KRONA PLUS,  CWP akupunktura brez igel za lastno uporabo

4 magične točke za krepitev imunskega sistema in za pomoč pri boleznih dihal

piše: Tjaša Vuzem
20. marec 2020    1529 ogledov

Kitajska medicina je usmerjena predvsem k preventivi. Na Kitajskem je popolnoma običajno, da se zdravi ljudje večkrat na leto odpravijo k akupunkturistu. Vedo, da je treba ves čas krepiti imunski sistem in ostati v kondiciji.

Ker nam kronično primanjkuje časa za obiskovanje različnih oblik zdravljenja, si lahko preventivno pomagamo tudi sami. Pritiski na določene točke nam ne vzamejo veliko časa, obenem pa se tudi sprostimo in 'dotočimo' potrebno energijo. Točke lahko tudi namažemo z eteričnim oljem rožmarina, melise, sivke … in s tem povečamo učinek njihovega delovanja. Lahko bi si jih tudi stimulirali s kakšnim tanjšim predmetom. Zelo pomembno pa je, da stimulirate na obeh straneh, torej na obeh rokah, nogah ...

4 magične točke za krepitev imunskega sistema

Magična točka 1: želodec 36 ali Tsu San Li (Trije cuni noge oziroma Božanska spokojnost)

Gre za eno izmed najpomembnejših točk za krepitev imunskega sistema.

Terapija te točke je zelo primerna za krepitev obrambnega mehanizma, zdravja in telesne kondicije. Pomaga pa tudi pri znakih staranja ter pri težavah v želodčnem in prebavnem traktu.

Poleg tega terapija točke Tsu San Li poživi celoten meridian želodca, zmanjšuje bolečine in otekline; podpira in uravnava energijo či ter poživi jang in nahrani jin energijo.

Gre za zelo velik spekter pomoči, ki nam ga ponuja, vendar je večkratna terapija te točke pri nosečnicah odsvetovana.

Magična točka 2: debelo črevo 4 ali  He Hu (Združene doline)

Imenujemo jo tudi VELIKI ELIMINATOR ali odstranjevalec vsega, kar ne spada v naše telo.

Stimulacija te točke odstrani bacile, viruse, ki so že vdrli v naše telo, zato jo je treba hitro obdelati, ko nas napadejo kakšne viroze ali prehladi. Zelo pomaga tudi pri vročini.

D4 je tudi ena izmed najmočnejših analgetskih (protibolečinskih) točk. Zelo učinkovito pomaga pri glavobolih, migrenah, zobobolih, trigeminalni nevralgiji (bolečina obraznega živca), bolečinah v grlu, mišicah, rokah, ramah, zatrdelosti vratu …

Rešuje nas tudi zaprtja; seveda ob tej besedi takoj pomislimo na zaprtje črevesa. Lahko pa gre seveda tudi za druge vrste zaprtij, recimo nosu, ko smo prehlajeni, ali za neprehodnost žil zaradi različnih oblog. Zaprtje v povezavi s psiho pomeni, da nečesa ne spustimo, se trdno oklepamo, na primer čustev, zamer, misli, starih vzorcev ..., saj kitajska medicina vedno gleda na človeka celostno in upošteva tudi njegova čustva.

Zelo zna pomiriti tudi želodčne, menstrualne in črevesne krče.

V nosečnosti je boljše, da je ne uporabimo, zelo pa lajša bolečine med porodom.

Pomaga celo pri dojenčkih, ki jih mučijo kolike. Švedska študija je uporabila izredno kratko akupunkturo (10 do 15 sekund). Pri 74 odstotkih dojenčkov je prišlo do izrednega izboljšanja. Seveda lahko sami uporabite samo izredno nežno akupresuro ali vtiranje olja.

Magična točka 3: debelo črevo 11 ali Qu Chi (Ribnik na ovinku)

Je prav tako zelo pomembna točka, in sicer za preprečitev prehlada, gripe in drugih 'zimskih' tegob. Sicer pa je izvrstna pri nižanju vročine v vseh predelih telesa. Lahko gre za bolečino v grlu, zobu ali pri krvavečih očeh.

