Svet ustvarjalnosti
center igre, zabave in modrosti

SVET USTVARJALNOSTI, center igre, zabave in modrosti

Kicar 25a
2250 Ptuj

0 zahval     262 ogledov

 S tem, ko izboljšujemo sebe, izboljšujemo svet. Sama to počnem na svoje tri načine:

POT DO IZVORA

Pri svojem delu verjamem, da lahko vsak skozi prepoznanje lastnih potencialov in omejitev, svojim ciljem olajša pot do realizacije. Kako to doseči? Verjamem, da odgovori pridejo, ko smo pripravljeni spremeniti način razmišljanja, ki nam več ne služi. Program POT DO IZVORA je vodnik do drugačnega načina razmišljanja. Istoimenska knjiga pa kažipot.

Zakaj je koristno, del svojega časa, posvetiti spoznavanju sebe, odkrivanju svojih potencialov in tudi svojih omejitev? Ker, če zmoremo toliko odkritosti, da si priznamo, da smo sami sebi največji sovražnik, najstrožji mučitelj, najtrša ovira, smo, potemtakem, mi sami sebi tudi edina rešitev.

Nobena, še tako odlično predstavljena »čarobna zdravilna tehnika«, nam ne bo pomagala, če ne bomo dojeli, da se moramosami aktivno vključiti v proces spreminjanja načina razmišljanja, čustvovanja in reagiranja na življenjske izzive. O delavnici POT DO IZVORA

O izvoru: Ob poslušanju nekaj uvodnih starodavne Afriške modrosti o energijah narave imenovanih Oriše, nigerijskega ljudstva Joruba, pa lahko porečem le, da sem imela občutek, kot da sem prišla domov, kot da sem se vrnila k svojim koreninam. Ljubezen na prvi pogled je vodila do prvih potovanj v Brazilijo in Nigerijo, do številnih posvetitev in pričetka študija Ifa, študija starodavnih Afriških modrosti. Leta 2014 sem uradno zaključila študij Ife, študij sistema modrosti za razumevanje človekove usode,  z UNESCOM zaščitene modrosti vpogleda v človeško usodo.

 

MERJENJE ČASA

Starodavno Majevsko ljudstvo je na temelju svojega računanja časa med drugim predvidelo tudi, v kakšnem času bomo mi danes živeli. Ohranila so se sporočila in deli njihovega znanja, da bi se tudi sami naučili potovati s časom. Sedma prerokba majev

V času pred papežem Gregorijem, samo dobrih 400 let nazaj so naši predniki še uporabljali koledar s 13 lunami (meseci) po 28 dni. Ta koledar temelji na naravnem redu in je vsem, ki ga uporabljamo, vodič skozi leto. Temelji na Tzolkinu, Svetem koledarju Majev in na naravnih ciklusih Sonca, Lune in Zemlje. Sledenje temu koledarju nas vrača k naravi, iz katere izviramo, saj pričnemo upravljati s svojim notranjim časom, ko se sinhroniziramo z naravo. Ko prepoznamo svoj notranji ritem in ga obvladujemo, okoliško pospeševanje časa, nima več tako uničujočega vpliva na nas in našo kvaliteto življenja.

KDOR POSEDUJE TVOJ ČAS, POSEDUJE TEBE.

Spremeni svoje razumevanje časa in spremenil boš svoj um.

Spremeni svoj um in spremenil boš svet.

 

Živimo v času, ko je udobneje prelagati odgovornost. A, najsi se temu še tako upiram, sem vendarle do zadnjega odgovoren za vse, kar se mi v življenju dogaja. Zmedo, povzročeno s porušitvijo te harmonije in uvedmo mehanskega časa, temelječega na 12 mesecih s sistemom 24/60 občutimo na lastni koži. In sami imamo v vsakem trenutku vso moč in možnost odločitve.

O delavnicah uporabe majevskega koledarja

 

KALIGRAFIJA - LEPOPISJE

Po letih lepopisnega izpopolnjevanja verjamem, da redne vaje kaligrafije krepijo koncentracijo in zbranost. Možnost ustvarjalnega izražanja skozi kaligrafijo pa doprinaša k samozavesti in zadovoljstvu s samim seboj. Verjamem, da vaje kaligrafije opravičeno imenujem “Meditacija v gibanju”. Koristne so se izkazale tudi pri mojem projektnem delu, saj zaradi njih, laže usmerjanje misli v le eni smeri, sem bolj pozorna pri opazovanju detajlov in vizualizaciji, kar vodi v večjo produktivnost in boljšo izrabo časa.

Pri pisanju črk s pisalom po podlagi gre za pravi možganski trening, saj možgane zaposlimo neprimerno bolj, kot pri dotikanju črk na tipkovnici ali ‘tauch screen’ monitorju. Med vajami kaligrafije gre za stimulacijo določenih živčnih celic, da bi se čas sprejemanja in prenašanja informacij skrajšal. To lahko pripomore k bolj učinkovitemu sprejemanju odločitev in natančnosti. Nasprotno pa, če možgane manj zaposlimo, bodo prejeli manj impulzov iz možganske skorje, kar pomeni tudi trajno zmanjšanje kognitivnih sposobnosti. Sodoben način življenja, predvsem tehnologija, lajšajo življenje, a je to hkrati past. Predvsem za mladino.

Ker verjamem, da imamo vsi pravico misliti s svojo glavo in da bi bilo fajn, da to omogočimo tudi svojim otrokom in zanamcem prirejam tečaje kaligrafije po vsej Sloveniji. Se mi želite pridružiti?

O kaligrafiji in tečajih

 

 

O poti iz lastnega dreka

O poti iz lastnega dreka

Natalija Resnik Gavez
Nam želiš kaj sporočiti? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!

Pošlji sporočilo  |  SVET USTVARJALNOSTI, center igre, zabave in modrosti

  Registrirani uporabniki s poslanim sporočilom prejmejo 10 žarkov. Registriraj ali prijavi se!
V kolikor znaki niso berljivi, klikni nanje za zamenjavo.
Nalagam...