24
maj

Samopomoč z refleksoterapijo - sklop predavanj z vajami

Kdaj: 24. maja ob 17:00 do
24. maja 2021 ob 21:00
Kje: Preko spleta
Prispevek:99 eur za zgodnje prijave in plačila do vključno 17. maja 2021. Po tem datumu velja cena 130 eur.
Organizira:Nataša Kos Križmančič
Kontakt:www.obraznarefleksoterapija.si obrazna.refleksoterapija@gmail.com

233 ogledov

V sklopu 4. Festivala Obrazne refleksoterapije bo 3. dan, 24. maj namenjen sklopu treh predavanj s praktičnimi vajami, ki ga bo vodila svetovno priznana avtorica metod Sorensen™, Lone Sorensen.

PREDAVANJA SO:

  • Uravnavanje telesne teže z refleksoterapijo
  • Spoznajmo primarni čut - voh
  • Refleksna terapija za predmenstrualni sindrom - samopomoč

 

 

Uravnavanje telesne teže z refleksoterapijo

 

 

V času protikoronskih ukrepov, ko je omejitev gibanja temeljito posegla v naš vsakdan, se je tudi naše telo odzvalo na pretirano sedenje za računalniki, telefoni, tablicami in kratke razdalje naših stanovanj. Mnogi so bili prikrajšani za zdravo telesno aktivnost v naravi, trening športa in vsakdanje poti na delovno mesto. Bistveno manj gibanja pa je s seboj prineslo številne neugodne posledice za naše zdravje, med drugim tudi povečano telesno težo. Na predavanju in delavnici boste spoznali ozadje nabiranja kilogramov in prejeli uporabno praktično gradivo za terapevtsko pomoč in samopomoč pri uravnavanju telesne teže z refleksno terapijo.

 

 

Spoznajmo primarni čut - voh

 


Voh je eden od petih čutov. Čutnice za voh so primarne čutnice, kar pomeni, da informacijo same prenesejo do centralnega živčnega sistema. Le-te so veliko občutljivejše od tistih za okus. Več kot imamo čutnih celic za voh, več različnih vonjav lahko prepoznamo in bolje vohamo. Ena izmed posledic okužbe z novim korona virusom je tudi izguba voha in okusa. Okus je v veliki meri odvisen od voha, zato se bomo na predavanju posvetili predvsem vohu. Z refleksno terapijo lahko ustrezno stimuliramo živčevje in tako pripomoremo, da se center za voh po prebolevanju virusa hitreje odzove, da se regenerirajo živčne povezave, ki omogočijo zaznavo voha in se obnovijo čutnice v nosu. Spoznali boste protokole pomoči z refleksno terapijo, ki jih lahko uporabite zase, kot samopomoč, ali za vaše stranke.

 

 

Refleksna terapija za predmenstrualni sindrom - samopomoč

 

 

Raziskave kažejo, da od 70% do 80% žensk izkusi motnje razpoloženja zaradi predmenstrualnega sindroma (PMS). Motnje se lahko kažejo kot razdražljivost, žalost, tesnoba, nemoč, pomanjkanje energije, depresivnost. Ponavadi so to prehodna nihanja razpoloženja. Pojavijo se v drugi polovici menstrualnega ciklusa in izzvenijo z začetkom menstruacije. Vzrok za PMS so največkrat biokemične spremembe. Te v telesu povzročilo hormonske spremembe in posledično tudi čustvene spremembe in nihanje razpoloženja. Na predavanju bomo spregovorili o refleksni terapiji primerni za samopomoč in terapevtsko pomoč pri predmenstrualnem sindromu. Na predavanju se boste seznanili tudi z metodo analize neravnovesij na ušesu. S posebno tehniko je moč odkriti, kje se nahaja največje neravnovesje v telesu. Zato je to metoda, ki nam je lahko v odlično pomoč pri bolj samozavestnem in natančnejšem ugotavljanju največjega neravnovesja v telesu. Metoda analize neravnovesij ušes je lahko odlično dopolnilo ostalim metodam refleksne terapije. Prejeli boste uporabno gradivo za analizo neravnovesij na refleksnih conah ušes ter skice in načrte, kako lahko pomagate pri motnjah, ki nastanejo zaradi hormonalnih sprememb v telesu.

CENA:
• 99 € zgodnje prijave (do vključno 17. maja)
• 130 € (od 17. maja naprej)

Vsebina predavanj je povsem nova in prvič predstavljena v Sloveniji. Izkoristite to edinstveno priložnost in se nam pridružite na 4. Festivalu!

Vsa predavanja so prevajana v slovenski jezik. Prav tako je celotno gradivo na voljo v slovenskem jeziku.

Predavanja so namenjena strokovni in laični javnosti, torej vsem, ki si želijo pridobiti nova učinkovita teoretična in praktična znanja o refleksni terapiji.

VEČ INFORMACIJ:
obraznarefleksoterapija.si/predavanja-z-lone-sorensen

PRIJAVA:
obraznarefleksoterapija.si/predavanja-z-lone-sorensen-prijava

DODATNA VPRAŠANJA:
obrazna.refleksoterapija@gmail.com 

DOGODEK JE ŽE PRETEKEL!

ORGANIZATOR

Refleksoterapija je komplementarna terapevtska metoda zdravljenja, ki temelji na tradicionalnem znanju kultur po vsem svetu in na sodobnih medicinskih dognanjih.

  |  www.obraznarefleksoterapija.si

Nalagam...