Miran Peterman

Stari, kaj je s tabo?

27. november 2019    26 ogledov

Stari, kaj je s tabo, izgledaš, kot bi te vlak povozil, sem dejal prijatelju, s katerim sva se po nekaj časa dobila na kavi.

V službi je kar pestro, projekte imam vse zasedene do novega leta, zadnje par vikendov sem dežural v službi, mi reče.

Kako pa kaj doma, tvoje življenje, ga vprašam.

Praktično ga nimam, služba, družina, popoldne pa razvažam otroke po aktivnostih.

Pa ti, kaj pa zase, najdeš kaj časa?

Kaj pa vem, kar malo sem se zataknil, vem, da moram zopet začeti, moral bi malo migati, pa ne vem kaj se mora še zgoditi, de me bo dalo v akcijo.

Kaj pa tvoja draga, kako sta kaj?

Ma vse po starem, skorajda nimava časa zase, mislim, da sva se kar malo oddaljila?

Stari moj, kaj boš naredil? Ne moreš valjda takole naprej!

Poglej dragi moj, plačo imaš dobro, delaš nadure in če ne moreš investirati vase kakih sto eurov mesečno, potem je bolje, da si poiščeš drugo službo, kjer bo manj denarja, bo pa manj pritiska in stresa. Drugače boš izgorel, kar še nisi. Najdi si pomoč, podporo, nabavi si mentorja, začni z nekom delati, da te spravi v pogon, da se naštelaš, da začneš drugače živeti, je letelo iz mene.

Kolega me gleda in počasi se začnejo prižigati iskrice v njegovih očeh. Imaš prav, moram malo premisliti, pa bom res nekaj naredil, se bova slišala.

-

Stari moj in stara moja, ki tole bereš. Tudi ti? Tudi ti pozabljaš nase in delaš cele dneve in se zanemarjaš in se ti po drugi strani zdi škoda denarja, da bi nekaj naredil/a, se postavila na prvo mesto, investiral/a vase in začel/a živeti drugačno življenje. Drugače te bo stalo bistveno več, ko boš pregorel/a, na daljši bolniški ali bog ne daj, za dalj časa odsoten/a in nesposoben/a za delo. Naredi nekaj zase. Ker se ceniš!

Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...