Maja R. Mihovec

Nega živali: uvod ali v čem je težava

1. april 2017    70 ogledov

Divje živali se prehranjujejo raznoliko in v skladu z letnimi časi. V naravnem okolju prepoznajo rastline, ki jim v danem trenutku koristijo in vedo kateri rastlinski del in kdaj uporabiti oz. pojesti , tudi zato da jim pomaga pri reševanju neke določene težave, kot so prebavne motnje, zajedalci ipd. Domače živali pa so glede tega omejene.

Zavedati pa se moramo, da imajo živali veliko bollj izostrene čute, kot mi. Izdelki zanje morajo biti zato izjemno blagi in predvsem čisto naravni. Posebna pozornost velja pri uporabi eteričnih olj, sploh, če svoje stanovanje delimo z živaljo, in sicer tudi v primeru, ko jih uporabljamo zase npr. v aroma svetilki ali v kozmetičnih izdelkih.

Iz istih razlogov – zaradi izostrenih čutov živali in v primeru, ko si znjimi delimo dom – bi morali razmisliti tudi o uporabi industrijskih čistil, ki so jim v marsikatere primeru živali še veliko bolj izpostavljene, kos mi.

Toliko za uvod, da začnemo malce razmišljati v tej smeri. V nadaljevanju pa bomo govorili o živalski aromaterapiji, o uporabi eteričnih olj pri mačkah in psih, ter seveda pogledali tudi kakšen recept.

Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...