Alen Vog..

Infinity - NEKDO

piše: Alen Vog..
12. avgust 2019    281 ogledov

Velikokrat se zaženemo po poti, ki je lahka, ki nam je najkrajša in dosegljiva, da smo navidez srečni, nasmejani, pozitivni..

vendar le tisti “NEKDO”, nas prisili v najtežjo pot, ki jo je treba premagat, se povzpet, zrušit, čeprav je od začetka boleče in naporno..v mukah!

Ne odnehaš, se ne predaš, ker se zavedaš, ob vsej težkosti, da si še malo do vrha..da ni daleč do zmage. Na tebi je ali se vdaš, oslabiš, čakaš, se oziraš na druge ali s še večjim zagonom, močjo, napadeš tisti vrh, se izboriš, raztrgaš, pokažeš svojo moč, da dosežeš najvišje, da se zaveš, da si močnejši od tistega “NEKDO”, ki te je prislil, da postaneš borec, kamikaza..”NEKDO” na katerega si bil jezen..na koncu pa spoznal, da te je prislil z namenon, da zmagaš, da spoznaš samega sebe, da si ZMAGOVALEC in ko si znagovalec si vse!!!! Ta “NEKDO” je v vseh nas..le spoznati ga je treba in postati zmagovalec..

Ko sem sam, največkrat spoznam samega sebe, ker dejansko spoznam ali sem dovolj močan, borben, motiviran..se borit z življenjem, premagat “NEKOGA”, takrat se zavem - ni lahko, poberi se in zmagaj. Neskončnokrat, sem se počutil izdanega, osamljenega, žalostnega,  obupanega ali razočaranega, verjetno tudi kdaj ljubosumnega na nekoga, ki seje uspehe, želje in cilje..enega za drugim...ampak to sem jaz?!

Spoznal sem, da od ljubosumja nebom žel uspehov, pozitive, ampak bom dosegel cilj, spoznal sebe in premagal to ljubosumje, da bom tisti drugačen, na katerega bom ponosen JAZ ne drugi! Ko se povežeš s samim seboj, je to neskončnost, denar ni pomemben, ker to je prisilno sredstvo dejavnikov plačila storitev, nakup avtomobila itd. Kje je tu ljubezen? Sreča? Neskončnost? Ali je ljubezen iti kupiti novega Audia, sreča it plačat elektriko, ko je v današnjem revnem svetu, že prav tako na nek način sreča in zadovoljstvo, neskončnost najti v zlatarni z debelo verižico okoli vratu?!  V bistvu s tem dokazujemo, kako dejansko smo nesrečni, ker kupujemo navidezno srečo, ljubezen ljudi, pozornost, da bi nas imeli rajši..v svetu neiskrenosti, brez spoštovanja, kjer z Vami govorijo računalniki, namesto ljudi, ki imajo pogled in dušo. Jaz iskreno sem NESREČEN, zato očitno tolikokrat se vsedem, se zavem, kako osamljen sem na tem svetu!? Spoznal sem, da ljubezen ni samo beseda Rad te imam, iskat nekoga ki bo ti čim bolj podoben? NE! Nasprotje! 

Ljubezen se je z nekom učit, dopolnjevat, spoznavat samega sebe in nasprotje, ker spoznavaš vse življenje. Povezanost ali neskončnost, pa je dejansko tisto, kar nas lahko povezuje, kar omogoča ostati z nekom, ga učit, se učit, spoznavat, biti jaz - jaz in on(a)-on(a)! Naj začuti, da je tvoja drugačnost, njena zanimivost, tvoj pogled njena iskrica, tvoj objem njena varnost, tvoj glas njen posluh, njena duša tvoja sreča! 

A kdo verjame v to? Potem verjameš in veš, da bo tudi k tebi prišla sorodna dusa! 

Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...