Matej Miklavec

Notranja Komunikacija

piše: Matej Miklavec
31. december 2016    222 ogledov

Notranja komunikacija, kot proces razmi┼íljanja, ki opisuje vpliv na┼íih besed, simbolov, idej na na┼íe ┼żivljenje in ─Źustveno stanje. Notranja komunikacija je tisti mentalni fenomen, ki lahko obrne na┼íe ┼żivljenje v pekel ali nebesa.┬á

Kvaliteta na┼íega ┼żivljenja je kvaliteta na┼íe notranje komunikacije in tudi kvalitete na┼íega doslednega ─Źustvenega stanja. ─îe negativno komuniciramo s seboj in se zabavamo z negativnimi ─Źustvi, potem to povzro─Źa nenehno nadlegovanje, vznemirjenje, trpin─Źenje.

Sprememba notranje komunikacije iz stanja trpin─Źenja v stanje opolnomo─Źenja in notranje mo─Źi in motivacije je en pomemben cilj NLP Coachinga. ─îe ┼żivimo v nebesih in imamo negativno notranjo komunikacijo, ustvarjamo pekel v nebesih. To ljudje neprestano po─Źnemo v svojih ┼żivljenjih.

┼Że v zgodnjih letih bi morali razviti navado urejanja in pregledovanja svojega notranjega┬á pogovora. Ta trening postane notranja navada. Primer: Moja punca me je pustila in zaradi tega ji ho─Źem uni─Źiti ┼żivljenje. Zavedaj se svojega notranjega govora. To je destruktivno. Tak notranji govor ti bo uni─Źil ┼żivljenje. Tudi ─Źe ti uspe, potem ko uni─Źi┼í njeno ┼żivljenje, bo nastala notranja napetost in posledi─Źno si bo┼í sam sebi ustvaril pekel.

Zaznaj alternativno notranjo komunikacijo. Imel sem lepe trenutke z njo, u┼żival sem v njeni dru┼żbi in hvale┼żen sem, da sva se imela lepo.

Zdaj je poglavje zaklju─Źeno. ─îe se ena vrata zaprejo, se druga odprejo. Vsak odnos ima za─Źetek in zaklju─Źek in zdaj si dovolim iti s tokom ┼żivljenja. Sprejmem, da je ta odnos zaklju─Źen.

Sprejemanje je velika mo─Ź, ki jo mora posameznik zgraditi v sebi. ─îe nima┼í mo─Źi sprejemanja, potem se bo┼í te┼żko prilagodil in bil v stiku z ┼żivljenjem. Ne bo┼í sprejel svojega procesa staranja ali drugih nenehnih sprememb. Bil bo┼í v konfliktu z ┼żivljenjem.

─îlovek bi moral ustvarjati harmonijo z ┼żivljenjem in ne konflikta.

Kaj bi morali vedeti in razumeti iz vidika delovanja našega uma in njegovih funkcij?

Um je mehanizem notranje komunikacije. Nau─Źi ga pozitivne komunikacije za opolnomo─Źenje in ne destruktivne, ki jemlje mo─Ź. Naj ti svoja notranja komunikacija daje veselje in nau─Źi se oprijeti svojih zvezd. Naj bodo tvoji cilji navdihujo─Źi, imej visoke cilje ampak nau─Źi se umetnosti sprejemanja tega kar je.

Razumi, da je v nas pozitivno in negativno. Ko nekdo re─Źe nekaj negativnega o nas ali nokomu drugemu, pride s tem cel val negativne energije.

Ko nekdo re─Źe nekaj pozitivnega o nas ali drugih, odvisno od tega v kak┼íni energiji si, se sprosti pozitivna ali negativna energija. ─îe ima┼í ve─Ź pozitivne energije, potem bo stekla pozitivna energija, ampak ─Źe si bolj negativen, potem ko nekdo re─Źe nekaj pozitivnega, se bo v tebi sprostila in tekla negativna energija.

Nau─Źi se kako to deluje in izbolj┼íaj svojo notranjo komunikacijo s pomo─Źjo NLP Coachinga.

Vir: http://miklavec.blogspot.com/2016/12/notranja-komunikacija.html
Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 ┼żarke!
Nalagam...