Urška Trampuš

Pustiš, da ti pokvarijo veselje?

4. oktober 2016    252 ogledov

Saj poznate to, ko ste vsi navdušeni nad neko zadevo želeli to deliti z nekom in skoraj vedno naleteli na tisti znan “Ah kaj ti je pa tega treba, preveč časa imaš, pojdi delat”! Prepričana sem, da je vsak od nas to doživel vsaj parkrat v svojem življenju. V tistem trenutku te vsa navdušenost in želja mineta, kot da te je nekdo polil z mrzlo vodo ali vrgel v morje sredi oceana. Ostaneš kot polit cucek, praznih besed in žalostnega pogleda. Pustil si, da so povozili tvojo strast in te speljali na svoj tir večnega nezadovoljstva in ravnodušnosti. Napaka! 

Ne, meni se to že dolgo ne zgodi več. Pa se mi je, vedno znova, kot vrtiljak, ki se nikoli ne konča vrteti. In vedno sem se spraševala zakaj me nihče ne podpre, zakaj me vsi tako čudno gledajo. Kaj nisem bila dovolj prepričljiva? Ne, očitno ne, izgleda, da sem komaj prepričala samo sebe, ostalih mi ni usoelo…. Ampak zares, ali je to spoloh pomembno? Prepričala sem sebe in v to bom šla! Ko se enkrat odločiš za svoje življenje in svoje želje, te ne podere nobena čudna reakcija ali grdi pogled! Ah kje pa, samo še zasmeješ se, niti smilijo se ti ne več, kajti v sebi imaš moč, da realiziraš svoje sanje in uresničiš svoje želje, ne glede na podporo in ne glede na končni rezultat.

Četudi ti ne bo uspelo, poskusil si in to je bistveno! Še več, precej verjetno si se tudi nekaj naučil in naslednjič si boš mogoče stvari zastavil drugače in kot najbolj pomembno, obdržal jih boš zase, ne boš več pustil, da drugi stresajo svojo slabo energijo nad tvojo idejo in jo energijsko že na začetku ustavijo. Ne, samo tvoje bo in samo ti boš to doživljal tako kot je treba, s polnim srcem in celim bitjem.

Zakaj torej nekateri svojih strašnih in negativnih reakcij nikakor ne morejo spremeniti ali vsaj skriti na določen način? Ker nimajo veselja v sebi, že zdavnaj so ga izgubili, zaprta srca pa jim ne dovolijo, da bi videli lepoto, ki jo opazite vi. Da bi videli priložnost in izziv, četudi bodo prišli rezultati na dolgi rok in je potrebnega ogromnega truda in investicije. Pomembno je začeti, ne glede na vse, skočit se v morje. Vsak vidi stvari na svoj način in tako kot vidite vi življenje in priložnosti, jih ne vidi nihče. Unikat ste, poseben izdelek Stvarnika, posebni in drugačni, in prav tako je lahko tisto, kar boste ponudili ali dali drugim. In prav vse je lahko zanimivo.

Spomnim se svojih prvih izzivov. Spraševala sem se, kaj pa če jim ne bo všeč? In vem, nekateri so zavijali z očmi, drugi so si mislili, da sem znorela, jaz pa sem, prepričana v svojo resnico, vlekla celo zgodbo naprej in danes sem na to izredno ponosna. Niso ponosni tisti od katerih sem to vedno pričakovala, niti tisti, ki so me že zdavnaj zapustili, ne, ponosna sem jaz in to je najbolj pomembno.

Drugič se na reakcije drugih ljudi ne premaknite niti za milimeter, stojite trdno za vašimi idejami, ne morejo vas razumeti ali podpreti vsi. Saj veste, da se nekateri komaj držijo pokonci, ampak kljub temu vztrajajo v vlogah žrtev in to je njihova izbira. Vi pa ste se odločili, da naredite spremembo in to veliko! In v to spremembe greste z njimi ali brez njih. Kdor vas resničo ljubi, vas bo podprl, ne glede na vse, prava ljubezen podira meje in zakone, prava ljubezen nima ovir, samo pravo energijo za vas.

Zato se ne čudite, če z leti, ko vi rastete in se razvijate, na vaši poti ljudje izginjajo, ali vas zapuščajo. Odide samo tisto, kar v vaše življenje ne spada več, zato zaupajte, da je tako najbolje za vas, hodite naprej po svoji poti in bodite sam sebi največji steber. Kajti prav to ste! Veliki, močni in vzdržljivi! Viharji, poplave ali potresi vas samo okrepijo in naredijo še bolj prepričane v tisto, kar delate in v to, kar verjamete.

Zaupajte si! V teh časih intenzivnih energij in sprememb je to zelo pomembno! Samo vi veste kaj mislite in imate v glavi. Samo vi lahko uresničite nekaj, na vaš način, z vašo energijo. Samo vi!

In če pustiš, da ti nekdo pokvari tvoje veselje, je to čisto tvoja krivda! Vzemi jo nase, postavi se pokončno in glej naprej. Naj ti veselja ne pokvari mali vihar, samo pripravlja te na velike viharje, jača in krepi. Vse v tvoje dobro!

 

Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Teme:
Nalagam...