Aurora anima mea

Pomen in način posameznikovega odzivanja na tuje delo ali na tematiko, ki ni povsem po meri njegovim navadam

22. april 2020    29 ogledov

POMEN IN NAČIN POSAMEZNIKOVEGA ODZIVANJA NA TUJE DELO ALI NA TEMATIKO, KI NI POVSEM PO MERI NJEGOVIM NAVADAM

Ljudje se na »občutljive« teme odzivamo zelo različno, ne glede na to, ali smo se z njimi že podrobneje seznanili oziroma, ali jih sploh poznamo.

Namen te objave ni kritiziranje, ampak naj služi kot opomnik za vse, da ne pozabimo oz. da se zopet vrnemo na pot ljubezni, spoštovanja, ne glede na to, če nam je oseba všeč ali ne. Vsi delamo napake, iz katerih se lahko nekaj naučimo. Smo pa tudi polni dobrih dejanj, kar veliko šteje.

Nagla reakcija je običajno rezultat branjenja ali strahu pred neznanim, novim … Češ, kako bo to vplivalo name? Kaj pa, če …? Ko se človek prehitro odzove, velikokrat nastopi negativno in tako z nepremišljenim ravnanjem lahko stori škodo drugemu, katerega delo je bilo ustvarjeno za pomoč ljudem. Človek je svojemu egu dopustil, da je prevzel oblast nad srcem in razsodnostjo. Z egom želi pred drugimi ohraniti svoj prav, zato išče izgovore proti in želi izničiti delo drugega. Mučijo ga vprašanja, npr. kaj če bo to novo ljudem všeč, kako bodo potem gledali na moje, ali me bodo še poslušali … Popolnoma pozabi, da ne deluje iz ljubezni. Pozabil je spoštovati druge.

Morda pa je to tista priložnost, preko katere bo stopil stopničko višje in se naučil spoštovanja in sprejemanja. Vedno znova se pokažejo nove možnosti v tistem, kar še nismo presegli oz. dosegli. Ravno zato nam hodijo naproti. Duša nam nenehno daje priložnosti, da na lastnih preizkušnjah vidimo, če tisto, kar govorimo, v življenju tudi udejanjamo.

Torej, ozrimo se vase in razbrali bomo, kje se dejansko nahajamo z našim dušnim učenjem. Saj vemo, da smo v besedi lahko močni, vendar pa praktični primeri kažejo resnico.

Za informacije se lahko odpremo, se z njimi seznanimo in če nam niso blizu oz. jih nismo pripravljeni sprejeti v pravi meri, pustimo. Ne jemljimo jih z negativnostjo, nastrojenostjo in ne širimo škodljivih besed ter poniževanj. Pustimo le, da oddidejo mimo. Mogoče bo zanje čas drugič ali sploh ne bo. Ostanimo pozitivni.

Torej, tudi če je na nas nekaj novo ali imamo na stvar drugačne poglede, nič za to. Umirimo se v telesu, umu in duši ter globoko vdihnimo in izdihnimo, to ponavljajmo. Ob tem imejmo zaprte oči in se obdajmo z energijo ljubezni, ki nas sprosti in zaščiti. Smo varni in sproščeni.

Morda nas ravno tam, kjer najmanj pričakujemo, čaka prava pomoč, ki se nam kaže v obliki znamenj ali na drug način. To so morda ravno te novosti in spremembe, ki za našo dušo in za nas pomenijo izpopolnitev, srečo in ljubezen.

Vsak posameznik je unikat, prav tako so unikat njegove izkušnje, čustva, pogledi in dušno učenje. Zatorej pustimo drug drugemu svobodno ustvarjanje in učenje. Na nikogar ne glejmo z viška, kajti vsi smo ENO. Na Zemlji se učimo tako posamično kot tudi v sodelovanju z drugimi.

Delujmo povezano, v harmoniji in ljubezni. Tako bo življenje na že tako čudoviti Zemlji še lepše. Poglejmo okoli sebe – kako čudovito naravo je energija božanske ljubezni ustvarila. Ko se sprehajamo v naravi, kolesarimo, tečemo, planinarimo – prisluhnimo melodiji ptic, šumenju slapov in rek, opazujmo plapolanje trave in cvetlic v vetru, mimoidoče živali … Kako pomirjajoče. Vse, kar nas obkroža in vse, kar smo, je LJUBEZEN.

Spoštujmo drug drugega in si namenimo nasmeh – to pomeni več kot tisoč besed.

Srečen je tisti, ki zna gledati na svet s srcem.

Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...