Kitajska medicina verjame, da je v teh predelih preveč vročine, ki jo je treba odstraniti. Tako je zelo dobrodošla tudi v klimakteriju. Pomaga pa tudi pri težavah s kožo (različne alergije), kjer je vzrok prav tako preveč vročine, ter pri uravnavanju krvnega tlaka.

Magična točka 4: pljuča7 ali Lie Que (Veliko lukenj)

Stimulacija te točke pomaga pri boleznih dihal in krepitvi imunskega sistema.

S stimulacijo te točke uravnavamo energijo pljuč. Zelo pomaga pri boleznih dihalnih poti s kašljem in težavah z dihanjem. Blagodejna je za mehur, odmaši nos in odstrani sluz. Na splošno krepi energijo pljuč in podpira njihovo delovanje ter pomaga pri astmi, bronhitisu in migreni.

Sicer je to točka glavna točka za težave v prsnem košu.

Sprošča pa tudi napetosti v ramenih in vratu.

Pripomoček CHI WELL POINTER 

Zelo močen in res pravi učinek na te točke pa dosežemo z medicinskim pripomočkom CWP (CHI WELL POINTER) na te točke.

Zakaj?

Medicinski pripomoček CWP vsebuje kar tri pomembne stimulatorje, ki jih uporablja tudi zahodna medicina. Gre za dolgo, in kar je zelo pomembno, usmerjeno magnetno valovanje, infrardeče sevanje in dotok negativnih ionov, torej anionov, ki so ključnega pomena za prenos kisika v naše celice. Vse to zahodna medicina že pozna in uporablja pri različnem zdravljenju. Južnokorejski znanstvenik Chi Kyung Kima, ki je doktor tehničnih ved in akupunkture, je oboje povezal. Povezal je dognanja fizike Zahoda in tradicionalno zdravljenje Vzhoda. Z vsem navedenim sami, brez pomoči strokovnjaka, delujemo na točke na meridianih. Meridiani so kot kanali, po katerih se pretaka energija. Točke pa so kot vrata ali dostop do teh meridianov. Treba pa je nekako odpreti vrata, kadar so meridiani zamašeni, kadar energija stoji – je je preveč ali premalo.

To naredimo s pritiski na te točke.

Kako vemo, da smo zadeli pravo točko?

S CWP se dotaknemo (NE prebodemo) določene točke. Ko jo zadenemo, občutimo (pekočo) kratko ali dalj časa trajajočo bolečino, toploto, srbečico ..., ki pa izzveni takoj, ko postane meridian pretočen. Včasih takoj, včasih pa je treba stimulacijo točk ponoviti.

Kako vem, katero točko naj pritisnem?

V kompletu je tudi priročnik s seznamom in slikami točk. Na krajši delavnici pa se naučimo samouporabe medicinskega pripomočka, ki je zelo preprosta. Za dodatna vprašanja in pomoč smo vedno dosegljivi.

Katere bolezni lahko zdravimo?

Tako kot pri akupunkturi je seznam bolezni izredno dolg. Zdravi vse funkcionalne bolezni. Zelo uspešen je tudi pri različnih bolečinah. Seznam najdete na naši spletni strani www.brez-bolecin.si.

Kdaj se lahko udeležim delavnic?

Termine za delavnice objavljamo na naši spletni strani www.brez-bolecin. Na delavnici je prisotnih največ 6 oseb, saj je poudarek na terapiji, ki jo izvedemo na vas. Na delavnici se tako prepričate o delovanju medicinskega pripomočka.

Velika prednost medicinskega pripomočka CWP je, da ga lahko imate vedno pri sebi, saj je zelo priročen in ga uporabite takoj, ko imate težave (ob glavobolu, bolečinah v vratu in drugih delih telesa, pikih žuželk, alergijah, artritisu in pri vseh boleznih, kjer pomaga tudi akupunktura).

Najboljše pa je, da medicinski pripomoček preizkusite kar na sebi. V ta namen organiziramo delavnice s terapijo, kjer lahko pripomoček sami preizkusite.

Človek, bodi prijazen s svojim telesom,

da se bo duša lahko veselila bivanja v njem.

Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...