Andreja Pancar

Rahu izstopi iz ozvezdja Ardra … Se nam obeta umiritev situacije?

22. april 2020    682 ogledov

Pisala sem že, da je obdobje, ki ga trenutno živimo, s planetarnega vidika vedske astrologije djotiš precej ekstremno. Karmična os oz. postavitev planetov karme je namreč v takšnem položaju, ki svet vedno na neki način predrugači za vedno. Vpogled v zgodovino je vedno pokazatelj, kakšen čas lahko pričakujemo.

Nazadnje je bila postavitev planetov senc oz. karme v podobni situaciji oz. obrnjenem položaju konec leta 2010 in začetek leta 2011. Iz tistega časa je zagotovo najodmevnejša t. i. arabska pomlad, ki se je začela decembra 2010 in je pomembno vplivala na kasnejša svetovna dogajanja. V tem času je izbruhnila kolera na Haitiju po njihovem katastrofalnem potresu. V Sloveniji iz tega časa zagotovo še ni šla v pozabo najhujša nesreča, ki se je kadarkoli zgodila pri nas – verižno trčenje v megli na dolenjski avtocesti pred Ivančno Gorico.

Zadnja popolnoma enaka postavitev planetov karme oz. karmične osi kot zdaj pa je bila v letu 2001, in sicer v času 11. septembra. Vsekakor skrajen dogodek, ki je prav tako močno vplival na svet.

Zato ni čudno, da smo priča dogodkom, kakršni trenutno so.

Rahu kot severni del karmične osi je bil v času izbruha in razglasitve pandemije v ozvezdju Ardra vse do danes, 22. 4. 2020, ko to ozvezdje ekstremov, destrukcije in velikih učenj končno zapusti. Tako bi lahko predvidevali, da se bo situacija postopoma začela umirjati, globalno uničenje smo doživeli, zdaj pa krpamo posledice, postavljamo temelje za naprej. Ardra namreč skozi uničenje ponuja velike lekcije, veliko učenje. Ardra uničuje vse, kar nam ne služi več, vse, kar je za nas nekoristno, s tem pa ponuja priložnost za novo rast in razvoj.

Ketu kot južni del karmične osi pa je še vedno v ozvezdju Moola, v katerem ostaja vse do 19. 9. 2020, ko iz znamenja Strelca prestopi v znamenje Škorpijona. Ozvezdje Moola, v katerem je planet Ketu (nosilec prekinitev, ločenosti, nevezanosti), predstavlja korenine. Torej se bomo še vedno pomikali v začetke, prodirali do samih temeljev bivanja, vračali se bomo k pravim temeljem in se preobražali, kjer je to potrebno, in to najmanj do septembra, ko Ketu vstopi v znamenje Škorpijona, ki je prav tako znamenje sprememb, preobrazb – a o tem kdaj kasneje.

Kljub olajšanju, ki ga prinese izstop Rahuja iz destruktivnega ozvezdja, ne bo konec vseh težav. Zlasti v maju namreč prihajajo kozmični vplivi, ki nas bodo vračali v preteklost, v stare vzorce, odnose, učenja in nam ponujali priložnost, da popravimo napake, počistimo, kar smo pometli pod preprogo, in na novo gradimo temelje.

Seveda vas bom o pomembnejših kozmičnih dogajanjih in vplivih sproti obveščala, da se boste lahko nanje pripravili in izkoristili vplive kar najbolje zase.

Ni kaj, čas zahteva svoje, mi pa imamo izbiro, ali se mu upiramo ali pa izkoristimo njegove darove.

Katero možnost izbirate vi?

Kako se pa tebi zdi? 4
  Podaj svoj komentar in prejmi na svoj račun 3 žarke (za tvoj 1. komentar)!
Gabrijela
  komentiral 1 mesec nazaj
Hvala
Tjaša
  komentiral 1 mesec nazaj
Zagotovo je dejstvo, da gre Rahu iz ardre prvo olajšanje, drugo bo konec maja, ko Budha prehiti Rahuja in tako prekine kalasarpo yogo. Konec septembra 2020 pa Rahu- Ketu menjata rashije, kar bi lahko pomenilo konec pandemije.
Gabrijela
  komentiral 1 mesec nazaj
Moja izbira je popraviti napake, počistiti, zgraditi nove temelje in prejemanje darov..
Hvala za vaše vodenje in pomoč.
Irena
  komentiral 1 mesec nazaj
Izbiram vsekakor darove,a ni enostavno in včasih me je strah. Pa ne zame, za moje.A brez truda in uvidov ni nič. Tore,gremo po darove. Hvala❤️
Nalagam...