Jana Pristovšek

Odnosi so zrcalna slika vaših hrepenenj in prepričanj in v njih spoznavate sebe

26. februar 2021    67 ogledov

Če ste si kdaj napisali prioritetno lestvico, so na prvem mestu verjetno otroci, partner, odnosi, zdravje … ni važno v kakšnem zaporedju.

V teoriji nam je vse jasno, kako pa je v praksi?

Ponovno poglejte seznam in se vprašajte, ali je tudi v praksi tako? Ali si vzamemo za otroke dovolj časa in potrpljenja? Ali se z njimi ukvarjamo večino takrat, da naredimo red in mir? Ali raje popustimo, ker je tako lažje? Ali se znesemo nad partnerjem in otroci, ker se ne upamo nad šefom ali sodelavci? Pri kom vam popustijo živci? Ali ste do partnerja in otrok enako prijazni, popustljivi, razumevajoči kot do prijateljev in sodelavcev in znancev? Komu prej priskočite na pomoč, komu ste prej na voljo, komu težje rečete ne?

Odgovori niso v meni, odgovori so v vas. Na ta način spoznate, kako sploh delujete. Velikokrat se izkaže, da smo na splošno prepričani, da imamo stvari pravilno razporejene pa temu ni tako.


Če smo pošteni do sebe, gre končno vedno za nas; koliko se nam da, pa ne dvomim, da niste utrujeni.

Ali bi enako odgovorili ali naredili, če bi vas vprašal ali naredil znanec in ne partner?

Ko za otroka nimate časa in živcev, ali bi pustili neodgovorjeni klic prijatelja? Končno gre vedno za nas; kako pomembno vam je, kaj si mislijo drugi o vas in kaj si misli partner ali otroci? Končno gre vedno za nas; ali slabo voljo in nerazpoloženje pokažete v službi enako kot doma?


Kakšna merila imate?

Pošteno je, če so za vsa enaka. Vsaj približno. Ali je nekaj, kar je dovoljeno enemu, dovoljeno tudi drugemu? Ali je nekaj, kar dovoljujete sebi, dovoljeno tudi drugim?


V odnosih spoznavate sebe, odnosi so zrcalna slika vaših prepričanj ali hrepenenj. Bolj ko boste odkriti do sebe, bolj ko se boste pripravljeni sprejeti v dobrem in slabem, lažje bo vaše življenje.

Pa ne tako: »Sem, kakršen sem,« ampak: »Ali res želim takšen biti?«


Imate znanje in orodje, da občutke, prepričanja, strahove, jezo spremenite ali odpravite.

Poleg tega, da vam ves čas pišem in sem ultra pametna, vam pišem tudi, kako to lahko storite.

Če želite, lahko storite.

Vsak dan po malem in bo šlo.

  
Objem,

Jana

Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...