18
maj

Delavnica: vse o zeliščih na Dugem otoku

Organizira: Društvo za dušo
Kdaj: 18. maja ob 9:00 do
25. maja 2019 ob 18:01
Kje:
Prispevek:280,00
Organizira:Društvo za dušo
Kontakt:064 108 107 ali info@zaduso.si

42 ogledov

Srečanje zeliščarjev na Dugem otoku, termin: 18.5. - 25. 5. 2019


Vabljeni na spoznavanje želišč v zeliščnem raju na Dugem otoku! Dugi otok je zelo primeren za vse ljubitelje zelišč, saj je znan po številnih zdravilnih in aromatičnih rastlinah. Pojdite z nami na izobraževalno potovanje v času, ko je Dugi otok zelen, cvetoč, sončen, poseben, nepozaben, ... Po otoku potekajo steze zdravilnih in aromatičnih rastlin. Ves teden se bomo potepali po Dugem otoku, spoznavali in nabirali zdravilne rastline ter raziskovali naravne in kulturne znamenitosti tega čudovitega otoka. Zapele nam bodo tudi dalmatinske klape, zamudili pa ne bomo niti sejma otoških proizvodov.

Dan bomo začeli z aktivnostmi za dušo in telo, ki jih bo vodila Mateja, po zajtrku pa bomo spoznavali ter nabirali zdravilne rastline. V popoldanskih urah bodo potekala predavanja g. Cvetke, dolgoletne strokovnjakinje in poznavalke zelišč. Čez dan bo tudi čas za individualne pogovore z gospo Cvetko, po večerji pa bodo potekal poglobljena predavanja za vse vas, ki svoje znanje želite še dodatno poglobiti. Predavanja o celovitem pristopu k ohranjanju in iskanju zdravja s pomočjo narave bodo izboljala vašo kakovost življenja. V usposabljanje se bo vključila tudi ekipa oddaje »Na vrtu«.  Med bivanjem na Dugem otoku bomo nabirali posebno čajno mešanico, ki jo bo vsak udeleženec vzel s seboj za spomin. Naučili se bomo izdelati zdravilna zeliščna mazila, ki imajo širok spekter uporabe in so zelo blagodejna za kožo. Konec maja je morje že kar toplo, dosti časa bo tudi za sončenje, za bolj pogumne tudi za kopanje. Organiziran bo tudi izlet na Kornate ter otoka Ravo in Iž - proti doplačilu.

Z vami bo ekipa:

- Mateja in Janko kot organizatorja,
- ga. Cvetka Mastnak Čulk,  nekdanja vodja vrta zdravilnih rastlin na inštitutu v Žalcu, sedaj vodi študijsko skupino »zelišča, narava, zdravje«,
- Iztok in Luca, ki vam bosta popestrila vožnjo z avtobusom,
- Irena, urednica TV oddaje »Na vrtu«.

Bivali bomo v hotelu Luka, ki leži čisto ob morju. Tam nas čaka družina Gačina z direktorjem Lovrom in sinom Luko. Na voljo bo polni penzion (mesni, ribji ali vegetarijanski meni). Večkrat bomo kosili kar v naravi, en dopoldan pa bomo preživeli v »maslinjaku«, kar bo posebno doživetje.

CENE:

 troposteljna soba  = 280,00 €/osebo
 troposteljna soba z balkonom = 305,00 €/osebo
 dvoposteljna soba = 295,00 €/osebo
 dvoposteljna soba z balkonom = 325,00 €/osebo
 enoposteljna soba = 405, 00 €/osebo
 enoposteljna soba z balkonom = 435,00 €/osebo


Cena vključuje 7 polnihpenzionov v Hotelu LUKA***, turistično takso, organizacijo ter izvedbo po programu.


* akontacija ob prijavi = 100,00 €/osebi; razliko poravnate najpozneje do 30 dni pred odhodom
* prijavnina = 5 €,
* riziko odpovedi (po želji) = 10 €/osebo,

* avtobusni prevoz iz Slovenije = 70 €/osebo.

Doplačilo: izlet na Kornate ter na Ravo in Iž

PRIJAVE

Prijave zbiramo preko:
e-pošte:  potovanja@zaduso.si ali telefona 064 108 107

DOGODEK JE ŽE PRETEKEL!

ORGANIZATOR

Društvo za Dušo je skupina ustvarjalnih in srčnih prostovoljcev s strokovnimi znanji iz izobraževanja ter turizma, ki želimo krepiti ter širiti večne medčloveške vrednote. Naše delovanje delimo na...


Nalagam...