SAI Tapasya
joga tapasya

0 zahval     41 ogledov

Šri Širdi Sai Baba je sadguru, mojster discipline uma – joge tapasye, ki je z zgledom svojega življenja in božanskimi igrami sledilcem podajal najvišje nauke. To počne neprekinjeno tudi po svojem odhodu v samadhi leta 1918. Svet se nahaja na prelomu in človekova glavna naloga je razumevanje samega sebe in cilja njegove evolucije. S spoznavanjem duhovnih resnic starodavnih civilizacij in prakso v vsakdanjem življenju imamo priložnost udejanjiti sebe v vsem svojem potencialu.

• Terapija z zvokom in glasom

Še tako vsakdanje opravilo se ob zvočni spremljavi lahko povzdigne v občutenje blaženosti, zato nikar ne zanemarjajmo njene moči in zdravilnih učinkov. Zvok je osnova vsega kar obstaja, človeški glas pa najmočnejše transformativno orodje.

Na individualnem srečanju se najprej posvetimo enegijam tvojega utelešenja in povezavi s samim seboj. Začnemo z ezoteričnim branjem rojstnih energij, da se bolje spoznaš kot duša s svojo potjo v tem utelešenju.

Sledi zvočna terapija z uporabo zvočnih inštrumentov, petja in vokaliziranja manter –  kombinacija nada in mantra joge. Gre za komunikacijo z energijskim telesom in spodbujanje vrtljivosti celic in tkiv, da se vrnejo v živo levitacijsko stanje. Skupaj odpiramo vrata do tvojega lastnega izvira zdravljenja, izvira miru in življenja. Morda prideš v stik s svojo lastno harmonijo – lastno frekvenco – in jo vneseš tudi v svoj vsakdan.

• SAI Tapasya intenziv

SAI Tapasya je triletni program, ki zaobjema učenje širokega spektra duhovnih znanj. V duhovnosti moramo um ohranjati odprt za različne poglede in informacije – cilj ni vedeti, pač pa videti. Duhovno znanje nam naj bo v pomoč za razumevanje samega sebe in energij v svojem okolju.

Program je namenjen tistim, ki so se pripravljeni posvetiti trajnostni spremembi v življenju ter so prišli do točke, kjer čutijo vzgib po izkušanju bolj subtilnih sfer realnosti. Razdeljen je na tri sklope, od katerih vsak sklop traja šest mesecev (od oktobra do marca). Srečanja potekajo v večernem času in sobotah v povprečju 12 ur tedensko. Delo poteka v manjši skupini in je praktično usmerjeno. Več informacij in program na spletni strani www.saitapasya.si.

• Meditacije potekajo vsak torek ob 19. uri.

Meditacija je vse kar je lepo in pri čemer za trenutek pozabimo razmišljati. Ne gre za hotenje postati drug človek. Gre za umiritev in discipliniranje uma ter vzgajanje čuječnosti, s čimer spreminjamo svojo perspektivo.

Na naših meditacijah ubiramo raznolike pristope, saj se vedno ravnamo po energiji dneva in celotne skupine. Na ta način preko kratkega uvoda vstopimo v meditacijo, ki je lahko vodena, v tišini, ob glasbi, s petjem ali ob branju svetih spisov. Vsakdo lahko najde nekaj zase, kar lahko sam integrira tudi v v svoj vsakdan. Skupaj ustvarjamo močno polje energije, kjer si v prisotnosti mojstrov in med seboj pomagamo osvobajati vzorcev, ki ne služijo več naši rasti.

• Dogodki

Vse reke z različnimi imeni se stekajo v isto morje, kjer izgubijo svoje individualno ime. Prav tako različne prakse vodijo do istega cilja in pomembno je, da na naši duhovni poti ostajamo odprti in raziskujemo različne prakse in pristope. S tem namenom pripravljamo raznolike dogodke in delavnice, si širimo obzorja in poglabljamo duha.

Na delavnicah povezujemo različna tradicionalna in novodobna znanja, saj vsa vodijo do istega cilja. Spremljajo nas indijski mojstri, maji s svojim koledarjem, sveta geometrija, zvočne in svetlobne frekvence – žarki, mantre in napevi. Ohranjamo odprt um in dovoljujemo, da nas različne informacije utrjujejo v našem lastnem videnju.

Nam želiš kaj sporočiti? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!

Pošlji sporočilo  |  SAI Tapasya

  Registrirani uporabniki s poslanim sporočilom prejmejo 10 žarkov. Registriraj ali prijavi se!
V kolikor znaki niso berljivi, klikni nanje za zamenjavo.
Nalagam...