4
april

Terapevtska joga in šamansko popotovanje preko spleta

Organizira: Tempelj Harmonije
Kdaj: 4. aprila ob 17:00 do
4. aprila 2020 ob 19:00
Kje: Preko spleta
Prispevek:15 € za prijave do 1. 4. 2020 (za kasnejše prijave velja cena 25 €)
Organizira:Tempelj Harmonije
Kontakt:info@tempelj-harmonije.com ali 031 609 408 (Irena); več informacij na spletni strani www.tempelj-harmonije.com

16 ogledov

Na prav posebno popotovanje, kjer bomo združili tako terapevtsko jogo in šamansko popotovanje vas vabimo v soboto, 4. 4. 2020, ob 17.00 uri. Tokrat bo dogodek potekal v živo preko spleta, vi pa ga boste lahko spremljali v živo kar iz udobja svojega doma ali pa si kasneje pogledate posnetek.

Prosim, če lahko svojo morebitno udeležbo potrdite do 27. 3. 2020, za prijave do takrat velja promocija cena 15 € (redna cena je 25 €). Prijave so obvezne in vsem prijavljenim bomo poslali podrobnejša navodila. Tokrat se nam lahko pridružite prav vsi, saj ne bomo lokacijsko omejeni ♥

Prijave: info@tempelj-harmonije.com ali 031 609 408 (Irena).
Več informacij na spletni strani: www.tempelj-harmonije.com

Terapevtska Joga je celovit sistem obnovitvene, nežne joge, dihalne tehnike, zavedanje izdihanega zraka, samomasaže, »hands-on healing« in vodene meditacije, ki ustvarja izkušnjo globoke sprostitev, kjer se lahko prične naravno zdravljenje.

Prav vsi se na nekem nivoji zdravimo (psihičnem, emocionalnem, fizičnem ali dušnem) in v dandanašnjem tempu življenja, ko vsi hitimo in se soočamo z vsakodnevnimi stresnimi situacijami, lahko terapevtska joga predstavlja tisto našo »oazo miru«, kjer vsa telesa harmonično preidejo v stanje globoke relaksacije in regeneracije celotnega organizma. Za trenutek se čas ustavi samo za nas in se lahko posvetimo najpomembnejši osebi na svetu in to smo mi sami. Hkrati je odlična izbira za vse tiste, ki še potrebujejo nekaj nežnega in učinkovitega, da popeljejo svoje telo v ravnovesje in pri tem zmanjšajo vsakodnevni stres. Terapevtska joga je zelo meditativna izkušnja, ki ponuja priložnost za korak stran od »zasedenost« zunanjega sveta in dostop do globlje modrosti, ki se nahaja v nas samih. Prednost terapevtske joga je v tem, da so njeni blagodejni učinki primerni za vsakogar, za najbolj utrujene, nefleksibilne, kakor tudi za najbolj gibčne ter da je dostopna tudi tistim, ki okrevajo po poškodbi.

Pri tej tehniki ne bomo izvajali intenzivnih in aktivnih vadb ter drznih gibov, ampak bo vse potekalo umirjeno. V posameznih terapevtskih položaji nizke intenzivnosti bomo podprti z vzglavniki (uporabili bomo razne rekvizite, udobne blazine, predmete in odeje, ki nežno podpirajo telo) in tako bomo počivali dalj časa (običajno od 5 do 20 minut). To nam bo omogočalo, da se lahko popolnoma sprostimo in »odvržemo« vse svoje skrbi, kar se poznalo predvsem na sproščenem in olajšanem telesu in obrazu. Privoščite predvsem sebi globoko regeneracijo in sprostitev ter najdite ponoven stik sami s sabo.

Kaj nam ponuja terapevtska joga:
- Osvobaja in odpravlja energijske poškodbe in blokade, nastale zaradi vpliva vsakodnevno izpostavljenim dejavnikov, dolgotrajnim ali ekstremnim čustvenim izpostavljanju stresa, skrbi, jeze, strahu, žalosti, neustrezne prehrane, preobremenjenosti, fizične aktivnosti, ipd.
- Omogoča telesu, da se odpre in spočije.
- Umiritev in uskladitev vseh naših teles (fizičnega, mentalnega, čustvenega in svetlobnega).
- Vračanje odpornosti, pretočnosti, vitalnosti, kreativnosti.
- Pretočnost meridianov (energetskih kanalov), po katerih nemoteno teče Qi (energija).
- Sprošča, revitalizira in harmonizira ter s tem prepreči proces nastajanja bolezni (sproščanje zakrčenosti, raztezanje vezivnega tkiva, vratu, ramen, zategnjenosti, ki nastajajo pri pogoji, če veliko sedimo).
- Deluje lahko preventivno (krepi imunski sistem) ali rehabilitacijsko.

V tem procesu je ključno, da smo v prostoru, kjer se lahko »varno« sprostimo in ozdravimo vse nižje aspekte sebe, vsa neprijetna občutja znotraj sebe, ki so do sedaj spala v nas samih, sedaj pa si želijo na plano z namenom zdravljenja. Naša edina naloga v tem procesu je, da se globoko sprostimo in prepustimo občutkom dovolimo, da gravitacija in blazine naredijo svoje.

Šamansko potovanje je popotovanje vase. V ritmu Šamanskega bobna se bomo podali v globine naših lastnih predsodkov in strahov. Očistili se bomo le teh ob prisotnosti naših duhovnih vodnikov in se tako lahkotni podali v portal in se posvetili naši novi resničnosti.

DOGODEK JE ŽE PRETEKEL!

Nalagam...