Andrej Pešec

Sta s partnerjem kompatibilna?

piše: Andrej Pešec
17. september 2023    74 ogledov

Sta s partnerjem kompatibilna?

─îe imata mo┼íki in ┼żenska podobne ┼żivljenjske cilje, sta kompatibilna, saj si oba po najbolj┼íih mo─Źeh prizadevata iti v isto smer.

─îoln, ki ga vesla─Źa usmerjata v isto smer, hitro dose┼że svoj cilj.

Dober pokazatelj je ta, da ima oseba smiselni namen, saj je takšna oseba zagotovo stabilna in kulturna.

─îlovek brez pravega ┼żivljenjskega smisla ali namena je spremenljiv, nestabilen. Svojo miselnost in na─Źela spremeni vsakokrat, ko spremeni svoje cilje.

─îe imata partnerja oba enak smisel/cilj v ┼żivljenju, sta zdru┼żljiva, kompatibilna ali nekompatibilna.

Ljudje brez smisla pa so v osnovi nekompatibilni, zato je smiselno biti ┼że vnaprej pripravljeni, da se bodo v zakonskem ┼żivljenju soo─Źili s protislovji vsaki─Ź, ko eden od partnerjev spremeni svoje ┼żivljenjske cilje.

Tak┼íne spremembe se znajo zgoditi pogosto, v najbolj┼íem primeru vsakih sedem let, kar povzro─Źi sedemletni vzorec dru┼żinske krize.

Ko gradimo dru┼żinske odnose se je tudi potrebno osredoto─Źiti na partnerjevo obna┼íanje v dolo─Źenem trenutku, v razli─Źnih odnosih in situacijah.

Najpomembnej┼íe je, ─Źe je partner oziroma partnerka pripravljen/a sprejeti dejstvo, da se lahko vi v katerem koli trenutku spremenite kot oseba, in ali ste tudi vi pripravljeni sprejeti partnerja oziroma partnerko, ki se lahko prav tako kadarkoli spremeni do neprepoznavnosti.

Skrivnost zakona je: celo ┼żivljenje moramo pre┼żiveti z osebo, katere cilji se lahko spreminjajo ┼że ─Źez dan.

─îe je vsaj eden od partnerjev pripravljen na to, je par zdru┼żljiv. ─îe pa sta oba pripravljena na spremembe drug pri drugem, sta popolnoma kompatibilna.

Vpra┼íanje kompatibilnosti med mo┼íkim in ┼żensko bi morali zato preu─Źevati s tem v mislih, ter glede na njuno dojemanje preteklosti, sedanjosti in prihodnosti.

 

Povzeto po;

Moja ┼żena je boginja, V. O. Ruzov

Ve─Ź o podobnih vsebinah najdete na Znanje za ┼Żivljenje - Andrej Pe┼íec

in

─îude┼ż ┼Żivljenja - Metka Kos

Vir: V. O. Ruzov
Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 ┼żarke!
Nalagam...