Jana Pristovšek

Za to, da pride neko čustvo ali občutek na dan, potrebujemo sprožilec. To pa so vsakdanji odnosi.

5. marec 2021    44 ogledov

Ko začnete spoznavati sebe, sami ali z mano, je tako, kot vi vstopili v hišo, iz katere se je v tridesetih letih vsake toliko časa vrglo kaj čez okno, vse ostale smeti pa pohodili, da smo jih stlačili, nekaj jih je segnilo in so se zato količinsko zmanjšale, smrdijo pa vseeno in nas to nervira …

Torej, ko vstopimo, odmečemo najprej kup z vhoda in spustimo malo svežega zraka v prostor. To je tisto prvo olajšanje, ki ga občutite, ko spraznite prsni koš in glavo.

Potem se v hiši lotimo elektrike, da preprečimo samovžig, zapremo vodo, ker pušča in zamaka. V telesu je to dogodek, ko poiščemo srce in notranjega otroka, ga peljemo na varno in potolažimo. Ker se za tretma večina ljudi odloči, ko skoraj res ne morejo več in rečejo, bom poskusil še to, pravim, da najprej pogasimo požar.

Pravih problemov se niti ne lotimo, ampak naredimo to, kaj je najbolj nujno pomembno. Pokrijemo streho, da preprečimo dežju, da vse namoči in poplavi.

Na začetku najprej pripravimo »teren«za nadaljnje delo. Spraznimo prsni koš in glavo. Nastopi olajšanje, teža se zmanjša, tesnoba izgine. Umirimo misli, kar je cilj meditacije. Spoznate srce, ga razbremenite in poiščemo in potolažimo notranjega otroka.

V naslednjih korakih se lotimo znova vsake sobe posebej in včasih se zdi, da ne bo nikoli konec.

Tako čistimo, poiščemo najprej vse, ki se ne počutijo dobro, tolažimo žalostne, razočarane, izdane, ne dovolj dobre, osamljene, jezne, užaljene … ne najdemo vseh takoj, ker so skrite ali spijo.

Za to, da pride neko čustvo ali občutek na dan, potrebujemo sprožilec. To pa so vsakdanji odnosi.

Zato je pomembno, da tehniko osvojite do te mere, da si znate takoj pomagati, ker je takrat, ko pride na dan, najlažje.

Problem so naše navade in stara prepričanja, da ni tako hudo, bilo je že slabše in pustimo. Kljub znanju se zataknemo za neko osebo in se ponovno začnemo opravičevati in iskati krivdo v sebi, namesto da bi se zazrli vase in to predelali.

Zaradi takšnih malenkostnih vsakodnevnih dogodkov se ljudje odločijo za nekajmesečno delo z mojo podporo, da se naučijo videti in slišati tisto, kar je bilo skrito in tisto, kar je bilo sporočeno ali kar je namen sporočila.

Tudi adaptacija stanovanja traja nekaj tednov, če ne celo mesecev. In šele nato pride urejanje, opremljanje stanovanja in ukvarjanje z malenkostmi.

Točno tak proces se zgodi v naši notranjosti. Preprosto se počutimo dobro, umirjeni, zadovoljni s seboj. Poznamo svoje dobre, močne lastnosti in sprejmemo tisto, v čemer nismo tako dobri. V sebi začutimo varnost, sprejetost, mirno moč, zato se nam ni treba več dokazovati pred ljudmi.

Ne dajemo sami sebe v presojo ljudem, ki nam pravzaprav nič ne pomenijo. In občutek je točno tak, kot bi vstopili v prenovljeno hišo, kjer diši pa svežem, čistem, toplem in varnem.

Metoda sama je hitra, ker se rezultati olajšanja pokažejo takoj, a za temeljito spremembo je treba nekaj mesece ali let.

Ampak to je tako ali tako povsod enako.

Kolikor časa in energije vložite v nek projekt, tako hiter in tako dober bo rezultat.


Objem,

JanaNaročilo na individualno svetovanje in tretma info@studio-heliantha.si

Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...