Simona Vrhovec

Saj bi bili srečni, ampak ...

20. oktober 2016    1499 ogledov
  • ” Nimam dovolj denarja.”
  • ” Nimam popolne postave.”
  • ” Nimam sanjske službe.”
  • ” Nimam partnerja.”
  • ” Nimam otrok.”
  • ” Slabo vreme je.”

In tako naprej, na dolgo in široko. Kolikokrat na dan so vaše misli polni takih ali drugačnih izgovorov, da bi bili srečni? Naj vas potolažim, niste edini. Kot da bi nas cepili s posebnim cepivom, ki blokira našo srečo.

Pa ne govorim o evforični sreči niti o roza ponijih in rožnatih očalih. Govorim o zadovoljstvu in spoznanju, da sreča ne izvira zunaj nas.

Pred časom je moj 10-letni nečak v šoli dobil nalogo in njegovo razmišljanje me je presenetilo, navdušilo in navdalo z upanjem, da obstajajo otroci, ki tako razmišljajo. In upam, da bo vedno tako razmišljal.

Učiteljica je podala stavek: ”Izgubiš stvar, ki ti prinaša srečo.”

Njegov odgovor: ” Zavedaš se, da je ne rabiš, ker je sreča v tebi.”

No, da dol padeš. Moj mali guru. <3

Koliko izmed nas odraslih v resnici verjame v nekaj takega? Zdaj verjetno vsi kimamo, da seveda (no, mogoče kdo tudi ne). Kaj pa takrat, ko si naš prijatelj kupi boljši avto, pa je zunaj v restavracijah, potuje okoli sveta, vse 'all inclusive' seveda. Smo še vedno zadovoljni pri sebi in se ne primerjamo? Se zavedamo, da materialno ne prinaša dolgoročne sreče?

Seveda tudi jaz uživam v lepih stvareh in sem zelo zadovoljna, če grem v fensi restavracijo, si kupim najbolj kulske superge in maham iz letala, ko šibam v Pariz.

Se pa s tem ne identificiram. To so le izkušnje, trenutki. Zaznamovalo ga je pa moje počutje. Torej lahko se počutim najbolj bedno na super truper vip plaži in najbolj prijetno in najlepše na svetu, ko mi (posebej zame) oseba naredi vegi večerjo (čeprav je ta oseba orto mesojedec).

Gre za občutke, naše notranje doživetje, ki širijo energijo ali jo krčijo.

Širijo jo ljubezen, sreča, optimizem, vitalnost, dobro počutje, povezanost.

Krčijo jo nesreča, strah, pesimizem, omejitev, nelagodje, ločenost, slabo počutje.

Zato ti predlagam, da skupaj narediva nalogico. Poglejva različna področja življenja in zapišiva, kakšna energija te ob tem podpira. Jo s svojimi mislimi širiš ali krčiš?

In kako lahko spremeniš misli, ki te krčijo v en skupek nezadovoljstva?

Za začetek si lahko hvaležen/-na za vse, kar si, za svoje vrline, sposobnosti, znanja in za vse, kar si se v življenju naučil/-a. Vizualiziraj si uspeh na različnih področjih svojega življenja. Zavedaj se, da je zunanji svet le odsev tvoje notranjosti, zato le poglej prepričanja, ki jih imaš o sebi in o svetu. Gibaj se, da se endorfini sreče lažje sprostijo, in meditiraj, da se misli umirijo. Popij še veliko vode in jej čim bolj zdravo hrano, saj tudi to vpliva na naše splošno počutje. Saj si že slišal/-a za rek: Zdrav duh v zdravem telesu.

Saj bi bili srečni, ampak ...Prečrtaj ta ampak in usmeri pozornost na širjenje svoje energije. Kamor gre pozornost, tja gre tvoja energija.

Želim ti veliko sreče.

Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...