21
julij

Odmik na posestvu 7 vetrov – gibanje, zvok, meditacija, vibracij

Organizira: Kristina De Ventus
Kdaj: 21. julij ob 17:00 do
28. julij 2024 ob 11:00
Kje:
Prispevek:od 1.100,00 €
Organizira:Kristina De Ventus
Kontakt:www.hbi.si, info@hbi.si, 040 593 747

796 ogledov

Morda čutite, da bi se želeli nekam umakniti. V lepoto narave, kjer si vaše srce odpočije in telo regenerira. 7 dni toka življenja, glasbe, gibanja. Povezovanja, počitka, tišine. V prelepi atmosferi sredi narodnega parka, podprti z okusno hrano.

Taka možnost obstaja.

21. julij bo prvi dan 7-dnevnega seminarja "Ko tišina govori, se rodijo velike besede". Moja želja je, da vas popeljem v svet lepote. V lepoto zunaj in znotraj nas. 


Vsi se spominjamo skrivnostnega čutenja, ki nas je prevzelo, navdihnilo, sprostilo, vrglo v posebno stanje bivanja, ko smo ob pogledu na neko stvar prepoznali lepoto in nas je ta prevzela. Težko najdemo besede zanjo, a jo čutimo v svoji globini in izražamo v takšnih trenutkih.


Lepota se izrazi, ko sta telo in um ter naše srce in duša v sozvočju s pravim tonom. Kaj to pomeni - temu se bomo posvetili na delavnici.

Delavnico sem odprla tudi za udeležence, ki ne govorijo slovensko. Če se bodo prijavili, bo naš jezik sporazumevanja angleščina. Če koga skrbi, da je ne zna dovolj, bomo priskrbeli prevod.

Za angleško govoreče je zdaj na voljo program v angleščini, tukaj je  . 

Za prijave do 14. 4. je cena nižja.
Sicer pa so prijave odprte do 27. 4. - to je zadnji dan, ko se še lahko prijavite.

Zakaj ljubimo lepoto, zakaj nas pritegne?

Lepota sporoča harmonijo posameznega bitja – lepoto, ki vibrira od nekje izza, v ozadju, v notranjosti. Sporoča tisti neopisljivi, a čuteči zvok, vibracijo, glasbo, ki je v sozvočju z vsem, kar je živo in v neprekinjenem gibanju.

Lepota se prebudi s pravim gibanjem in pravim zvokom. To dvoje je vzajemno in soodvisno.

Gibanje in glasba nas pripeljeta k sili lepote zvoka življenja naše notranjosti/naše duše.
Lepota, ki jo zaznavamo okoli nas, nas opomni, da obstaja. Pripelje nas k lepoti nas samih.

Ko se bomo osredotočili na čutenje in na besedo lepota, bomo pognali kolesje, ki nas bo peljalo v želeno smer. 

Na posestvu JandaLa bomo obkroženi s čudovito atmosfero lepote, dobrega zraka, prijetnih ljudi, neokrnjeno naravo, vodo. Pobožal vas bo veter, prav poseben veter, ki vas bo zmehčal in sprostil.

TEHNIKE IN METODE na poti k lepoti

Tisti, ki moje delo poznate – ta seminar bo preplet vsega, kar poučujem. Lahko bi mu rekli tudi jagodni izbor.

▪ Nočno ali jutranje uglaševanje z naravo – meditacija
Kundalini meditacija

▪ Prebujanje in stik z naravo. Obisk nenaseljenega otoka z neokrnjeno naravo.

Modrost telesa. Telo ve.
Krepilne vaje za ohranjanje in vzdrževanje mišičnega tonusa, nežne, prijetne vaje za harmonizacijo diha, fizičnega telesa, zavedanja in direktnega čutenja.


Izvorni sveti plesiGURDJIEFF
Gibanje in glasba za harmonizacijo telesa – emocij - uma. Gre za učinkovit sistem za harmonizacijo in deavtomatizacijo človeka, doseganje stabilnosti in razvoj višjih stanj inteligence.


VRTENJE – starodavna tehnika
Vrtenje sprva harmonizira fizično telo (lahkotnost, osvojiti sposobnost vrtenja na eni točki), potem postane sozvočje z dihanjem. Gibanje, prežeto z vitalno silo, pomaga postaviti v balans desno in levo stran telesa, zmehčati mišice, odpreti energetske tokove, regenerirati telo in postaviti okostje v naravno lego. Med vrtenjem se ustvarijo pravi pogoji, ki merijo v prostor/ jedro naše Biti, da razumemo izkušnjo.


