Tina Ananda

Zakaj tehnike manifestiranja ne delujejo, kot smo mislili?

piše: Tina Ananda
21. december 2022    110 ogledov

Dragi moji,

ste že bili kdaj jezni, ker vaše tehnike manifestiranja niso delovale? Močno ste se trudili, vizualizirali in tudi aktivno delovali v smeri uresničitve ciljev, sanj, želja, pa se ta cilj kar ni in ni hotel uresničiti? Zakaj je vendar temu tako?

V zadnjih 12-tih letih testiranja raznih tehnik manifestiranja na sebi sem končno tudi sama prišla do tega, da ne moremo kontrolirati življenja – kar nam te tehnike obljubljajo. Kar naenkrat sem ugotovila, da se mi ene stvari uresničijo, druge pa ne, pa sem pri obeh delovala na vse možne iste načine (čustveno, mentalno, vibracijsko, fizično itd.). Kar naenkrat sem obstala v oblaku zmedenosti, kajti želeni rezultati se vsekakor niso vedno pokazali. In ugotovila sem tudi, da sem že pred vstopom v duhovnost imela podobne rezultate kot sedaj: veliko stvari se mi uresniči, ampak nekaj pa tudi ne. Koliko so mi te tehnike zares pomagale, ali pa so mi samo dajale pravljično upanje, da lahko uravnavam vse, kar si želim?

No, in končno sem prišla do potrditve, da metode manifestiranja sploh niso znanstveno dokazljive, kajti za dokazljivost je potrebno dokazati, da z isto tehniko VEDNO dosežeš iste rezultate. Imate vi morda takšno izkušnjo? Seveda ne! Z isto tehniko manifestacije ali vizualizacije nimate stalnih rezultatov. In sedaj bi lahko naučeno rekli: "ja, potrebno je delati na podzavestnih prepričanjih". Seveda drži. Ampak lahko vam iz prve roke povem, da sem prečistila vse možno v podzavesti v zadnjih 12-tih letih tudi po 12 ur na dan, pa se mi niso uresničile čisto vse situacije in stvari, kot sem si želela.

Nekje sem slišala dobro vprašanje: vprašajte kogarkoli, če njegovo življenje danes izgleda, kot si ga je zamislil 20 let nazaj. Seveda ne! Lahko izvajate ne vem kakšne tehnike, pa bo življenje šlo po svoje oziroma nekaj se bo uresničilo in nekaj ne - in celo na to nimamo vpliva! :)

Obstaja tudi znanstvena študija, kjer so ugotovili, da »zakon privlačnosti« deluje samo 0,1%! Obstajajo tudi študije, ki ugotavljajo, da »pozitivno razmišljanje« zmanjšuje vaše rezultate. To so merili na primeru športnega treninga udeležencev. Kontrolna skupina je normalno telovadila, druga skupina pa je zraven še pozitivno razmišljala. Rezultati so bili naslednji: ta »pozitivna skupina« je imela najslabše rezultate. Ali sploh niso dokončali treninga ali pa po končanem treningu niso imeli takšnih rezultatov izboljšav kot kontrolna skupina. Šokantno, kaj?

O škodljivosti učenj s strani »New Age gibanja« sem že pisala (preberite TUKAJ). In na milijone ljudi se je ujelo v poskušanja, kako kontrolirati življenje in svoje manifestacije. Resnica pa je, da nam življenje servira marsikaj. In če najdemo v sebi mir oziroma smo večinoma v sebi v miru, potem stopimo ven iz stalnega čustvenega vrtiljaka in ostanemo mirni, medtem ko življenje je, kakršno je.

Z ljubeznijo,

Tina Ananda, transformacijska terapevtka in strokovnjakinja za zavestne odnose
Kreatorka Ananda metode in Akademije zavestnih odnosov

Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...