Matej Miklavec

Glava in Srce

piše: Matej Miklavec
21. december 2016    1927 ogledov

Vpra┼íanja, kdo smo, od kod smo pri┼íli, kaj zmoremo, so zelo povezana s tem, kako ob─Źutimo svoje srce ter svojo povezavo z globoko intuicijo in razmi┼íljanjem. Glava in Srce.

Pred kratkim sem se┬áspomnil svoje izku┼ínje razdvojenosti glede teh dveh besed┬áin ignorance globljih delov svojega obstoja. Strinjam se, da je trenutno izvor ve─Źjega dela te┼żav v na┼íi dru┼żbi prav pomanjkanje znanja o tem, kdo smo in kaj zmoremo. Videti je, da prevladuje razumsko obna┼íanje, ki temelji na negativnih ─Źustvenih stanjih strahu, pohlepa, tekmovalnosti, pomanjkanja, kar je posledica na┼íe napa─Źne osnovne identitete.

Poistovetenje s svojimi mislimi, ki ustvarjajo negativna ─Źustvena stanja in posledi─Źno cikel novih negativnih misli in dejanj, ustvarja na┼ío trenutno kolektivno realnost, ki je zelo pomanjkljiva. Misli pridejo in gredo, ve─Źinoma so kolektivne in najmanj originalne in vera v resni─Źnost vsake misli, ki pride v na┼ío glavo, povzro─Źa na┼íe do┼żivljanje. Misli so kot oblaki. Lahko jih opazujemo in uporabimo kot informacije, ki nam slu┼żijo, lahko pa dolo─Źajo na┼íe razpolo┼żenje. ─îe bi oblaki dolo─Źali vsako na┼ío izku┼ínjo ┼żivljenja, bi bilo to precej spremenljivo, in prav tako se dogaja ┼żivljenje, ko smo poistoveteni z mislimi. Dolo─Źajo kaj in kako na┼íe izku┼ínje. Smo ┼żrtve vsake zunanje okoli┼í─Źine oziroma na┼íe razumske predstave o okoli┼í─Źinah.┬á

Ko smo poistoveteni s svojim srcem, obstojem, svojo zavestjo, opazovalcem ali kakorkoli temu pravimo, imamo mo┼żnost izbire, lahko dolo─Źamo svojo izku┼ínjo in svoje vedenje. Ne gre za nami┼íljen pojav. Gre za globoko ob─Źutenje svojih ob─Źutkov, zavedanje misli, ─Źustev in sposobnost opazovanja brez avtomatskih reakcij. Takrat postane na┼íe vedenje celovito, skupek glave in srca, saj dojemamo zunanjost enako pomembno kot notranjost in delujemo v harmoniji s tem, kar je. Obstoj ne sodi, kaj je dobro in kaj slabo. Najbr┼ż je vsa negativnost na svetu, z dolo─Źenega vidika, trenutno potrebna. Moja izku┼ínja je taka, da je to del u─Źenja in zavedanja, del poglabljanja in zavedanja celovitosti svojega organizma, ki te┼żi k ravnovesju. Ravnovesje je posledica poistovetenja z bitjem. Tisti, ki to ni, je na poti, bodisi zavestno ali nezavedno.┬á

Znanje je klju─Ź do efektivnej┼íe izku┼ínje in na podlagi svoje sposobnosti razlo─Źevanja pojavov lahko zgradimo bolj┼íe strategije in vzorce. Bistveno sporo─Źilo moderne znanosti je to, da je srce energijsko veliko vplivnej┼íe od razuma. Te┼żava je v tem, ali se tega zavedamo ali ne. Ali smo v stiku s temi informacijami srca ali dajemo prednost analizi v glavi. Kaj je za vas bolj merodajno, to, kar glava analizira, ali to, kako se po─Źutite o dolo─Źeni stvari? Kaj bi se zgodilo, ─Źe bi se o stvareh odlo─Źali na podlagi ob─Źutkov? Ali lahko zaupate svojim ob─Źutkom? ─îe ne, potem za─Źnite novo u─Źenje, raziskovanje, zakaj ne morete zaupati svojim ob─Źutkom. Vse metode, ki slu┼żijo za ponovni stik s samim seboj, temeljijo na tem, da pridemo v stik s svojim telesom, z ob─Źutki, in prek teh na novo zgradimo vrednostni sistem razuma in nove povezave.

Glava in srce sta vedno povezana in meje ne obstajajo. Lo─Źevanje je koncept, ki nas zavaja. Lo─Źenost je iluzija, koncept, ki smo ga zgradili, ki je bil najbr┼ż v dolo─Źenem trenutku v dru┼żbi potreben, zdaj pa se ugotavlja, da je ob─Źutek lo─Źenosti eden najpomembnej┼íih razlogov za na┼íe te┼żave. Ob─Źutek lo─Źenosti obstaja najprej v na┼íih mislih, in dokler ne pridemo do ob─Źutka enosti pri sebi, ga bomo zelo te┼żko do┼żivljali prek okolja, saj ga ne poznamo. Naj vam bo cilj harmonija med glavo in srcem.

Znanje ni omejeno na knjige, internet in tako naprej. Znanje je na voljo vsakemu. Znanje pride iz notranjega razumevanja, iz modrosti spoznavanja sebe. To znanje je bistveno in edino, ki ga potrebujemo za pametne odlo─Źitve v novem svetu, ki ga ustvarjamo. Prepustite se tehnikam, ki omogo─Źajo umiritev, sprostitev in stik z globljimi deli obstoja, ter si dovolite mo┼żnost prejemanja ┼żivljenjskega znanja, iz katerega je potem mo┼żno vse drugo znanje. Mir, veselje, kreativnost, navdu┼íenje, samozavest, sprejemanje, hvale┼żnost, sodelovanje, energija, so─Źutje so stanja, ki ┼że obstajajo v vas in ─Źakajo na pravo ravnote┼żje med glavo in srcem.

Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 ┼żarke!
Nalagam...