Aleksander Kolar

Kaj je tema?

30. avgust 2019    104 ogledov

Tema in svetloba, dobro in zlo,  ljubezen in sovraštvo... Še veliko je prispodob, ki bi jih lako našteli na tem področju. Veliko ljudi verjame oz. sledi tem umestitvam stanja, s čemer ni seveda nič narobe. Mnogi pa se sprašujemo, je ta delitev res mogoča. Bi kreator, bog ali karkoli drugega res dopustil, da bi se njegovim otrokom zgodilo nekaj slabega?? Pustimo kreatorja izven tega teksta, saj on nima nič s tem, kar si sami kuhamo na našem planetu oz. našem  začasnem planetu. Imamo torej svobodno voljo, s katero lahko kreiramo dobro in slabo. Pa rs lahko? 

Dejstvo je da lahko kreiramo, dejstvo je tudi da lahko kreiramo dobro, saj ko nekomu pomagamo, ko narišemo sliko ali napišemo šalo kreiramo smeh ali oz. te energije samo usmerimo v določen objekt. Torej mi lahko kreiramo iz energij ki so nam na voljo materialne dobrine, ki nas obkrožajo.  Ampak od kod prihajajo tiste "negativne" energije, negativne vibracije, ki zanesejo človeka v kreacijo, ki ni več dobra?  Ali sploh obstajajo"

 

Seveda, boste rekkli, saj obstajajo  slabi ljubdje in slabe situacije in entitete in demoni in... Ja to je res, obstajajo rečimo jim slabe oz. zlobne enegije. Lahko pa te energije preimenujemo in jim dodamo ime energije s pomanjkanjem svetlobe. 

Vprašanje, ki me je navedlo na to temo je tako: "Če je svetloba najhitreša v vesolju, zakaj je pred njo bila tam tema?" Lahko bi se posmehnili na to vprašanje ali pa res rekli, preden je v temo prispela svetloba je bila tam tema? Torej je tema samo pomanjkanje svetlobe. 

Če iz tega stališča pogledamo na temo bomo lažje razumeli,  kako nastane in kaj je. Tako bomo tako imenovani temi lahko tudi lažje pomagali. 

Seveda  lahko tukaj postavimo vprašanje temnih entitet kot so demoni in podobno ali pa sam Lucifer. Če pomislimo, da so demoni in slabe entitete  bila bitja, ki so res bila zaradi nekega razloga razočarana ali prizadeta so se lahko takoj sprevrgla v bitja pomanjkanja svetlobe. 

Če pa pogledamo na samega očeta zla, kot ga mnogi sodobniki imenujejo pa lahko ugotovimo, da je on angel, najlepši in  najmočnejšiange med vsemi, ki se je oddaljil od boga od svetlobe in pripadel temi in postal njen vir. 

Pa res ni mogoče, da bi se  Bog  nekako dogovoril z najmočnejšim in  najlepšim angelom da bi prevzel na svoja ramena breme teme?  Vemo da nam Bog naloži prav toliko, kolikor lahko prenesemo  torej jel lahko Lucefer prenesel breme teme, ter z Bogom ustvaril svet kot je zemlja, kjer se ljudje učijo in učijo o različnih zemeljskih lekcijah,  kot nikjer drugje. 

Vemo, da  šele v temi lahko zasije luč, sveloba, ljubezen. Zato je tema priožnost, da to pomanjkanje svetlobe nadomestimo z svetlobo in začnemo sijati ko velikanske luči ljubezni.

 

 

Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...