Prinaša tudi boj za oblast in njeno spremembo.

Čeprav bomo to poravnavo čutili predvsem globalno, se bo čez leto ta tematika začela odvijati tudi na osebni ravni. Čutili bomo klic, da zrušimo to, kar nam ne služi več, in da na novo poustvarimo področja svojega življenja, ki ne delujejo. Jih preoblikujemo v nekaj oprijemljivega in jih zaživimo.

Kaj lahko pričakujemo ob poravnavi Saturna in Plutona?

Poravnava Saturna in Plutona je astrološko - energijski dogodek, ki ne bo oblikoval le dni okoli datuma poravnave, niti ne celotnega leta ampak celotno desetletje.

Saturnovo-Plutonova poravnava, 12. januar, ponazarja začetek novega 35/38-letnega cikla, zato bodo dnevi okoli poravnave energijsko zelo močno nabiti. Nič nenavadnega ne bo, če boste te dni čutili kot izjemno obremenjujoče, težke in frustrirajoče.

Prehod v tako dolg nov cikel energije namreč ustvari veliko spremembo, zato od nas zahteva veliko energije, da se poravnamo z njim. Vanj se bomo uvajali počasi vso leto, intenziven pa bo predvsem prvi mesec po poravnavi. Zato bodite potrpežljivi s seboj in svojo okolico, poskusite biti sočutni do sebe in drugih ter si predvsem vzemite veliko časa zase in za meditacijo ter regeneracijo.

Kaj prinaša Saturnovo- Plutonova poravnava?

Ko pogledamo v čas preteklih poravnav Saturna in Plutona lahko opazimo ponavljajoč vzorec in sicer: začetek vonj, ekonomični kolaps, strožji vladni sistemi, izbruh bolezni …

Saturn in Pluton namreč nimata dobrega slovesa.

Saturn je poznan kot strog, hladen oče, ki ne pozna izgovorov in ni zadovoljen z ničemer, kar naredimo.

Pluton pa je znan kot planet smrti in ponovnega rojstva. Zanj je značilno da uničuje stvari z namenov, da lahko ponovno vzpostavi nov red, stvar okrepi in povre moč in svobodo.

Na prvi pogled sta res malo mračnejša planeta, a če pogledamo podrobna nam prinašata možnost, da kot feniks ponovno vstanemo v vsej svoji moči in lepoti.

Tako je po drugi strani Saturn znan po tem, da nas nauči postaviti zdrave meje, zato da bomo ustvarili kvalitetne odnose in želi uspeh v poslovnem življenju.

Pluton pa nas uči moči in volje, da vztrajamo pri svoji začrtani poti. Je tudi umetnik transformacije in alkemist, ki nam pomaga, da iz gosenice zraste metulj.

Osnovne teme poravnave Saturna in Plutona

  • Usmeritev k brezpogojni ljubezni
  • Reorganizacija in manifestacija kariere in naših ciljev
  • Povrnitev osebne moči
  • Samoodgovornost in samozadostnost – kako jo lahko dosežem?

Pomembni datumi leta 2020

Tukaj je seznam pomembnih datumov v letu 2020, ki so globoko povezani s Saturnovo in Plutonovo poravnavo. Ti astrološki dogodki bodo namreč potencirali moč omenjene poravnave, zgodijo se:

  • 29. marca: Plutonova in Jupiterjeva poravnava
  • 24. aprila – 4. oktobra: Retrograden Pluton
  • 11. maja – 29. septembra: Retrograden Saturn
  • 30. junija: Poravnava retrogradnega Plutona in Jupiterja
  • 12. novembra: Poravnava Jupiterja in Plutona
  • 21. decembra: poravnava Saturna in Jupitra

Preberi še: Astrološko-numerološka napoved za leto 2020

Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...