Andreja Pancar

Vedsko novo leto – 24. 3. 2020 – kakšne energije nam prinaša?

23. marec 2020    612 ogledov

Vedsko novo leto se začne, ko nastopi poravnava Sonca in Lune v znamenju rib, torej gre za prvo spomladansko prazno Luno, ki se pri nas dovrši 24. 3. ob 10.28. Gre torej za astrološko novo leto skozi djotiš.

Na osnovi natalne karte tega trenutka lahko ocenimo, kakšen bo vpliv leta do naslednje prazne lune v tem znamenju.

Demon iz morskih globin nakazuje na stvari, ki so nepredvidljive

Luna bo jutri skupaj s Soncem v ozvezdju, katerega božanstvo je 'demon iz morskih globin'. Nakazuje na stvari, ki so nepredvidljive, torej jih ne moremo videti, pričakovati, napovedati.

Gre za eno izmed oblik boga Rudre, ki je bog uničenja. V tem ozvezdju se lahko dogajajo precej težke stvari, a vse z namenom rasti, učenja in zorenja. To bomo občutili na več ravneh, od gospodarstva do politike in splošne javnosti.

Kljub vsemu bomo opremljeni z raziskovalnim nemirom in močjo, vztrajnostjo in vzdržnostjo, kar posledično vodi v globoke uvide in moči. To ozvezdje ima simbol posmrtnega odra, kar simbolizira smrt iluzije materialnega sveta.

Skozi občutke ujetosti do velikih prebojev

Še vedno smo v popolni Kalasarpi – kači časa, ki nas bo s svojim vplivom na neki način držala ujete vse leto. Kalasarpa vseeno ni samo 'negativna'; skozi občutke ujetosti nam namreč lahko pomaga do velikih prebojev, večjih, kot smo si lahko predstavljali.

Vendar se nič ne zgodi samo od sebe! Preboji se zgodijo le takrat, kadar vanje vložimo trud, disciplino, vztrajnost tudi v času, ko je težko in na prvi pogled deluje, da se je brezplodno truditi. Inštrument, s katerim lahko v tem času presežemo ujetost v Kalasarpo, je princip planetarnega načela Jupiter, se pravi s širjenjem duhovnega znanja in spoznanja, s strpnostjo, prijaznostjo, optimizmom, obračanjem v globlje sfere našega bivanja.

Karta vedskega novega leta na področju Slovenije je v znamenju dvojčkov

Karta vedskega novega leta na področju Slovenije in večine evropskega prostora je v znamenju dvojčkov. V ospredju bodo torej spremembe, komunikacija, vse oblike sodobnih komunikacijskih poti, vse se bo dogajalo hitro, pospešeno, kar ustvarja tudi napetost, živčnost, skrbi.

Pod vplivom drugih planetov bo lahko to čas izjemnih inovacij, uspehov, a na drugi strani hitrih padcev, nervoze, nesreč, raznih pretresov in potresov, tudi epidemija nam še vedno visi 'nad glavo'.

Javno zdravje v prihodnjem letu bo ostalo kritična točka. Težave postajajo dolgotrajne, kronične, veliko je lahko izgub, trpljenja, bolečine. Vse dogajanje nas resnično sili v globoko preobrazbo družbe kot celote, seveda se ta začne spreminjati s spremembami, ki jih vsak posameznik začne pri sebi. Če hočemo izboljšati zdravstveno stanje in stanje duha, se je treba obrniti k sebi, k duhovni rasti, treba se je osvoboditi spon iluzije materialnega in se dvigniti na višjo kakovost bivanja. Dokler tega ne storimo, nas bo na povsem fizični, materialni ravni še kar pretresalo.

A tudi tu je treba ohraniti ravnovesje, saj planetarna postavitev nakazuje, da nas lahko odnese v skrajnosti in fundamentalizem, če ne ohranimo oz. ne razvijemo bivanja skozi srce. To je temeljna naloga, ki se bo odvijala v prihodnjem letu.

V tem letu bi lahko prišlo tako do povečanega števila ločitev kot do poglabljanja obstoječih partnerskih zvez in preobrazbe odnosov na globlji, duhovni nivo.

Pestro bo tudi na področjih, ki so nam skrita ali nam jih prikrivajo

Marsikaj bi lahko prišlo na dan, marsikaj se lahko dogaja tudi 'podtalno'. Mogoči so družbeni in socialni nemiri in konflikti, predvsem upor ljudstva in delavskega razreda, ki lahko vodi do skrajnosti, demonstracij, agresije. Gospodarsko in politično sodelovanje bo usmerjeno predvsem v tujino, a marsikje bodo nastajale zamude, prekinitve dogovorov in sodelovanj.

Kot vidimo, bodo energije vedskega leta v večini evropskega prostora usmerjene v izkušanje skrajnosti, v globoke padce in visoke dvige. A ni treba, da nas premočno premetava! Obstajajo ključi, skozi katere lahko učinke ublažimo.

Ponovno poudarjam, da djotiš ni napovedovanje prihodnosti, gre le za ritem nekega časa. Če živimo življenje 'zunaj sebe', brez zavedanja o soodgovornosti do vsega, kar se nam dogaja, potem nas ritmi res lahko po svoje premetavajo. A ljudje imamo svobodno voljo in s tem vpliv! Če vemo, da bo neko področje bolj obremenjeno, potem bomo naredili vse za preventivo in kljub obremenjenosti ne bo potrebe, da bi nas 'najhujše' zadelo povsem nepričakovano. Skrbimo za notranje ravnovesje ob zunanjih ekstremih. Vsak posameznik šteje! Vsak izmed nas in vsi skupaj ustvarjamo kolektivno zavest!

Skozi številne pokazatelje je razvidno, da je čas preobrazbe in obračanja k višjim vrednotam, resnici, čas, da se prenehamo oklepati zgolj materialne resničnosti in odvisnosti in se dvignemo kot človeštvo na novo raven bivanja.

Tudi planetarna perioda, ki označuje začetek vedskega novega leta pri nas, nakazuje, da bomo v tem obdobju resnično ozavestili lastno majhnost, ozavestili, kako minljivi smo. Povečala se bo potreba po samoti in notranji rasti. Pomembno je, da to začutimo in temu sledimo, v nasprotnem primeru bodo lekcije za nas težje. Bolj ko se upiramo spremembam, težje nam je. Razviti je treba sočutje, tako do sebe kot do drugih, ter začeti živeti zavestno življenje in ne več le slepo slediti vezanosti materialnega sveta.

Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...