Renata ReaDana

Odgovornost za svoje življenje

13. april 2017    1346 ogledov

Odgovornost. Želja po spremembi. Ko smo na poti sprememb, se spremenijo naše misli s tem naš način delovanja in naši cilji postanejo višji in višji. Okolica nas lahko spodbuja ali ovira. Ovirajo nas ljudje, ki jih je strah sprememb. Strah jih je pokukati ven iz votline. Strah jih je, ko rastemo, da jih bomo pozabili. Strah jih je, ker z nami ne morejo več manipulirati in nas kontrolirati. Ko to začutimo in smo navajeni tega strahu – popustimo. Popustimo pod pritis...kom, da bomo ostali sami in se raje oklepamo ljudi, ki nam dajejo občutek ugodja.

A telo nas tišči, duša joka, srce se zapira in ne vidimo izhoda, ne čutimo več sreče, ne čutimo več sebe. Ko pa se odločimo ZASE, ko sprejemamo Odgovornost za svoje življenje. Ko se odločimo za spremembo, ki nas osvobaja in navdušuje. Ko se odločimo za okolje, ki nas motivira in brezpogojno sprejema. Smo srečni. Smo svobodni. V tej sreči pa želimo pomagati drugim in jih vleči za sabo, da z nami rastejo, da z nami začutijo svobodo, strast in hrepenenje. Pa se ne premaknejo, iščejo izgovore. To nas lahko boli. Nas omejuje. S sprejemanjem, da je to njihova odločitve. Da so odgovorni za svoja življenje. Smo svobodni. Smo svoji.

Z načinom življenja, ki ga živimo, lahko spodbujamo druge in jim pomagamo. S tem, da smo kar pač smo – odgovorni za svoje življenje.

Molitev: Odgovorna sem za svoje življenje. Sprejemam odločitve.

Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...