Simona Vrhovec

Povezava s predniki: ko zdravimo sebe, zdravimo preteklost, sedanjost in prihodnost 

18. oktober 2023    508 ogledov

Povezava s predniki in razumevanje, da delček preteklosti nosimo tudi v lastni esenci, prinaša ključ in odgovore za ozdravitev. Tako lahko sprostimo karmične vzorce, istočasno štejemo blagoslove, ki so tudi del naše zgodbe.

Ko zdravimo sebe, zdravimo preteklost, sedanjost in prihodnost                                                                                               

Za trenutek te najprej povabim, da začutiš, da smo mnogo več kot le fizično telo, um, čustva. Smo tudi tisto, skoraj neoprijemljivo, energijsko telo. To je tisti del nas, ki je večen. Nosi zgodbe iz prejšnjih življenj, vtisov iz tega življenja. Nosi pa tudi zgodbe naših prednikov.

Kakšna je tvoja zgodba?

Z razlogom se rodimo v določeno zgodbo, ki ima svojo zgodbo. Velikokrat bi lahko pravzaprav rekli, da se določeni vzorec nadaljuje iz roda v rod. Le zakaj je temu tako? Seveda, marsikaj je naučeno preko naših vzorcev, kjer smo dejansko kopirali določeno vedenje. Ne oporekam temu. A, kaj praviš na to, da morda nekaterih prednikov sploh ne poznaš, pa morda potem po naključju zveš določene podobne zgodbe?

Karmični cikel se vedno znova in znova ponavlja. Določena pomanjkanja, bolezni, nesreče..In seveda tudi blagoslovi.

In tudi temu je pomembno, da dajemo velik poudarek. Praksi hvaležnosti, samo smo mi tukaj in zdaj v resnici samo zato, ker so za to odgovorni naši predniki. Če govorimo iz fizičnega stališča. Poleg tega pa je še ogromno drugih blagoslovov, kot so različni talenti, veščine in energijska podpora.

A, danes bi se vseeno dotaknila tudi tistega senčnega dela. Tistega, ki je morda bolj neprijetno.

Naši predniki od nas potrebujejo štiri stvari: priznanje, potrditev, razumevanje in odpuščanje.

In ko izvajamo zdravljenje prednikov, gre v resnici le za vpogled v njihove izkušnje. Potem v resnici zdravimo sebe.

Če pogledaš globoko v svojo dlan, boš videl svoje starše in vse generacije svojih prednikov. Vsi so živi v tem trenutku. Vsak je prisoten v vašem telesu. Vi ste nadaljevanje vsakega od teh ljudi. — Thich Nhat Hanh

Povezava s predniki je lahko zelo preprosta. Pomembno je le opustiti ego in odpreti srce. Odhajamo v prakso meditacije in stika z vsemi deli sebe. Sprašujemo in počakamo na odgovor. Ta lahko komunicira na različne načine. Morda je tisto ljubeče vodstvo, ki mu ne znamo dati imena. Morda je to notranji glas.

Tu ne gre za rituale ” klicanja duhov”, saj verjamem, da si lahko kdo predstavlja, da je to nekaj takega, malce nenaravnega. Pravzaprav je zelo prizemljen proces. Po tem se počutimo opolnomočeni in osvobojeni zamer, nepojasnene jeze, zamere, začetek nove zgodbe.

Že danes te torej povabim k vprašanju: ” Kaj čutiš, da je blagoslov tvojih prednikov? Kaj čutiš, da je čas, da odpustiš, pozdraviš zase, za prejšnje generacije in bodoče generacije?

Deli svoje izkušnje! 1
  Podaj svoj komentar in prejmi na svoj račun 3 žarke (za tvoj 1. komentar)!
Matej
  komentiral 1 mesec nazaj
Nalagam...