5 ritmov
metoda gibanja 5Ritmov® Gabrielle Roth

0 zahval     880 ogledov

Plesna praksa petih ritmov je namenjena vsakomur, ki si želi svobodnega gibanja in plesa, ustvarjalnega izražanja ter celovitega spoznavanja sebe, ne glede na plesne izkušnje, spol, starost, kondicijo, sposobnosti ali poklic. Plesalci plešemo po svojih zmožnostih in navdihu, spoštujemo in vzpodbujamo raznolikost. Ples petih ritmov je meditacija v gibanju, spoznavanje svoje resnične narave, osvobajanje notranjega plesalca in praznovanje Življenja.

Valovi petih ritmov so osnovni plesni zemljevid na ravni fizičnega telesa in so najpogostejša oblika vadbe, ki poteka v  zaporedju gibanja  od tekočega ritma, preko stakato ritma, kaosa in liričnega ritma do globoke tišine. Predpisanih korakov in plesnih figur ni. Plesalci z dihom in gibom raziskujemo pet načinov gibanja, znotraj katerih iščemo lastni avtentični izraz, izpopolnjujemo gibanje, dopolnjujemo in razširjamo manj razvite dele svoje osebnosti in razvijamo razumevanje drugačnosti v temperamentu in načinu izražanja ljudi. Cilj valov je doseči protočnost bivanja v telesu -  z gibom in dihom, ob vzdrževanju zavesti in pozornosti.  V praksi petih  ritmov skozi val povabimo vse dele telesa v integracijo ter v iskanje mnogoterih poti do lastnega notranjega zatočišča. Kratek predstavitveni video ustanoviteljice Gabrielle Roth: 

Redna vadba poteka od septembra do junija vsako sredo z učiteljico 5Ritmov Martino Motl od 19.30 do 21.30 ter vsako nedeljo z učiteljem na treningu 5Ritmov Anžetom Bertoncljem od 19.00 do 21.00 v Studiu XXV, Parmova 25, Ljubljana.

Dobrodošli!

Nam želiš kaj sporočiti? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Dejavnosti:

Pošlji sporočilo  |  5RMMART, plesna meditacija, Martina Motl s.p.

  Registrirani uporabniki s poslanim sporočilom prejmejo 10 žarkov. Registriraj ali prijavi se!
V kolikor znaki niso berljivi, klikni nanje za zamenjavo.
Nalagam...