Katja Selčan
psihoterapija in svetovanje

0 zahval     185 ogledov

Človek se v življenju večkrat znajde v situaciji, ko ne ve več, kako naprej. Ko se zave, da ni srečen, pa kljub temu ne zmore iz začaranega kroga. Na tej točki je dobro poiskati terapevtsko pomoč. Včasih namreč potrebujemo nekoga, ki nam pomaga videti širšo sliko; razumeti, zakaj čutimo, mislimo in delujemo na določen način, čeprav bi si želeli drugače. Stare, nefunkcionalne načine se učimo nadomestiti z novimi. 

 

Individualna psihoterapija je namenjena vsem, ki si želijo izboljšati kvaliteto življenja. Poteka v varnem in zaupnem odnosu med psihoterapevtom in klientom, ki klientu omogoča, da se sproščeno pogovori in podeli svoje doživljanje s psihoterapevtom. Klient v psihoterapevtskem procesu spoznava kdo je, kako se počuti, katera čustva kaže svetu in katera ne, prepoznava katere so njegove temeljne potrebe in kakšna je njegova odgovornost do tega, kako doživlja sebe in druge. Prednost  individualne psihoterapije je, da se lahko psihoterapevt popolnoma posveti  enemu klientu zaradi česar se hitreje vzpostavi varen in zaupen odnos, kot v  primeru skupinske psihoterapije.  S psihoterapevtom raziskujeta klientov notranji svet in spreminjata njegov odnos do samega sebe, posledično pa se spreminjajo tudi odnosi z drugimi.

Partnerska terapija je namenjena parom, s poudarkom na odnosu med njima, obnavljanju povezanosti in zaupanja ter izboljšanju medsebojne komunikacije.V terapiji se osredotočimo na vsebino partnerskega odnosa z namenom razreševanja vzrokov in ozadij, ki so pripeljali do aktualnih težav. Hkrati se učimo ohranjati kontakt s partnerjem ob upoštevanju in sprejemanju drugačnosti ter ohranjanju lastne osebnosti.

Ko začutimo, da rabimo pomoč pri kot so:

stiske ob življenjskih spremembah ( izguba službe, rojstvo, upokojitev, preselitev, izguba ali menjava partnerja)
nezadovoljstvo s seboj, z drugimi,  s svetom (brezvoljnost, brezciljnost, občutek nemoči, tesnoba)
nihanje razpoloženja ( depresivna stanja, nemir, anksioznost..)
tesnoba, napadi panike, izgorevanje
strahovi, fobije
težave v partnerstvu in drugih odnosih
bolezen
občutek osamljenosti, iskanje smisla
težki dogodki v preteklosti ( travme, zlorabe…)
prekomerno uživanje alkohola in drugih psihoaktivnih substanc
slaba samopodoba, občutek manjvrednost.


Psihoterapija je lahko tudi priložnost za samospoznavanje, osebno rast in razvoj lastnih potencialov.

Nam želiš kaj sporočiti? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!

Pošlji sporočilo  |  Psihoterapija Selčan

  Registrirani uporabniki s poslanim sporočilom prejmejo 10 žarkov. Registriraj ali prijavi se!
V kolikor znaki niso berljivi, klikni nanje za zamenjavo.
Nalagam...