Andreja

V letu 2022 je čas za ...

piše: Andreja
18. januar 2022    85 ogledov

Za uspešno leto 2022 je potrebno, da pogledamo, kaj vse smo že uresničili ter da smo ponosni vsak posebej nase – na vse lepe trenutke v preteklosti, na odnose, ki jih gradimo okoli sebe, na vse velike in male zmage v našem življenju :)

- Iskrenost do samega sebe


Pogosto je v decembru in januarju veliko poudarka  na postavljanju ciljev ter naših novoletnih zaobljubah. Je na splošno takšen čas, ko se staro končuje in začenja nekaj novega, še neznanega. Pomembno pa je, da si vzamemo čas za našo notranjo inventuro, in da si iskreno sami sebi priznamo, s čim smo zadovoljni, kaj smo dosegli, kaj želimo spremeniti in kaj uresničiti vnaprej.

Iskrenost do sebe pomeni, da si iskreno znamo pogledati v oči in si upamo priznati, da nam pač kaj v življenju ne deluje. Kaj potem – zagotovo nismo edini. Da je včasih potrebno spremeniti pot, postaviti kakšen nov/drugačen cilj, ali pa ga enostavno opustiti. Neizbežno je, da ni za vse želje v našem življenju primeren čas. In vse se zgodi z namenom ter razlogom. In hkrati, da si znamo iskreno sami sebi čestitati ob uspehu, doseženem cilju, da znamo biti ponosni nase - ko nam gre in tudi takrat, ko ne gre vse po našem načrtu :)

- Pogum, da uresničiš svoje sanje


Vsak ima svoje lastne želje in sanje. A za uresničitev vsakih sanj je potreben neizmeren pogum. To pomeni, da kljub temu, če strah preplavlja naše srce in telo, da si upamo iti v akcijo in tvegati. Da tvegamo – četudi ne vemo, ali nam bo uspelo, da vstopimo v odnose in jih gradimo – četudi nas je neizmerno strah govoriti, pokazati svoja čustva, da verjamemo v svoje znanje, sposobnosti – čeprav dvomimo, da smo na pravi poti, da se borimo in vstanemo še v tistih najbolj zapletenih okoliščinah – ko bi se najraje skrili, in da verjamemo v svoje ideje – četudi nihče drug, ne verjame v nas.

- Nepozabna doživetja na poti doseženih ciljev


Preveč pozornost namenjamo zunanjim dejavnikom, okoliščinam, stvarem, ki oblikujejo naš vsakdan. Čas v 2022 pa je potrebno nameniti zlasti sebi in zavedanju, da tako na poti do cilja bistvena tudi naša doživetja, naše male in velike radosti, besede, ljudje in dejanja, ki nam vsakodnevno grejejo srce. Ni vedno, le končen dosežen – zmaga osebja in sprememba doseganja novih ciljev, nepozabni spomini, ki nam lepšajo težke trenutke ter vsakdanja tudi še tako majhna doživetja.

- Veliko strasti in radovednosti


Strasti do življenja nasploh in radovednosti do vsega, kar je novega, neznanega. Radovednost do spoznavanja novih krajev, do spoznavanja drugačnih in toplih in iskrenih ljudi, da obudiš zanimanja za hobije, za katere si do zdaj še nisi vzel/a časa. Da obudiš kakšno prijateljstvo, ki je bilo mogoče zamrlo, da si ti tisti/a, ki boš prva povabila na kavo sodelavko in da na ljudi ter okoliščine pogledaš z zanimanjem in radovednostjo – da izveš, kaj ti sporočajo in kaj ti prinašajo.

Še posebej pa ne pozabi ...

... da ceniš sebe in da s tem, kar te resnično veseli in polni ne čakaš vedno na jutri. Kar si želiš uresničiti in kaj želiš spremeniti, s tem prični že danes. Četudi storiš le majhen korak naprej v želeno smer. Da imamo na pretek časa, je zgolj iluzija. Naš čas je omejen, teče podobno kot ura.

Zato je danes pravi trenutek, da greš svojim novim zmagam naproti. In ob tem si ne pozabi nadeti najlepši "make-up", to je iskriv in nasmejan obraz. :)

 

Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...