Urška Trampuš

Si svojemu moškemu ženska ali mama in gospodinja?

4. oktober 2016    930 ogledov

Med vsemi temi tremi vlogami je tanka meja, a vendar obstaja in bistvenega pomena je, da se ločijo.

Kako si lahko vendar moškemu prava ženska, če želiš vedno poskrbeti za to, da dobi vse tisto, kar je dobil od mame, in vse tisto, kar dobi od gospodinje?

Zelo težko! Veliko je tukaj seveda odvisno od tega, kakšno mamo je imel in kako zna poskrbeti sam zase. Če ste ga dobile prav iz maminega naročja, je precej verjetno, da boste popolnoma prevzele vlogo mame in v celoti vloge gospodinje, saj je pridna mama svojemu sinčku naredila in pripravila prav vse.

Na tebi mami je, da postaviš zgled

O ja, na nas mamah je, da poskrbimo, da se bodo fantje vsega naučili in da bodo dekleta dobila pravi zgled. Naš vzorec iz mladosti je tisti, ko mama vzame spodnje perilo, nogavice, hlače in pulover, vse to odnese očetu na kavč, kjer se on preobleče, potem ko je pravkar pojedel slastno kosilo. Ja, vem, bili so drugačni časi, mame so bile gospodinje in očetje so poskrbeli za družinsko ekonomijo. No, časi so se spremenili, vprašanje pa je, ali so se spremenili tudi naši moški.

Moški so pripravljeni vloge deliti, če jim to dovolimo

Zaljubljen in zadovoljen moški je pripravljen te vloge deliti, ampak to moramo storiti takoj, na svežem začetku, kajti težko je učiti starega osla pomivati posodo in sesati, ko je enkrat navajen, da vse to postorite same.

Opažam, da so mlajše generacije moških bolj pripravljene postoriti kaj doma in da to tudi zares počnejo, kar je tudi edino prav, še posebej ko pridejo otroci in dela po hiši zares nikoli ne zmanjka. Takrat bo seveda pravi moški priskočil na pomoč, skuhal, če je to potrebno, opral perilo in se tudi lotil likanja. Tak moški se seveda dobro zaveda, da mora biti njegova princeska spočita in naspana, da se bo lahko v polnosti posvetila njemu in njuni ljubezni.

Zares glavno vlogo v tej situaciji deljenja teh vlog pa imamo me same. Svojemu moškemu moramo dati vedeti, kdo smo in kaj zmoremo, prav tako pa tudi, kdaj je prav, da priskoči na pomoč in vzame situacijo v svoje roke. Tudi ženska ima pravico do počitka in toplega obroka in ni nujno, da pride iz njenih rok.

Tukaj seveda ne govorim o patriarhatu ali matriarhatu, ampak o popolnoma novem načinu partnerstva, o katerem številni že govorijo in pišejo, gre za t. i. nov način partnerstva. Tako moški kot ženska imata svoj posel, svoje delo in prav je, da se delijo tudi dela doma. Kadar vse tri vloge padejo na žensko, je to zanjo preprosto preveč. Zvečer, ko je čas za par in ljubezen, je ona že izmozgana in utrujena in tukaj potem pride do različnih lažnih izgovorov, samo da pride čim prej do počitka. Kadar pa so dela razdeljena, se čuti ženska še bolj cenjena in ljubljena in bo zato svojemu moškemu zvečer znala pokazati svojo pravo žensko stran. Kajti njen moški je to znal pokazati njej takrat, ko je to najbolj potrebno.

Vse se seveda začne z ljubeznijo do nas samih

Ženska, ki se ima rada in zna poskrbeti zase, prav tako zna od svojega moškega dobiti tisto, kar si želi. Seveda on ve, kako bo nagrajen, in je zato pripravljen pomagati. Kadar pa se dela naberejo in s tem prav tako trud, se večkrat zgodi, da vstopimo v neskončen krog utrujenosti, krega in nezadovoljstva obeh.

Drage moje ženske, poskrbimo torej najprej zase in za svoje potrebe, kajti tako bomo znale poskrbeti tudi za druge in vsa dela, ki spadajo zraven. Ne bomo več mame, ljubice in gospodinje, ampak zgolj ženske, prave ženske, boginje, ki ljubimo same sebe in svoje moške. Mamo je že imel, čistilko lahko plača, prave ženske pa ne more dobiti kar tako in tega se dobro zaveda, četudi ne prizna. Daj mu torej vedeti, da si prava ženska, in s tem bo zasijal v vsej svoji polnosti tudi on kot moški.

Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...