▪ Ljubljenje med glasbo in eksistenco: ples neforme, duše, svobodni PLES ISHMECH
Ishmech vodi k popolni harmonizaciji človeka. Je plesno-gibalna metoda. Udeleženca dvigne v sočutenje glasbe in eksistence, izhajajoč iz enostavnosti lepote duše in srca. Zvok glasbe, ritem in dih ga peljejo v svobodo in popolnost v danem trenutku. Kreacija nastaja iz posameznikove svobode gibanja iz zdaj v zdaj.


▪ Sozvočje z naravo in posebnimi INSTRUMENTI.
FINO UGLAŠEVANJE: prepoznavanje lepote glasbe, glasu, zvokov in njihovega gibanja ter vpliv na notranjo in zunanjo atmosfero.

Vse tehnike so kreirane tako, da vam služijo kot orodja k bolj subtilnemu zaznavanju, globljemu čutenju vaše individualne narave, ostremu in čistemu umu ter enostavnosti in lepoti lastne duše.

Kreirali bomo tišino, da bi lahko zaznali in si dovolili čutiti globlje – lepoto. In kaj je izza nje.

CELOTEN PROGRAM je tukaj https://bit.ly/4a3vKf2 

JandaLa, posestvo sedmih vetrov

Naša lokacija bo posestvo JandaLa v Narodnem parku Fruška gora blizu Beograda. Tu sem delavnice že vodila. Posestvo z vsem, kar ponuja, maksimalno podpira vsebino programa. Zato se sem vračam. 

Posestvo je umeščeno v narodni park Fruška gora. Lega gore in njena vegetacija ustvarjajo specifično klimo, ki izjemno blagodejno vpliva na telo in psiho. Pri tem imajo pomembno vlogo veter in zračni tokovi, ki jih imenujemo roža vetrov. Za vetrove, ki se križajo nad tem čarobnim krajem, domačini pravijo, da so, kot bi bili ustvarjeni, da človeku pomagajo pozdraviti telo in pomiriti duha.

Wellness in sproščanje:
▪ Bazen s slano vodo
▪ Jacuzzi na prostem s pogledom na Donavo in zvezdnato nebo
▪ Savna
▪ Kotički za počivanje
Tik ob posestvu se vije reka Donava. Zjutraj boste lahko občudovali meglice na vodi in prebujanje množice različnih ptic, podnevi plovbo čolnov in ladij, zvečer pa osupljive sončne zahode.

Za delo so tu optimalni pogoji. Na posestvu smo sami in vse aktivnosti prilagajamo svojemu ritmu, brez motenj zunanjega sveta.


▪ Program bo potekal tudi v 140 m2 veliki dvorani, zgrajeni iz naravnih materialov. Ozvočenje je vrhunsko, tla so prilagojena za gibanje in ples.


POVEDALI SO, vtisi udeležencev


▪ Do blokad in nalepk, ki sem jih odkrila na 7-dnevnem programu, bi verjetno prišla tudi sama. Vendar bi za to potrebovala leta. Tukaj sem to dobila na pladnju, samo vzeti sem morala.

 


▪ Tehnike res delujejo. Vidim spremembe, Kristini zaupam in verjamem, da ustvarjam boljšo sebe.

 


▪ Kristina je zelo potrpežljiva. Vse, kar se zgodi, sprejme. Zato jaz lažje sprejmem. “Ta trenutek je mimo. Spusti. Kar si doživela, si doživela.” Kristina ne dovoli, da bi šel prehitro naprej, ampak gradiš temelj. Potem se zgodi rezultat, nato to stanje živiš. Ni treba skoz na delavnice hodit.

 


▪ Kristinino vodenje je iskreno. Čutim njeno predanost in vero v vse, kar počne. Vse dela s srcem in vloži celo sebe in to se čuti. Čuti, kdaj kako delovati in to vedno v dobro človeka. Zaupam ji.


CENA


Datum delavnice: 21. – 28. 7.
prijave so odprte do 27. 4.


Cena delavnice
590,00 EUR – za prijave do 14. 4.
680,00 EUR – za prijave od 15. 4.


Cena bivanja
Hrana in prenočišče: 72 – 80 EUR/dan.

Naj te ne skrbi, kako bo.
Dovoli si, prepusti se, sprosti se in prični – uživaj v Pantha Rhei.
Kristina

 

ORGANIZATOR

Cilj gibalno-plesnih metod je odpravljanje navad, prepričanj, avtomatizmov, strahov in stresa. Človeku prinesejo ponovno čudenje, radovednost, raziskovanje skozi lastno telo in direktno doživetje sebe ter odkrivanje mehanizmov, po...

  |  hbi.si/

  Registrirani uporabniki s prijavo na dogodek prejmejo 10 žarkov. Registriraj ali prijavi se!
V kolikor znaki niso berljivi, klikni nanje za zamenjavo.
Nalagam...