Sati Shama Kralj

Vprašanje Vrednosti

8. junij 2021    14 ogledov

Koliko veljaš? Koliko velja v svetu to kar si kot človek? Koliko velja tvoj osebni doprinos? Koliko velja tvoja prisotnost, tvoja pozornost, tvoja pristnost, tvoja vizija, tvoja ideja, tvoja kreativnost. In ne, ne bom govorila o času, govorila bomo raje o kvaliteti tvojega biti.

Pred kratkim sem končala delavnico o leaderstvu z eno od terapevtk, s katero sem prišla v stik med leti dela na sebi. Osebo, kateri priznam avtentičnost, v prisotnosti katere se počutim sprejeta, videna, priznana in je obojestransko. Oseba, ki deluje po istem principu kateremu sama sledim več in več. Bitju, čutenju, mišljenju, akciji. To kar se rodi v notranjosti, naj se izrazi v zunanjosti. Skladnost ki jo imenujem avtentičnost. Iskrenost, katere je sposobno srce, ki se ne bori za prostor, za pozornost ali za dobiček, ampak srce, ki daja brezpogojno in, ki sprejema, brezpogojno. 

 Govorilo se je o tem, kako voditi samega sebe v svetu in kako postat voditelj, vodja, terapevt, vzor, ne samo v svetu holistične dejavnosti (ki je to kar sama počnem) ampak tudi v svetu gospodarstva, trga, "službe". V preteklosti sem doživljala to kar počnem in to kar sem kot dve različni entiteti sebe, in zaznam, da je še za marsikoga izziv. Hvala ozaveščanju sem spoznala, da sem isti človek. Da je moja osebna izbira ali bom to kar sem, investirala v to kar počnem, ali bom izboljšala kakovost tega kar dajem, s tem, da vključim v aktivnost sebe. Kdo sem kot človek, vrednote katere častim, sposobnosti, ki v sebi nosim, esenco svojega bitja. Namero mojega obstoja. 

Ko sem pred par leti zapustila varno, javno, dobro plačano "službo" za se spustit na samostojno pot, je bil moj izziv to, da hočem svetu doprinest svojo lastno "dišavo", esenco mojega bitja in se zavedala, da način in okolje v katerem sem delovala, nista bila več primerni za nadaljno rast. Na nek način sem od-rasla tisti način dela. Nekako tako, kot ko začutiš, da je partnerski odnos enostavno končal, da ljubezni več ni, in da kljub trudu, se nič več ne da naredit, da bi preživel. In probaš, in probaš drugače, ampak ko je konec, je enostavno konec.

Služba ni bila zame nek prostor, kamor sem hodila, zato, da bi enostavno tam sedela od ure do ure in "delala", služba je bilo zame delo, kjer rastem kot oseba, kot profesionist, kot bitje. 

Ideje, ki jih nosimo v sebi, pogostokrat (vedno :)) definirajo, kdo smo, v katerikoli situaciji.

Poznam ljudi, ki verjamejo, da je definicija uspešnosti to, da si v službi nadpovprečno časa, da izpadeš izjemno angažiran, da dobro zaslužiš, pogostokrat vezano na koliko časa usmerjaš v tisto aktivnost.

Moja definicija uspešnosti je, da sem celotna v tem, kar počnem, da delam to, kar me veseli, da imam čas zase in za moje ljubljene, da sem iskrena, poštena, da izrazim, kar je v meni, da rečem ne, ko je potrebno in ja, ko je vredno. Da vrednotim sebe in to kar počnem in to kar počnejo ljudje okoli mene, da znam jasno postavit meje in JA, tudi jasno postavit svojo vrednost. Kajti moja energija, moja pozornost, moja namera, moje bitje, moje vrednote in nazadnje tudi moje znanje, veljajo.

Tako da, ljudje moji, naredite si seznam vaših vrednot, naredite si seznam stvari, ki so za vas pomembne,  naredite si seznam vaših potreb in naredite si seznam tega,kar sedaj počnete....oziroma vaše trenutne investicije v energiji.

Pomagalo vam bo razumet, da veljate mnogo več, od tega, kar sprejemate kot vaša vrednost.

Tega, kar v sebi ne vidimo in ne vrednotimo, tudi ostali ne bodo videli in vrednotili!!

Z ljubeznijo,
Sati Shama

Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...