Goga Brelih
Vrtna Vila in začetnica gibanja za ženske SIJOČA SREČNA SOČNA TI!

0 zahval     495 ogledov

Če si želiš spoznati več o tem, kako začeti sodelovati z naravo in pridelati zdravo, kvalitetno in svežo hrano, potem si na pravem mestu. Zakaj bi hodila v supermarket po solato in korenček, če pa ju lahko pridelaš sama na vrtu ali celo v stanovanju oziroma na balkonu?

Tudi sama živim v mestu in vem, kako težko je najti primeren in zdrav košček zemlje za tistih nekaj glavic solate, par korenčkov, nekaj redkvic in dva paradižnika. Vem tudi, da je razlika tako v okusu kot v kvaliteti hranilnih snovi med doma pridelano zelenjavo in tisto kupljeno resnično neprimerljiva. Zato sem si vedno želela pridelati lastno hrano, kolikor je bilo le mogoče. Moja želja me je iz blokovskega vrtička peljala v to, da sva z možem v Beli Krajini našla malo ekološko kmetijo, kjer po načelih permakulture, biodinamike, ekološkega kmetovanja ter najinih lastnih ugotovitev in zmožnosti pridelujeva večino tistega, kar zaužijeva. Ugotovila sem, da če spoštujem Naravo in z njo sodelujem, je vsako leto do mene zelo ljubeča in me vedno poplača z obiljem.

Lasten vrt ti lahko zagotavlja svežo hrano tako za telo, kakor tudi za dušo. Predvsem zato, ker so rezultati tvojega dela lahko zelo hitro vidni in vsak dan sproti lahko dobivaš potrditve, da delaš prav. Vsako pomlad komaj čakam, da se začnejo dela na vrtu, da spet stopim v stik z zemljo in da znova začnem ustvarjati. Moja želja je, da ti pokažem, da tudi ti preko svojega vrta lahko postaneš ustvarjalna, povezana z Naravo, ostaneš zdrava in postaneš čisto prava Vrtna Vila!

Nam želiš kaj sporočiti? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!

Pošlji sporočilo  |  Vrtna Vila

  Registrirani uporabniki s poslanim sporočilom prejmejo 10 žarkov. Registriraj ali prijavi se!
V kolikor znaki niso berljivi, klikni nanje za zamenjavo.
Nalagam...