Nastja Spasojević

6 načinov, kako okrepiti svoje telo in duha s kristali

18. avgust 2014    2910 ogledov

Vse v vesolju je vibracija, ki vibrira na različnih ferkvencah. Si vedel/-a, da so tudi kristali le vibracija, ki vibrira na več različnih frekvencah hkrati?

Zdravje je osnovno stanje vsakega organizma in zdravi smo, ko so naše vibracije v harmoniji, ko vibriramo uglašeno. Ko so te vibracije motene, nastopijo v našem telesu bolezen, stres, slabo počutje. Vse od glavobola do raka je le motena vibracija, energije, ki se upirajo zaradi neuglašene vibracije našega telesa.

Kristali so ena izmed redkih oblik v vesolju, katerih frekvenca se nikoli ne spreminja

Vedno je ista, stalna. Zato vsak kristal vedno vibrira na istih frekvencah, ki so močne in harmonizirane.

Ko držite kristal v roki, se vam na fizični ravni zdi, da sta ločena, vendar je to daleč od resnice. V resnici kristal ves čas vibrira in vpliva na vibracijo vašega telesa, ki se podzavestno uglašuje z vibracijo kristala. Tako vibracija kristala harmonizira vibracijo vašega telesa ter vam pomaga pri zdravljenju ter spodbuja vaš duhovni razvoj. Pomagajo nam pozdraviti sam vzrok težave, in ne samo posledice.

Tega so se zavedale vse starodavne civilizacije, od Egipčanov, Grkov, Rimljanov do ameriških staroselcev, ki so kristale uporabljale za zdravljenje fizičnega telesa in razvijanje duhovnih potencialov posameznika. Kitajska medicina in ajurveda jih uporabljata še danes, zakaj jih ne bi tudi vi?

6 predlogov za uporabo kristalov

1. Nošenje kristalov 

Če kristal nosimo kot nakit ali v žepu, nam to zagotavlja, da ves dan prejemamo želene vibracije, ki pozitivno vplivajo na nas. Lahko jih nosimo kot zapestnice, verižice, uhane ali pa jih preprosto pospravimo v žep.

2. Meditacija s kristali

To meditacijo izvedemo največ enkrat na dan zaradi njene intenzivnosti. Izvedemo jo tako, da se uležemo na mehko površino ter nase položimo želene kristale.

Nato se popolnoma sprostimo, podamo v meditacijo z namenom, da  nam povrnejo energijo ter harmonijo. Meditiramo približno pol ure na dan.

3. Spanje s kristali

Kristali, kot so ametist, selenit in jasper, so odlična izbira za na nočno omarico v spalnici. Ti kristali pomirjajo in absorbirajo ter nevtralizirajo vse negativne in škodljive vibracije (tudi negativno sevanje sodobnih naprav, brezžičnega omrežja ...), ki so se nabrale čez dan. Zbudili se boste bolj naspani in sveži, občutili boste tudi olajšanje ter globoko sprostitev, vaše telo pa bo deležno globoke regeneracije.

Lahko si pripravite tudi čakra posteljo: preden greste spat, vzemite sedem kristalov, vsakega za eno čakro, in jih položite pod žimnico po vrsti, za vsako čakro posebej, kakor ležite. Čez noč se bo vaše telo povezalo in uglasilo z vibracijo kristalov. Poskusite, ne bo vam žal.

4. Kristalna voda

To je čudovita pijača, ki vas bo popolnoma prenovila. Po pitju kristalne vode vas kava nikoli več ne bo zamikala, veliko raje boste namreč posegli po njej.

Kristalno vodo naredite tako, da kristale postavite v vrč vode in jih pustite namakati vsaj 1 do 2 uri ali najbolje kar čez noč. Vibracija kristalov bo spremenila vibracijo in strukturo vode ter vam dala energetski napitek, narejen po meri točno za vas. 

5. Čiščenje osebne energije s kristali

Odličen kristal za čiščenje energije je selenit. Najučinkoviteje boste svoje energijsko polje očistili s kroženjem selenita okoli svojega telesa, kot da bi se z njim umivali.

Obstaja pa še druga tehnika čiščenja energije, za katero boste potrebovali obsidijan. Izvedete jo tako, da vso svojo energijo, ki je ne želite, usmerite vanj; predstavljajte si, da teče vanj, in obsidijan jo bo absorbiral. Nato ga postavite na sonce in izpuhtela bo.

6.  Uporabite kristale za aktivacijo in harmonizacijo čaker

Če veste ali čutite, da določena čakra potrebuje podporo, izberite ustrezen kristal, ga napolnite s sončevo ali lunino energijo ter položite na čakro ali obesite okoli vratu ter ga nosite ves dan. Sprostite se in dovolite kristalu, da deluje in vas napolni s svojo energijo.

Za korensko čakro uporabite kristale rdeče barve, oranžne barve za spolno čakro, rumene kristale za solarni pleksus, zelene za srčno čakro, modre ali turkizne za grleno čakro, indigo ali kraljevsko modre za tretje oko ter vijoličaste za kronsko čakro.

Vedno izberite kristal, ki ustreza vašemu namenu

Intuicija: obsidijan, sodalit
Mir, resnica: obsidijan, turkiz
Izražanje: sodalit
Spiritualno močni kamni: ametist, sodalit (odpiranje tretjega očesa), žad, unakit, indijski ahat, topaz, kamena strela
Ljubezen: roževec, ametist
Ravnovesje: zeleni aventurin
Harmonični odnosi: oranžni oniks, roževec, lunin kamen
Samorealizacija: turkiz
Sreča: turkiz, žad, zeleni aventurin, jaspis
Obilje: turkiz, malahit
Zaščita: žad, tigrovo oko, jaspis
Vizija: unakit, jaspis, topaz
Pomoč pri depresiji, strahu: topaz, češnjev kremenjak
Fizična okrepitev: unakit
Odpiranje srca: roževec
Stik s seboj: lunin kamen

Deli svoje mnenje! 1
  Podaj svoj komentar in prejmi na svoj račun 3 žarke (za tvoj 1. komentar)!
Tatjana
  komentiral 6 dan nazaj
Hvala
Kristale že uporabljam in so res čudovita podpora telesu
Nalagam...