12
september

Novo: Kratke sprostitvene meditacije

Kdaj: 12. septembra ob 18:30 do
12. septembra 2019 ob 19:15
Kje:
Prispevek:za posamezen obisk 5€, mesečno 15€
Organizira:Budistični Center Maitreja
Kontakt:www.kadampa-si.org; tel 070 31 45 48; info@kadampa-si.org

26 ogledov

Da bi se otresli napetosti, tesnobe, stresa, motečih misli in drugih neugodnih duševnih stanj, se bomo naučili preproste meditacije na dih.

Znameniti učitelj in meditacijski mojster Geše Kelsang Gyatso pravi:

"Ko se poleže vihar motečih misli in se naš duh umiri, iz naše notranjosti naravno vstaneta globoka sreča in zadovoljstvo. Ta občutek zadovoljstv in ugodja nam pomaga prenašati tempo in težave vsakdanjega življenja. Toliko stresa in napetosti, ki ju navadno izkušamo, prihaja iz našega duha, in mnogo problemov, z boleznijo vred, povzroča ali otežuje prav ta napetost. Že s tem, da vsak dan deset ali petnajst minut meditiramo na dih, bomo lahko ta stres zmanjšali. Imeli bomo miren, razsežen občutek v duhu in mnogo naših vsakdanjih problemov bo izginilo. Laže nam bo reševati težavne situacije, občutili bomo dobrosrčnost in naklonjenost do drugih ljudi in naši odnosi z njimi se bodo polagoma izboljšali."

To je namen teh srečanj. Vse meditacije bo podrobno razložil in vodil ućitelj. Tako bomo imeli priložnost, da se v mirnem okolju sprostimo in se naućimo meditacijo na dih. To meditacijo potem lahko opravljamo doma in si redno vajo izboljšamo življenje.

Srečanja bodo vsak četrtek od 18.30 do 19.15, z začetkom 12. septembra

DOGODEK JE ŽE PRETEKEL!

ORGANIZATOR

Center za kadamski budizem v Sloveniji. Učimo avtentične budistične meditacije, ki se uporabljajo že od časa Bude, s poudarkom na to, kako vključimo meditacijo v svoje vsakdanje življenje.


Nalagam...