Urška Trampuš

Daš tisto, kar imaš, dobro in slabo

29. september 2016    253 ogledov

Seveda, daš lahko samo tisto, kar imaš in poleg tega daš tudi tisto, kar nosiš v sebi, dobrega in slabega, s tem mislim predvsem na emocije, ki jih zadržujemo v našem telesu in naši podzavesti. Vse damo naprej, našim ljubljenim, otrokom, hišnim ljubljenčkov, prav vsem s katerimi smo v stiku. Niti zavedamo se ne kaj vse damo naprej, to delamo podzavestno, ali niti, to predajamo na energijskem nivoju, preko našega energijskega telesa, zato je potrebno poudariti, da se mora vsak posameznik rešiti in očistiti vsega slabega, kar nosi v sebi in dati prostor lepemu in dobremu, dati prostor ljubezni, ki je edino, kar bi morali nositi v sebi.

Kakršni starši, takšni otroci v tem primeru seveda dobro drži, saj jim svoje občutke glede vsake stvari posredujemo preko energijskega polja. Če te občutke prištejemo k tistim, ki jih otrok prinese s sabo ob rojstvu, lahko pride do res posebne kombinacije, ki seveda ni v prid otroku in ga lahko celo zelo moti in razburja. Seveda sta obe stvari povezani. Kar prinese na svet bo skozi svoje starše in ostale učitelje ozavestil, kajti prav oni so tisti, ki mu bodo pomagali, da se bo rešil vseh slabih občutkov. Vsaj tako bi moralo biti, a vendar ni, kajti malokrat starš razume kaj otroka pesti in največkrat so zato občutljivi otroci smatrani kot težavni in razvajeni, a v resnici je njihovo sporočilo čisto druge narave. Vsekakor so otroci zelo posebna zgodba in večkrat nas učijo prav oni, res se je za vprašati kdo koga uči oziroma kdo je zrelejši. Težko je razumeti včasih kaj je z otrokom, ki je popolnoma zdrav, a vendar joka ali se upira neprestano. Vsekakor ne brez razloga, to je sedaj že kristalno jasno.

Mama je najbolj pomembna oseba v družini, steber ljubezni in materinstva, steber učenja in predajanja, sprejemanja in še bi lahko naštevali. Mama ustvari življenje in je zato najbolj pomembna oseba v otrokovem življenju. Kadar mati tega v sebi ne čuti in niti ne zna pokazati, kar se tudi dogaja, stopi v igro oče. Mogoče zato, ker ima več ženske energije in njenih lastnosti, mogoče preprosto zato, ker ga otrok izbere kot varuha ali najbolj pomembnega učitelja. Obe vlogi, tako vloga mame, kot očeta, sta seveda zelo pomembni. Vendar pa je v večini primerov mama tista, ki se ukvarja z otroci, jih uči prvih besed in vsega, kar spada zraven. Mama je tista, ki se mora naučiti dati otroka iz rok in zaupati drugim, ko otrok raste in se osvobaja in prav tako je mama najbolj pomembna posredovalka na energijskem nivoju, vseh občutkov, tako dobrih in slabih. Mama je tista, ki skozi sebe uči otroka živeti, zato je toliko bolj pomembno, da je mama čista, da deluje iz ljubezni in se očisti vseh slabih občutkov, ki bi jih nemara delila naprej z otroci. Nobena mama si ne želi tega, prej obratno, vsaka si želi najboljše za svoje otroke in prav zradi tega se danes ženske množično osvobajajo vsega, kar nosijo v sebi. Vedno bolj se zavedajo tega in prav otroci so tisti, ki največkrat spodbudijo mamo v tem, kajti me otroke svoje poznamo do zadnje celice in vemo kdaj nas izsiljujejo in kdaj se počutijo slabo iz nerazumljivih razlogov. Za vsako tako obnašanje obstaja tehten razlog, otroci ne jokajo v prazno in na žalost smo lahko za to precej krive tudi me mame. Mogoče smo samo utrujene ali nervoze, mogoče pa z nami čutijo tudi tiste najbolj skrite in najbolj pospravljene emocije, tiste, za katere niti ne vemo, da jih imamo. Ampak oni jih čutijo in prav nič jim niso všeč.

Zato se drage mame vprašajte kaj želite dati naprej vašim otrokom. Kaj je za vas najbolj pomembno. To da je otrok priden v šoli, da je najboljši, da je super športnik ali glasbenik? Ali vam je dejansko pomembno, da je miren, brezkrben in srečen? Kajti cilj je jasen, v kolikor ni srečen naš otrok, nismo srečne niti me same, zato je toliko bolj pomembno, da razvijamo sebe, se čistimo in rastemo skupaj z njimi. Tako bomo srečne prvo me mame in nato tudi naši otroci, lepi in skladni bodo naši odnosi in rešene bomo marsikatere skrbi glede njihove prihodnosti, kajti baza vzgoje je bila samo ljubezen, najbolj pomembno čustvo, ki ga morajo čutiti celo življenje. Brez ljubezni je namreč vse brez okusa.

Za nas mame,
mamica Urška Trampuš

Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Teme:
Nalagam...