11
september

Dobrodelna vikend delavnica: Osnove Hormonske joge

Organizira: YOGESHA
Kdaj: 11. septembra ob 16:30 do
13. septembra 2020 ob 17:00
Kje:
Prispevek:od 200€
Organizira:YOGESHA
Kontakt:info@pac.si, info@yogesha.com

291 ogledov

Bi želela združiti prijetno s koristnim in preživela nekaj dni stiku z naravo, našla svoj notranji mir in se naučila kako očisti telo, ter premagati hormonska neravnovesja na naraven način? Kaj pa če bi s tem še nesebično pomagala revnim otrokom na drugem koncu sveta?

Kmalu se bo pri nas v Bohinju odvila nova vikend delavnica Hormonske joge z dobrodelnim pridihom. Pretežni del izkupička bomo namenili izobraževalnemu centru Piali Ashar Alo v vasici blizu mesta Kolkate v Indiji, ki jo vodita slovenka Mojca in njen mož Anup.

Hormoni igrajo izredno pomembno vlogo pri našem fizičnem in duševnem zdravju. Kadar pride do hormonskega neravnovesja, so posledice lahko zelo neprijetne. Zagotovo se s tem sooči vsaka ženska vsaj enkrat v življenju. Pa vendar obstaja odlično orodje, ki ti pomaga ponovno vzpostaviti ravnotežje v delovanju endokrinega sistema brez uporabe zdravil in hormonskih nadomestnih terapij. Deluje neposredno na žleze z notranjim izločanjem ter spodbudi nastajanje njihovih hormonov. Metoda, ki jo je pred več kot 20 leti razvila brazilska terapevtka joge, ima znanstveno dokazane učinke in jo danes prakticirajo po vsem svetu. Na delavnici se boš spoznala z osnovami Hormonske joge po Dinah Rodrigues. Naučila se boš določenega zaporedja asan (telesnih položajev), pranajame (dihalnih tehnik) ter energijskih in sprostitvenih tehnik, ki ob redni praksi prinaša odlične rezultate. Ambient, je odličen za odmik od hiperstimulacije in digitalne preobremenjenosti vsakdanjega življenja, tako da se boš lahko tudi mentalno razstrupila in si s čarobno energijo narave napolnila svoje »baterije«.

Delavnica je priporočljiva:
- za ženske, ki se soočajo z neprijetnimi simptomi menopavze, neplodnostjo, predmenstrualnim sindromom, policističnimi jajčniki, nerednimi ali bolečimi menstruacijami, amenorejo ali hipotiroidizmom
- za ženske po 35 letu, ko delovanje jajčnikov in nastajanje ženskih hormonov začne upadati
- kot preventiva proti pojavu bolezni, povezanih z nizkim nivojem hormonov

Kontraindikacije: nosečnost; stanje, ko se raven estrogena ne sme povišati (rak dojke, endometrioza, miomi oz fibroidi); kakršnokoli rakavo obolenje v akutni fazi; težave s srcem; kakršnakoli operacija (vključno z lepotno operacijo prsi); hujša oblika osteoporoze; bolečina v trebuhu neznanega vzroka; težave s črevesjem (tudi slepim); resnejše psihične težave. V primeru negotovosti, se prej raje posvetuj z zdravnikom.

Izkušnje z jogo so zaželene, vendar niso potrebne. V primeru kakršnih koli omejitev bomo našli primerno alternativo.

S seboj prinesi: Joga podlogo, lahko odejo za tehnike sproščanja in meditacijo, udobna oblačila za vadbo in topla oblačila za jutranje sprehode v naravi.

Za spanje in hrano je tekom delavnice poskrbljeno. Več info o programu, ceni in nastanitvi izveš tukaj ali + 386 68 615 229.

Prijave sprejemamo do zapolnitve mest na: info@pac.si ali info@yogesha.com.

ORGANIZATOR

Joga v stiku z naravo, Joga delavnice, Joga oddihi


Dogodki organizatorja

  Registrirani uporabniki s prijavo na dogodek prejmejo 10 žarkov. Registriraj ali prijavi se!
Nalagam...