10
oktober

Etno koncert Svetih Pesmi Amazonskega Plemena HUNI KUIN in Rapé

Kdaj: 10. oktobra ob 16:00 do
10. oktobra 2023 ob 22:00
Kje:
Prispevek:40€
Organizira:Huni Kuin Kaxinawa Slovenija
Kontakt:kaxinawa.si@gmail.com

40 ogledov

Etno koncert Svetih Pesmi Amazonskega Plemena HUNI KUIN in Rapé krog

KDAJ: Torek 10.10.2023 ob 19:00 Ljubljana

           Sreda 11.10. 2023 ob 19:00 Maribor 
           ( točna lokacija vam bo zaupana ob prijavi)
KDO: Txana Yube & Maxi Samara Huni Kuin
PRISPEVEK: 40eur
PRIJAVE: kaxinawa.si@gmail.com

Vabljeni na etno koncert zdravilnih pesmi amazonije ljudstva Huni Kuin z Txano Yube in Maxi Huni Kuin.

Txana Yube in njegova sestra Maxi Samara bosta vodila sveti krog zdravilnih pesmi, svetih pesmi amazonskega pragozda in Rapé krog, kjer se bomo spoznali tudi z dvema zdravilnima amazonskima rastlinskima pripravkoma Rapé in Sanago.

S seboj nosita starodavno, brezčasno znanje svojega ljudstva, ki ga v vsakdanjem življenju spremljajo pesmi in glasovi deževnega pragozda. Na tradicionalnih obredih v njihovi vasi jih skupaj prepeva celotno pleme.
Včasih so uporabljali le svoje glasove, brez bobnov in kitar. Občasno so uporabljali le marako (ropotuljo). V zadnjih letih pa so v stiku s sodobnim svetom sprejeli nekaj instrumentov, kot so kitare in bobni ter ustvarili čudovite različice svojih tradicionalnih pesmi.

Duhovni vodje plemena Huni Kuin, ki nas bodo obiskali, so eni izmed njihovih glavnih predstavnikov. S seboj nosijo duha sočutnosti, ponižnosti in ljubezni do planeta.

Txana Yube in Maxi Samara že od malega skupaj s sovrstniki soustvarjta sveti prostor. Obredi so nabiti z življensko energijo, dinamični in mirni obenem, ko je potrebno. Pleše in poje se na višku energije.

Veseli smo, da bomo skupaj ustvarili prostor in kakor rečejo oni balancar o terrao ... balanasirali prostor, kjer se zdravi pleše in poje !!

Txana Yube in Maxi Samara sta zagovornika vseh amazonskih plemenskih ljudstev. Ozaveščata in prosita za pomoč pri zaščiti amazonskega deževnega pragozda, rek, dreves, rastlin in živali, ki v njem bivajo. So varuhi starodavnega gozda in glasu Mame Amazonije.

Njuna namera v Sloveniji je širiti svojo starodavno modrost, predstaviti zdravilne rastline in zdravljenje z glasom svetih napevov – icarosov.

Pleme Huni Kuin se želi z nami povezati pri dvigovanju kolektivne duhovne zavesti ter reševanju Amazonije in celotnega planeta. Zelo smo blagoslovljeni in počaščeni, da taki mojstri prihajajo v Slovenijo in z nami delijo svoje starodavno znanje.

Dogodek nudi edinstveno priložnost, da spoznamo starodavno amazonsko pleme Kaxinawa – Huni Kuin.

Na koncertu oz. Svetem krogu se bomo naučili, kako uporabljati nekatere amazonske zdravilne rastline in spoznali pomen svetih pesmi, ki se pojejo med obredom in zaplesali njihov veseli ples kače Žiboje.

Obredni krog s plemenskim šamanom je redka priložnost za spoznavanje amazonskega zdravilstva, saj se ob delu z rastlinami, ki vsebujejo toliko ljubezni hkrati globoko zdravimo.

Na tradicionalnem krogu bosta ponujeni medicini Rapé (Hape) in Sananga. Več o dogodku in omenjenih rastlinskih pripravkih na:
https://kjepakaj.blogspot.com/p/huni-kuin-sveti-kulturni-dogodki.html

Etno koncert Svetih Pesmi Amazonskega Plemena HUNI KUIN in Rapé krog
KDAJ: Torek 10.10.2023 ob 19:00 Ljubljana
           Sreda 11.10. 2023 ob 19:00 Maribor 
           ( točna lokacija vam bo zaupana ob prijavi)
KDO: Txana & Maxi SAmara Huni Kuin
PRISPEVEK: 40eur
PRIJAVE: kaxinawa.si@gmail.com

DOGODEK JE ŽE PRETEKEL!

ORGANIZATOR

Vabimo vas, da se srečamo s predstavniki pragozdnega plemena Huni Kuin, iz srca Brazilije. Na koncertu zdravilnih pesmi tradicije globoke Amazonije se bomo povezali z Indijanci Huni Kuin...


Dogodki organizatorja

Nalagam...