12
september

Novo: Kratke sprostitvene meditacije

Kdaj: 12. septembra ob 18:30 do
12. septembra 2019 ob 19:15
Kje:
Prispevek:za posamezen obisk 5ÔéČ, mese─Źno 15ÔéČ
Organizira:Budisti─Źni Center Maitreja
Kontakt:www.kadampa-si.org; tel 070 31 45 48; info@kadampa-si.org

27 ogledov

Da bi se otresli napetosti, tesnobe, stresa, mote─Źih misli in drugih neugodnih du┼íevnih stanj, se bomo nau─Źili preproste meditacije na dih.

Znameniti u─Źitelj in meditacijski mojster Ge┼íe Kelsang Gyatso pravi:

"Ko se pole┼że vihar mote─Źih misli in se na┼í duh umiri, iz na┼íe notranjosti naravno vstaneta globoka sre─Źa in zadovoljstvo. Ta ob─Źutek zadovoljstv in ugodja nam pomaga prena┼íati tempo in te┼żave vsakdanjega ┼żivljenja. Toliko stresa in napetosti, ki ju navadno izku┼íamo, prihaja iz na┼íega duha, in mnogo problemov, z boleznijo vred, povzro─Źa ali ote┼żuje prav ta napetost. ┼Że s tem, da vsak dan deset ali petnajst minut meditiramo na dih, bomo lahko ta stres zmanj┼íali. Imeli bomo miren, razse┼żen ob─Źutek v duhu in mnogo na┼íih vsakdanjih problemov bo izginilo. La┼że nam bo re┼íevati te┼żavne situacije, ob─Źutili bomo dobrosr─Źnost in naklonjenost do drugih ljudi in na┼íi odnosi z njimi se bodo polagoma izbolj┼íali."

To je namen teh sre─Źanj. Vse meditacije bo podrobno razlo┼żil in vodil u─çitelj. Tako bomo imeli prilo┼żnost, da se v mirnem okolju sprostimo in se nau─çimo meditacijo na dih. To meditacijo potem lahko opravljamo doma in si redno vajo izbolj┼íamo ┼żivljenje.

Sre─Źanja bodo vsak ─Źetrtek od 18.30 do 19.15, z za─Źetkom 12. septembra

DOGODEK JE ┼ŻE PRETEKEL!

ORGANIZATOR

Center za kadamski budizem v Sloveniji. U─Źimo avtenti─Źne budisti─Źne meditacije, ki se uporabljajo ┼że od ─Źasa Bude, s poudarkom na to, kako vklju─Źimo meditacijo v svoje vsakdanje ┼żivljenje.


Nalagam...