Alenka  Dijak

Trije pomembni elementi vizualizacije

piše: Alenka Dijak
23. februar 2020    26 ogledovDa bo vizualizacije delovala tako kot mora, bodo kot temelj služili trije elementi.

Proces razmišljanja v našem umu ustvarja vtise. Ti vtisi pa se uresničujejo kot dejstva in izkušnje. In za vizualizacijo to velja še toliko bolj, saj se v sami fazi vizualiziranja nahajamo v alfa stanju. Alfa stanje pa pomeni dostop do podzavesti – ta pa se izjemno hitro uči. Nauči se vsega – dobrih in slabih navad. Ne loči med dobrim in slabim, napačnim, pač pa enostavno posrka vse, kar ji je dano.

 

 

Torej, ko se lotevam vizualizacije skrbno preučim Kaj je moja želja. To je prvi element. Kaj si resnično želim zase. Naj bo to moja srčna želja.

 

Naslednji element je Prepričanje, da je to možno. Da je uresničitev možna. Nikoli si ne upam sanjariti, kako bi že naslednji teden gledala Zemljo nekje iz vesolja. To je utopija. Lahko pa je moja resnično srčna želja ta, da bom predavanje izpeljala samozavestno, odločno in jasno.

 

Zadnji element pa je Sprejemanje: Ali si upam sprejeti uresničeno željo? Morda pa imam zadržke, morda me do potem zagrabil strah, ali pa mi vse skupaj ne bo koristilo. Zadnji element je vreden dobrega razmisleka. Bom sprejela to, kar mi bo dano na podlagi mojih želja?

Torej, glavni elementi vizualizacije so:

1. Želja

2. Prepričanje

3. Sprejemanje.

 

Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...