23
november

Zimski ženski krog-i

Kdaj: 23. novembra ob 16:00 do
21. marca 2020 ob 16:00
Kje:
Prispevek:150€, 130€ za prijave do 12.11.
Organizira:Negovalnica - smejalnica
Kontakt:andreja.kranjc@gmail.com

32 ogledov

Z velikim veseljem te vabim v zaprt Zimski ženski krog, kjer se bomo 1x mesečno srečevale od novembra do marca (5x).

Vabim te, da skupaj stopimo v svojo moč.

Nahranile se bomo s pogovorom na določeno temo, utelešale našo ljubezen z energetskimi vajami, meditacijami in dovolile senzualnosti in divji ženski v nas na plano čez ples. Celile bomo rane in se učile sprejemanja, negovanja sebe. Raziskovale bomo tudi glas, izvedle rituale in se igrivo odpirale večjemu zavedanju, poznavanju in ljubezni do sebe. Vsako srečanje bo po vsebini drugačno, nekaj vaj, ki so, kot redna vadba pravi zaklad, pa bomo skupaj ponavljale in nadgrajevale.

Namera
- povezati se s sabo - z lastnim telesom, z maternico, prsmi
- spomniti se, da smo Zdravilke, da v sebi nosimo mnogo odgovorov
- spoznati svoj cikel in cikličnost
- povezati se z materjo Naravo, Luno, začutiti Enost in Ljubezen
- vzpostaviti srčno sestrstvo, prostor, kjer smo slišane, videne, podprte
- kontinuirano raziskovanje z izzivi in povabili med srečanji
- prepoznavanje naših ran in senc ter celjenje, opuščanje nepotrebnega
- utelešenje svojih darov in moči
- lahkotnost, nega, domačnost, užitek in rast

Izvajale bomo vaje
- za odpiranje srčnega prostora
- za vitalno maternico in uravnavanje endokrilnega sistema
- za zavestnejši dih in pretočen glas
- za medosebno povezovanje
- ustvarjalne vaje
- senzualni in prosti ples
- ustvarjanje vizije
- praznovanja
- in še kakšno, ki naj ostane presenečenje

Zakaj bo krog zaprt, se morda sprašuješ?
Pobudo ste mi dale ve, udeleženke, saj v zaprti skupini lažje pokažemo svojo ranljivost. Na vsakem srečanju se bomo spoznale malce več ter nadgrajevale v varnem znanem krogu. Skupaj bomo v procesu spoznavanja in rasti, istočasno bomo plule v divjih, sladkih vodah lastne biti. Že samo s tem si bomo velikanska opora in navdih.
Prav tako je ciklus petih srečanj korak dalje v zavezi, ki jo podariš sama sebi. Odločiš se in izbereš redno celiti in hraniti svojo dušo, svojo radovednost in se odpirati novemu zavedanju, novim slastem sebe.

Dobrodošla sestra. Vsaka, ki se pridruži krogu je zanj prava in že dovolj; zaupaj intuiciji, ne strahu ;)

TERMINI
Dobivale se bomo ob sobotah popoldne, od 16h do 21h.
Datumi: 23.11., 14.12., 4.1., 15.2., 21.3.
(V tem času bomo skupaj prešle v koledarsko zimo in na zadnjem srečanju pozdravile začetek pomladi)
Spomladi bo čas za nov krog, srečevale pa se bomo v že cvetoči naravi. Čakajo nas gozdna jasa, dežela labirintov, morda jama v hribu ....

CENA za 5 zmenkov (25ur) je 150€, za 'hitre ptičice' prijave do 12.11. 130€.
Prostora bo za 13 žensk, kot je 13 ciklov lune in naših krvavitev v enem letu, na 13. dan ovuliramo.

NAŠE GNEZDO bo prijeten prostor ravnokar rojevajočega se društva Pleme, kar nas bo še dodatno podprlo. Nahaja se za Bežigradom na ulici Masera Spasiča.

PRIJAVA na https://ivahari.typeform.com/to/wquhfj

~ ~ ~ ~
Krog bom vodila Andreja Kranjc, kulturna antropologinja, zaljubljenka v življenje, popotnica, ljubiteljica narave in naravnega. Že veliko let me zanimajo telesne prakse, tako gib, ples, glas kot vse energijske razsežnosti nas oz. življenja. Plešem že od srednje šole, najprej sem se učila struktur in koreografij preko trebušnih in afriških plesov, flamenka in Biodanze. Nato pa so krmilo prevzeli kar lastni vzgibi, boki, modrost ter igrivost v svobodnejših plesih Petih ritmov, Plesu srca, Movement Medicine in 'le' Plesu kar tako. Kot voditeljica joge smeha (tri leta tedensko, sedaj občasno), z navdušenjem odkrivam našega notranjega otroka in veselje, ki potrpežljivo ždi v vsakem od nas. Prepustiti se lastni radosti res ni najlažja stvar za vsakogar, a nalezljiva lahkotnost na koncu je vedno navdušujoča. Tako kot sta me z zdravilnostjo prepričala ples in smeh, rada raziskujem tudi zdravilne zvoke in dotik. Zato z veseljem izvajam zvočne tretmaje s himalajskimi posodami ter Access Bars ter Facelift tretmaje, od poletja pa sem tudi študentka vodne masaže Watsu.

V gibanju, v naravi, z ženskimi krogi ter z navdihom mnogih žensk in dobrih knjig zadnja leta vse zavestneje zorim v žensko v sebi. Rada se opazujem, raziskujem in sprejemam. Čutim in čudim se z navdušenostjo in spoštovanjem. Tema ženskosti me zelo navdihuje in neizmerno sem hvaležna vsem sestram in učiteljicam (Vesna Juvan, Saida Desitles, Sofia Sundari, Phoenix na Gig, Susannah Darling Khan, ...) za vsa predana znanja, odstiranje tančic, zgled, smeh, izpraševanje, iskrenost, aha-je, ljubezen in podporo. V zadnjem letu se je v meni prebudil klic, naj tudi sama delim svoja vedenja z ženskami. S ponižnostjo, milino in občudovanjem držim prostore za naša srečevanja… zato to bereš sestra in si toplo vabljena v soustvarjanje.

Če imaš še kakšno vprašanje, mi le napiši.

Izjemno se nas veselim!
Andreja Kranjc

DOGODEK JE ŽE PRETEKEL!

ORGANIZATOR

Andreja Kranjc, rojena optimistka, raziskovalka neočitnega oz. nevidnega, zagovornica naravnih načinov in zaljubljenka v življenje.


Nalagam...